Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχω το τηλεσκοπιο BRESSER MESSER NT150s/750 me 25mm. Με το προσοφθαλμιο αυτο εχω καταφερει μονο να δω την σεληνη κ αυτο σε αποσταση. Εκανα αλλαγη με το 9,5mm η αλλαγη ειναι αισθητη, σεληνη αρκετα κοντα. Πιο ειναι το σωστο προσοφθαλμιο για να μπορω να δω κ αλλους πλανητες? Χρειαζεται κ Barlow? Ευχαριστω καλο βράδυ...!!!!
Δημοσιεύτηκε
Με το 25 (30x) θα δεις και τα αστρικά σμήνη, τις Πλειάδες αυτή την εποχή. Με το 9.5 (80x) ρίξε μια ματιά και στο νεφέλωμα του Ωρίωνα. Με ένα 5mm ή Barlow 2x και το 9.5 (150x) θα δεις τους πλανήτες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Για την αγορα ενος καλου προσοφθαλμιου 5mm πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο στη αγορα για να εχει καλη αποδοση ποιοτηκα?βρισκω και μεμονωμενα αλλα πολλα σε βαλιτσακι σε καλες τιμες αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ποιοητικοι.τι μου προτινετε?
Δημοσιεύτηκε

Οι Plossl στα 5mm είναι πρακτικά άχρηστοι. Η καλύτερη φθηνή λύση είναι ένας ορθοσκοπικός 5-6mm. Οι BGO είχαν 90€, ενώ μεταχειρισμένοι 50-60€.

Ο Radian 5mm είναι εξαιρετικός για πλανήτες και με άνετο eye relief, μεταχειρισμένος μεταξύ 100-140€

Ο Explore Scientific 4.7mm έχει μεγάλο πεδίο 82 μοιρών και είναι καλός και για πλανητική, περίπου 100€. Παρόμοιος ο Meade 4.7.

Από εκεί και πέρα οι τιμές εκτοξεύονται για τον Pentax XW 5mm, XO 5mm ή τον Delos 6mm.

Φθηνότερες λυσεις πολλαπλών ρόλων, Skywatcher UWA 6mm ή Baader Hyperion 5mm.

Εναλλακτική λύση και ίσως οριστική: Baader Hyperion Zoom. 24-8mm και ένας Barlow 2x και καλύπτεις όλη την γκάμα του τηλςσκοπίου σου. Θα κοστίσει λιγότερο τελικά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
σε ευχαρστω πολυ για τις πληροφοριες σου θα το ψαξω, θα κοιταξω στους καλους περισοτερο...καλυτερα να τα παρω απο εσωτερικο η εξωτερικο?
Δημοσιεύτηκε

2.5mm θα είναι άχρηστος στο τηλεσκόπιό σου. Σε άλλες εστιακές φυσικά και αξίζει. Οι ES82 στα 14, 11, 8.8. 6.7 και 4.7 είναι σχεδόν ισάξιοι στο τηλεσκόπιό σου και κοστίζουν λιγότερο από τα μισά χρήματα σε σχέση με τους Nagler T6.

Από το εξωτερικό οι τιμές είναι καλύτερες και ιδίως από ΗΠΑ, φθάνει να αποφύγεις έξοδα τελωνείου. Οι μικρές αγγελίες του Cloudy Nights, του AstrobuySell και ακόμη και το eBay (πρόσεξε όμως γιατί στο τελευταίο πολλοί ψάχνουν ηλίθιους, πουλάνε και πράγματα σε τιμές διπλάσιες και πλέον από ότι αν το αγόραζες καινούριο, πάντα να ελέγχεις τις τιμές) μπορεί να σε βοηθήσουν. Οι περισσότεροι ερασιτέχνες φυλάνε τα οπτικά σαν τα μάτια τους και όταν τα πουλάνε δεν διαφέρουν πολύ από τα καινούρια.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
του delos 6mm ποσο ειναι η τιμη του στο περιπου για να ξερω μην με πιασουν κοροιδω διοτι ειμαι 'καινουργιος' και αν παρω αυτον τον προσοφθαλμιο θα χρειαστω barlow?
Δημοσιεύτηκε
θα χρειαστω και barlow μαζι με τον delos 6mm?

Θα χρειαστείς στο μέλλον barlow. Με τον delos στα 6mm και barlow δεν σου κάνει. Θα σου πρότεινα τον baader zoom 8-24 και εγώ με την σειρά μου. Και αν τον πλαισιώσεις και με έναν καλό barlow ή powermate θα έχεις πάρα πολλές επιλογές με 2 μόνο φακούς.

Δημοσιεύτηκε
ειμαι μπερδεμενος διοτι ο delos 6mm ειναι αρκετα ακριβως και σκευτομαι να παρω τον radian5mm που ειναι πιο οικονομικος αλλα δεν ξερω αν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα τους...
Δημοσιεύτηκε
Oι Radian έχουν σταματήσει να παράγονται πλέον.Μόνο μεταχειρισμένο ή εάν κάποιο μαγαζί έχει παλαιό stock. Οι Delos όπως και οι Pentax XW ανήκουν στην premium κατηγορία προσοφθάλμιων. Θα τον χρυσοπληρώσεις αλλά θα μείνει μαζί σου μια ζωή και αμφιβάλλω εάν θα σκεφτείς να τον αντικαταστήσεις ποτε. Και εγώ με τον Baader zoom ξεκίνησα και με συντρόφευσε αρκετό καιρό. Καλύπτεις όλη την γκάμα των χρήσιμων εστιακών με το επιπλέον πλεονέκτημα να μπορείς επι τόπου να βρεις την χρυσή εστιακή για το αντικείμενο που παρατηρείς. Πολύ στενό πεδίο στα 24mm αλλά τι να κάνεις. Βέβαια 2 χρόνια μετά την αγορά του δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου αλλά αυτό επειδή γνωρίζω ποιες εστιακές χρειάζομαι. Προτείνω και εγώ να ξεκινήσεις με τον Baader.
12923506513ffaeef0ecd23.gif

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης