Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Ποιά είναι η κατάσταση με τον έλεγχο κεφαλαίου στις αγορές από το εξωτερικό με κάρτα ή PayPal;

Από τον Ιούνιο έχω αγοράσει μόνο από το εσωτερικό και πρόσφατα από το Astroshop με Cash on Delivery. Με ειδοποίησαν όμως πως από εδώ και πέρα δεν θα ισχύει αυτή η μέθοδος για την Ελλάδα. Μου οφείλουν Voucher των 122€ και θέλω να αγοράσω κάτι κοντά στα 150€ και περίπου των 60€ από Telescope Express. Έχω ελπίδες;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Κωνσταντίνε,

ισχύει ο περιορισμός των 500€ τον μήνα ανά κάρτα ή λογαριασμό ανά Τράπεζα για αγορές από το εξωτερικό, είτε είναι μέσω paypal είτε όχι. Όλες αυτές οι συναλλαγές είναι εμβάσματα. Υπάρχουν όμως ορισμένα καταστήματα του εξωτερικού που δεν δέχονται τις ελληνικές κάρτες με αποτέλεσμα να πέφτει απόρριψη και να μην προχωράει η αγορά σου. Αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει η συναλλαγή τότε μπορείς να ενημερωθείς από την τράπεζά σου και θα σου πουν τον λόγο.

Δεν γνωρίζω να σου πω για τον TS αλλά αν τους στείλεις ένα mail φαντάζομαι πως θα σου πουν.

Αν κάποιο μέλος έχει κάνει πρόσφατη αγορά από TS ας μας πει.

Φιλικά

Στάθης

Φιλικά

Στάθης

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Εχω βγαλει εικονικη καρτα εξωτερικου που την δεχονται ολα τα καταστηματα. Κανω κανονικα αγορες και εμβασματα (περιπου 2000 ευρω ανα μηνα). Οποιος θελει βοηθεια ας με καλεσει στο 6972014812. Απογευματινες ωρες.

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε

Καλά κάνατε και ανοίξατε νέο θέμα για να μη χαλάμε και τα post των άλλων. Έχω κάποιες απορίες για το θέμα.

Το όριο των 500 ευρώ το μήνα αφορά μόνο σε εμβάσματα στο εξωτερικό ή και σε αγορές με χρεωστική/πιστωτική κάρτα;

Φαντάζομαι αν μπορούμε να στέλνουμε 500 ευρώ τo μήνα με έμβασμα, λογικά μπορούμε να γεμίζουμε το balance του paypal με τη μέθοδο αυτή με 500 το μήνα έστω (αν και εδώ υπάρχει ένα δοκιμασμένο κόλπο να το κάνεις και με κάρτα).

Magicstar ωραια και πως γεμίζεις με χρήματα την κάρτα εξωτερικού από λογαριασμό στην Ελλάδα;

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε

Ναι, μπορείς να γεμίζεις το λογαριασμό σου Paypal.

Όπως είχα γράψει και σε άλλο thread έστειλα 500 ευρώ πριν από 3 ημέρες και χτες μπήκαν στο λογαριασμό μου Paypal.

Το πρόβλημα είναι ότι η κίνηση έγινε μέσω τρίτης τράπεζας (Deutche Bank) και τα έξοδα είναι γύρω στο 4%. Ο λογαριασμός της EUROBANK με τον οποίο έκανα απευθείας κινήσεις - χωρίς έξοδα - δεν έχει ανοίξει.

Υπάρχει κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί άλλη ελληνική τράπεζα και κάνει τις κινήσεις (σήμερα) χωρίς έξοδα;

YiannisR

...The sun is the same in a relative way but you are older,

Shorter of breath and one day closer to death...

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Λοιπον εγω εχω μαγαζι που δουλευει με εισαγωμενα και καταλαβενετε οτι με τα capital controls ειχα ενα θεμα. Εκανα 2000-2500 ευρω εισαγωγες το μηνα.

Το τελευταιο 6 μηνο χρησιμοποιουσα τη μεθοδο cash on delivery και δεν ειχα κανενα προβλημα. Η UPS το σταματησε οποτε επρεπε να βρω μια λυση. Βρηκα δυο και δουλευουν εξισου καλα.

1. Για οσους θελουν αγορες με paypal λειτουργει το κολπο που εχει προαναφερθει. Η τραπεζα δεν σου κραταει προμηθεια αλλα το paypal σου κραταει 3.5%. Δηλαδη στα 1000 ευρω εμενα μπηκαν 965 στον λογαριασμο. Εαν δεν εισαι verified user μπορεις να κανεις request μεχρι 2.500 ευρω το χρονο. Επισης εαν ο λογαριασμος ειναι νεος, θελει 21 μερες για να μπορεις να χρησιμοποιησεις τα λεφτα. Verified γινεσαι στελνωντας ταυτοτητα και λογαριασμο τηλεφωνου.

2. Για οσους θελουν αγορες με πιστωτικη καρτα (εχω προμηθευτη που δεν δουλευει με paypal), ειναι απλο. Δημιουργεις μια εικονικη καρτα στο εξωτερικο. Κατι σαν τις prepaid της Ελλαδας. Υπαρχουν πολλες εταιριες που το κανουν. Εγω χρησιμοποιω την Revolut η οποια συνεργαζεται με την barcley's bank.

Ουσιαστικα στελνεις εμβασμα στον εικονικο λογαριασμο. Επιτρεπεται 500 ευρω το μηνα ανα λογαριασμο. Εγω εστειλα απο τον δικο μου, του πατερα μου, της κοπελας μου και ενος φιλου. Συνολο 2000 ευρω. Τα εξοδα ειναι 1 ευρω ανα συναλλαγη. Οποτε εμενα μου στοιχησε 4 ευρω (εστειλα 4 πεντακοσαευρα).

Προτεινω την 2 λυση γιατι εχει λιγοτερη προμηθεια, εκτος κι θελετε τη σιγουρια του paypal στο refund.

Οποιος εχει απορια ας με παρει τηλεφωνο η μηνυμα. Χαρα μου να βοηθησω.

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε

Επειδή από την εφαρμογή των capital controls δεν χρειάστηκε να κάνω αγορές από τον εξωτερικό θέλω να ρωτήσω: Δεν μπορώ μέσω της pre paid κάρτας που διαθέτω να παραγγείλω ένα βιβλίο από την Αγγλία που κοστίζει 25 λίρες + 6 λίρες τα έξοδα αποστολής;

Ευχαριστώ

Κυριάκος Δρίτσας

Δημοσιεύτηκε

Δεν σε άφησα να μιλήσεις στο τηλεφωνο προχθές Κώστα οποτε δεν μπόρεσες να με ρωτήσεις :mrgreen:

Απο TS αγοράζουμε κανονικά με PayPal το οποιο εχει κάρτα Ελληνική συνδεδεμένη. Αυτο οφείλεται γιατί οι κωδικοί αγοράς απο TS δεν εμπίπτουν στους κωδικούς απόρριψης απο το capital control.

Επισης αγοράζουμε επιτυχώς απο Optcorp αλλα και απο Howie Glatter.

Το είδος των κωδικών που απορρίπτονται το απο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ειναι:

Αγορές οικιακών ειδών

Αγορές ηλεκτρονικών συσκευών

Κουμάρι

Πορνό

Συλλεκτικά, αντίκες hobby. ( κατι συλλεκτικά βιβλία που πήγα να αγοράσω έφαγα άκυρο)

Ρούχα, παπούτσια

Αν θελουμε να αγοράσουμε κατι απο τα παραπανω γινεται μονο με PayPal το οποιο εχει ήδη χρήματα μέσα.

Πως βάζουμε χρήματα μέσα στο PayPal άμεσα εδώ και τώρα? Δίνουμε σε ένα φιλαράκι μετρητά μέχρι 600€ τη μέρα, αυτός τα βάζει στο λογαριασμό του αν δεν εχει ήδη χρήματα μέσα στον λογαριασμό του, και μας τα στέλνει PayPal gift. Αυτο εξυπηρετεί και αν κάποιος θέλει να σηκώσει πανω απο 420€ την εβδομάδα (ο οποίος δεν μπορεί) οποτε κρατάει το μετρητό που του δίνουμε και ξοδεύει στο PayPal gift χρήματα απο τον λογαριασμό του που δεν μπορούσε να σηκώσει. Απλά με μέτρο οι καταθέσεις γιατί αν τα ποσά συσορεύονται πάνω απο κάποιο ποσό μηνιαίως ελεγχόμαστε απο τις τράπεζες.

Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Δημοσιεύτηκε
vasilas432 δηλαδή αν κατάλαβα σωστά: η κάρτα μου έχει όριο αγορών στον ιντερνετ 2000ευρω. Μπορώ να αγοράσω μέσω paypal με την κάρτα μου από την TS 2000 ευρώ εξοπλισμό κανονικά σαν να μην έχω capital control;

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε
vasilas432 δηλαδή αν κατάλαβα σωστά: η κάρτα μου έχει όριο αγορών στον ιντερνετ 2000ευρω. Μπορώ να αγοράσω μέσω paypal με την κάρτα μου από την TS 2000 ευρώ εξοπλισμό κανονικά σαν να μην έχω capital control;
Μέχρι 600€ τη μέρα ειναι προς το παρόν οι αγορές. Απο εκεί και πανω δεν εγκρίνεται η συναλλαγή. Το capital control είναι εδώ...δεν εχει σταματήσει... Μπορείς να τους στείλεις mail και να τους πεις οτι θες να αγοράσεις κάποιους κωδικούς προϊόντων και απλα να σου πουν το PayPal τους για να τους στέλνεις λίγα λίγα τα χρήματα μέχρι να μαζευτεί το ποσό μετά απο 3-4 μέρες και μόλις μαζευτεί να στα αποστείλουν. Πιστεύω μπορείς να εξυπηρετηθείς έτσι.
Δημοσιεύτηκε
2 πενηντάρικα θέλω να ξοδέψω.

Τι είναι το κουμάρι, τζόγος;

Τι είναι το πορνό; "Για όχι" στα ισπανικά βγάζει το Google, no comprendo nada.

Μπορείς να ξοδέψεις τα 2 πενηντάρικα κανονικά!

Ναι το κουμαρι ειναι τζόγος, δεν μπορείς να στοιχημάτισεις πουθενά μέσω internet, μονο ΟΠΑΠ ειναι οκ τοπικά.

Το πορνό αφορά αγορά πορνογραφικού υλικού, συνοδούς ή συνδρομές σε πορνοκάναλα και πορνοσάϊτ :-#

Με το capital control επιτρέπεται μονο σεμνότης!

Δημοσιεύτηκε
Δούλεψε σε Astroshop με PayPal και Telescope Service με κάρτα. Όλα αισίως.

Τέλεια. Και απο Optcorp δουλεύει κανονικά, πήρα έναν Paracorr 2 απο εκεί :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Μια δωροκάρτα Mastercard, ονόματι Ticket Compliments Gift Card.

ΟΚ. Απλά ρωτάω γιατί έχω παρατηρήσει ότι με κάρτα της ALPHA με αφήνει να γεμίσω το paypal με request, ενώ με της Πειραιώς όχι.

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε
Μια δωροκάρτα Mastercard, ονόματι Ticket Compliments Gift Card.

ΟΚ. Απλά ρωτάω γιατί έχω παρατηρήσει ότι με κάρτα της ALPHA με αφήνει να γεμίσω το paypal με request, ενώ με της Πειραιώς όχι.

Αν μια κάρτα δεν ειναι classic δηλαδή ανάγλυφη δεν ψωνίζει απο το εξωτερικό. Οι electron ειναι μονο για Ελλάδα.
Δημοσιεύτηκε
Vasilas τι εννοεις classic? Εγω εχω τις Enter Visa της ALPHA (χρεωστικες).

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
Vasilas τι εννοεις classic? Εγω εχω τις Enter Visa της ALPHA (χρεωστικες).
classic ειναι όποια έχει ανάγλυφα γράμματα. Μονο αυτές απο εξωτερικό.
Δημοσιεύτηκε
Εμενα παντως και οι 3 καρτες μου εχουν αναγλυφα γραμματα και δεν μπορω να τις χρησιμοποιησω για ιντερνετικες αγορες.

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε
Εμενα παντως και οι 3 καρτες μου εχουν αναγλυφα γραμματα και δεν μπορω να τις χρησιμοποιησω για ιντερνετικες αγορες.
Αφου έχουν ανάγλυφα γράμματα ειναι οκ. Δες σε προηγούμενα post ποιες συναλλαγές επιτρέπονται και ποιες οχι. Απο TS ειναι οκ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης