Jump to content

Τηλεσκοπιο απο το Lidl


thodoris2100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα στο φορουμ

 

Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα με καποιες παραμετρους

 

Πρωτον δεν εχω καμια εμπειρια στην παρατηρηση αστρων

Δευτερον θα ηθελα να εχω μια πρωτη εμπειρια την οποια θα ηθελα να μοιραστω και με την εφταχρονη κορη μου με σκοπο να της εξηγησω οσο μπορω την δομη του συμπαντος και να της το κανω ευχαριστο και ενδιαφερον μεσω της παρατηρησης των αστρων

Τριτον οικονομικα δεν εχω την πολυτελεια να διαθεσω αρκετα χρηματα καθως ουτε εχω την δυνατοτητα αλλα και υπαρχουν αρκετες ακομα προτεραιοτητες

 

Οποτε μπαινω στο ερωτημα

Στο λιντλ αυριο υπαρχει μια προσφορα http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=43724

 

Ψαχνοντας για την εταιρεια ειδα οτι αντιστοιχα τηλεσκοπια εχουν πολυ υψηλοτερη τιμη http://www.bresser.de/en/Astronomy/BRESSER-Jupiter-70-700-EQ-Telescope.html

 

Οποτε ρωτω. Ειναι κατι που θα αξιζε καποιος ο οποιος δεν εχει ιδιατερες απαιτησεις να αγορασει? Ειναι ενα τηλεσκοπιο που ξεφευγει απο το παιγνιδι?

 

Ευχαριστω προκαταβολικα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το έχουν πάρει δεκάδες μέλη του Astrovox, ίσως και εκατοντάδες. Τη βάση την έχω ακόμη, δηλαδή την έχει η κόρη μου με το Celestron 102mm Maksutov και το Orion 80ST. Και το τηλεσκόπιο είναι μια χαρά για να δεις το φεγγάρι, τους πλανήτες, το νεφέλωμα του Ωρίωνα, τον Αλμπιρέο και άλλα τέτοια που θα εντυπωσιάσουν ένα παιδί, μεγάλο ή μικρό. Και είναι κατάλληλο και για επίγεια παρατήρηση, με έναν Plossl 32 ή 25mm (επειδή οι φακοί του είναι για πέταμα). Και λένε πως κάνει και για οδηγητικό. Εγώ το πήρα 50 μετά τις γιορτές πριν χρόνια, έδωσα το σωλήνα για οδηγητικό 30 και με 20 έχω 5 χρόνια μια βασούλα που ακόμη χρησιμοποιείται. Που είναι το πρόβλημα;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διπλή καταχώρηση.

 

Αλλά μου δίνει ευκαιρία να πω πως δεν θα βρεις τίποτε άλλο σε αυτήν την τιμή. Και δουλεύει. Τώρα εαν αρχίσουμε να σε ρωτάμε τι θέλεις να παρατηρείς και πεις γαλαξίες και πως θελεις να φωτογραφίζεις νεφελώματα, βγάλε 5-6000€ από την τράπεζα. Αν όμως θέλεις να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την κορη σου, αυτό σου κάνει και υπολόγισε άλλα 100 πάνω- κάτω για έναν plossl 25mm και έναν SWA 9mm.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα,

 

Και εγώ θα το έπαιρνα για την κόρη μου για να της κεντρίσω το ενδιαφέρον για την αστρονομία. Εμένα είναι τεσσάρων χρονών και της δίνω ένα αντίστοιχης ποιότητας (Celestron 80/900). Ενθουσιάζετε κάθε φορά παρατηρώντας την σελήνη και ψάχνοντας τον φεγγαράνθρωπο... :D :D :D :cheesy: :cheesy:

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξεκάθαρες απαντήσεις στις ερωτήσεις σου :

 

1. Ειναι κατι που θα αξιζε καποιος ο οποιος δεν εχει ιδιαίτερες απαιτησεις να αγορασει?

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ

 

2. Ειναι ενα τηλεσκοπιο που ξεφευγει απο το παιγνιδι?

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ

 

Επειδή το είχα προσθέτω τα εξής που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα και στην απόφαση αγοράς και στην χρήση :

 

1. Ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα το πουλάει 230 € (το ίδιο ακριβώς, όχι παραπλήσιο), επομένως για να αγοράσεις κάτι παραπλήσιο από κανονικό κατάστημα θα πληρώσεις περίπου 230 € (είναι ευκαιρία πως να το κάνουμε)

 

2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει και να σε απογοητεύσει είναι ότι το πλαστικό δαχτυλίδι που περιβάλλει τον σωλήνα και βιδώνει στην μπάρα στήριξης είναι πολύ ελαστικό οπότε όλος ο σωλήνας "τρέμει" όταν προσπαθείς να εστιάσεις ή όταν ακουμπάς το μάτι σου για να δείς, και γι αυτό το αισθάνεσι σαν παιχνίδι και όχι "πραγματικό" τηλεσκόπιο.

Εγώ έλυσα το πρόβλημα ως εξής : Αφαίρεσα το πλαστικό δαχτυλίδι, έδεσα τον σωλήνα σταθερά πάνω σε ένα κομμάτι κοντραπλακέ μήκους περίπου όσο ο σωλήνας, πλάτους λίγο μεγαλύτερο από την διάμετρο του σωλήνα και πάχους περίπου 2 εκατοστών με μεταλλικά περιλαίμια από αυτά που χρησιμοποιούν οι εγκαταστάτες, και βίδωσα το ξύλο πάνω στην μπάρα στήριξης. Η βελτίωση στην σταθερότητα ήταν τέτοια που αισθάνεσαι ότι έχεις άλλο τηλεσκόπιο.

 

3. Τα προσοφθάλμια του είναι υπεραρκετά για έναν αρχάριο αλλά στο μέλλον μπορείς να βρείς από τις αγγελίες του astrovox μεταχειρισμένα προσοφθάλμια και με πολύ λίγα επιπλέον χρήματα να έχεις θαυμάσια αποτελέσματα. Τα καινούργια προσοφθάλμια είναι πολύ ακριβά για αυτό που σου προσφέρουν.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

Ηθελα μια επιβεβαιωση η μια αρνηση

Απο την στιγμη που καποιοι θεωρουν οτι σαν πρωτη επαφη δεν θα κανω καποια αγορα-γκαφα μαλλον θα το αγορασω

Καταλαβαινω και σεβομαι και το πνευμα του πρωτου διαφωνουντα αλλα τα δεδομενα μου και οι απαιτησεις μου ειναι κατω του μεσου ορου των εμπειρων χρηστων του φορουμ.

Ευχαριστω και παλι και ισως επανελθω με καποιες αποριες αν και σκοπευω να διαβασω οτι σχετικο εχει ηδη γραφει για απειρους

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σαν κάτοχος του συγκεκριμένου τηλεσκόπιου (και μάλιστα αυτό με την πατέντα στην βάση που διάβασες πιο πάνω) θα σου πω και εγώ την γνώμη μου.

Είναι ένα καλό τηλεσκόπιο για την κατηγορία του. Θα μπορέσεις να δεις τους πλανήτες αρκετά καλά όπως και το φεγγάρι. Αστρικά σμήνη τα βλέπω σχετικά καλά και την Ανδρομέδα σαν μια μεγάλη θαμπάδα.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να περιμένει κανένας περισσότερα πράγματα από ένα 70άρι τηλεσκόπιο.

Τα προσοφθάλμια που έχει δεν τα έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Την βάση την τροποποίησα βάζοντας αυτά

http://www.planitario.gr/dovetail-clamp-v-sfigkthras-gia-rabdo-dovetail.html

http://www.planitario.gr/rabdos-topothethshs-se-sthrixh-dovetail-21cm.html

και 2 κολιέδες στήριξης σωλήνα αποχέτευσης που είναι αρκετά φαρδιοί και έχει γίνει πολύ σταθερό. Το τρέμουλο του είναι ελάχιστο σε μεγάλες μεγεθύνσεις και μόνο σε χτυπήματα στην βάση.

Ούτε για τον ερευνητή του μπορώ να πω κάτι (έχω βάλει έναν 9Χ50 και είναι μια χαρά)

Στο πλανητάριο μου είχαν πει ότι δεν περίμεναν ποτέ από ένα f10 διοπτρικό τέτοια απόδοση στην παρατήρηση αλλά και στην φωτογραφία.

Εγώ τώρα στις γιορτές θα πάρω ένα 8΄΄dobsonian αλλά αυτό θα το κρατήσω για τον γιό μου. Σε γενικές γραμμές είναι ένα τίμιο τηλεσκόπιο που δεν θα σε κάνει να απομακρυνθείς από το χόμπι αλλά να το αγαπήσεις.

Για πρώτη αγορά από αρχάριο και στα λεφτά που το βρήκες είναι το ιδανικό.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φίλε Θοδωρη,

Η γνωμη μου είναι ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙΣ

Θα το μετανοιώσεις πικρά.....αυτό είναι σίγουρο.

ουτε απο το Lidl ούτε το Bresser ...από που ακούστηκε οτι κάνει και για φωτογράφηση ? σε f10 !!

Ουτε για οδηγητικό δεν κάνει,πιο ευκολα κάνεις οδήγηση με εναν ερευνητη 9χ50!!!!!

 

 

Καλύτερα να πάρεις ενα 6αρι DOb , sστα ίδια περιπου χρήματα ή καλύτερα να περιμένεις. ασε που μετα αν θελεις φωτογραφια το φορτωνεις σε μια ισημερινη βαση ανετα.

 

Φιλικά

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε Θοδωρη....πάρτο.

Μην το δεις σαν φθηνό τηλεσκόπιο, διοτι θα απογοητευθεις....

Αντιμετώπισε το σαν σοβαρό παιχνίδι, και διασκεδασε οσο σου επιτρέπει η δυνατοτητα του σωληνα.

Αν δεις οτι "τραβάει" η ομαδα, όρεξη να'χεις και λεφτα!

καλή διασκεδαση, και καλα ταξίδια....

Δες πχ την προβολή του star wars οταν ερθει και εδω, και μετα (να το εχεις ηδη ετοιμο) ριξε μια ματια στην Σελήνη.....η εντυπωση που θα σου προκαλεσει, αξιζει περισσοτερο απο τη δαπανη...διοτι ως γνωστον, ολα σχετικα ειναι! :D :D :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλύτερα να πάρεις ενα 6αρι DOb , sστα ίδια περιπου χρήματα ή καλύτερα να περιμένεις.

 

Αν έπαιρνες 6άρι dob με 79 Ευρώ δε θα το συζητάγαμε το θέμα! Ακόμα και το Firstscope 76 είναι ακριβότερο στην Ελλάδα!

Γενικά για το φθηνότερο δυνατό πρώτο τηλεσκόπιο προτείνω συνήθως το Heritage 100p, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν το φέρνουν στην Ελλάδα και σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τιμή κοντά στα 150 Ευρώ. Αφού όσοι το έχουν μας γράφουν ότι το βασικό πρόβλημα του Bresser, αυτό της σύνδεσης με τη βάση κάπως βελτιώνεται, δε θα είναι "άχρηστο" και σίγουρα δεν υπάρχει κάτι άλλο με παρόμοιο κόστος.

Εκτός από κιάλια βέβαια ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δες πχ την προβολή του star wars οταν ερθει και εδω, και μετα (να το εχεις ηδη ετοιμο) ριξε μια ματια στην Σελήνη.....

 

That's no moon... it's a space station!

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι διαφήμιση, ο καθένας λέει τη γνώμη του ή την εμπειρία του, άλλος θετική, άλλος αρνητική. Μήπως αγαπάμε την ίδια γυναίκα, προτιμούμε το ίδιο φαγητό, ακούμε την ίδια μουσική, έχουμε τα ίδια γούστα γενικώς; Εάν αναλύσω τα θετικά της Σιφναίικης ρεβυθάδας, όπως εγώ τα σκέπτομαι και τα βιώνω, ούτε διαφήμιση κάνω ούτε εξασφαλίζω πως θα αρέσει και σε εσένα. Όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι μου σιχαίνονται τα ρεβύθια. Ούτε τους άλλαξα, ούτε με άλλαξαν. Δεν παύω όμως, όποτε την τρώω, να ανακράζω: Αμβροσία!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι διαφήμιση, ο καθένας λέει τη γνώμη του ή την εμπειρία του, άλλος θετική, άλλος αρνητική. Μήπως αγαπάμε την ίδια γυναίκα, προτιμούμε το ίδιο φαγητό, ακούμε την ίδια μουσική, έχουμε τα ίδια γούστα γενικώς; Εάν αναλύσω τα θετικά της Σιφναίικης ρεβυθάδας, όπως εγώ τα σκέπτομαι και τα βιώνω, ούτε διαφήμιση κάνω ούτε εξασφαλίζω πως θα αρέσει και σε εσένα. Όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι μου σιχαίνονται τα ρεβύθια. Ούτε τους άλλαξα, ούτε με άλλαξαν. Δεν παύω όμως, όποτε την τρώω, να ανακράζω: Αμβροσία!

Δεν είναι διαφήμιση εχεις δίκιο! Είναι θετικά σχόλια! Τα ρεβύθια έχουν μεγάλη γευστική διαφορά απο συνταγή σε συνταγή και πιο απλά απο σπίτι σε σπίτι. Μπορεί να γίνουν απο το χειρότερο σου φαγητό στο καλύτερο σου! :)

Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το έχω κι εγώ αυτό τηλεσκόπιο από το lidl αγορασμένο, αλλά με την ισημερινή βάση.

Την βάση την έχω χρησιμοποιήσει σε 2 εκλείψεις Ηλίου όπου χαρηκα πολύ που την χρησιμοποιούσα και έκανε την δουλειά.

Μόνο που λέει ο λόγος για την βάση να το πάρεις, είναι καλά.

Συμφωνώ ότι για την τιμή του, είναι καλό και λειτουργεί.

Από την άλλη πράγματι είναι περιορισμένα αυτά που βλέπεις, αλλά για να πεις ότι αρχίζεις και διακρίνεις εμφανώς δομές γαλαξιών και νεφελώματα, στην καλύτερη των περιπτώσεων ξεκινάς όχι κάτω των 400 ευρώ, όπως π.χ. ένα 8''dob, καθώς θέλει και εμπειρία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μήπως αγαπάμε την ίδια γυναίκα, προτιμούμε το ίδιο φαγητό

 

Κάτσε, νόμιζα πως εκεί συμφωνούσαμε όλοι: Sofia Vergara και πιτό-γυρο!

 

 

... ευτυχώς η σύζυγος δε διαβάζει astrovox :)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πέρυσι (ή πρόπερσι δεν είμαι σίγουρος) είχαν μείνει πολλές μέρες και στο τέλος κατέβασε την τιμή και κατά 10 ευρώ, δεν μπορείς πάντως να είσαι σίγουρος τι θα γίνει φέτος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι διαφήμιση, ο καθένας λέει τη γνώμη του ή την εμπειρία του, άλλος θετική, άλλος αρνητική. Μήπως αγαπάμε την ίδια γυναίκα, προτιμούμε το ίδιο φαγητό, ακούμε την ίδια μουσική, έχουμε τα ίδια γούστα γενικώς; Εάν αναλύσω τα θετικά της Σιφναίικης ρεβυθάδας, όπως εγώ τα σκέπτομαι και τα βιώνω, ούτε διαφήμιση κάνω ούτε εξασφαλίζω πως θα αρέσει και σε εσένα. Όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι μου σιχαίνονται τα ρεβύθια. Ούτε τους άλλαξα, ούτε με άλλαξαν. Δεν παύω όμως, όποτε την τρώω, να ανακράζω: Αμβροσία!

 

+1 για το bresser. Πολύ καλό για τα λεφτά του. Συμφωνώ ότι ένα 8άρι Dob ή ένα διοπτρικό των 1000 euro είναι καλύτερα αλλά αν λάβεις υπόψιν το κόστος + ποιότητα + φορητότητα είναι εξαιρετικό για παρατήρηση ή ακόμα και για στατική φωτογράφιση. Όλες οι παρακάτω είναι με το bresseraki:

http://greeksky.gr/gallery/sun-moon-earth/?image=856

http://greeksky.gr/gallery/sun-moon-earth/?image=553

http://greeksky.gr/gallery/sun-moon-earth/?image=546

http://greeksky.gr/gallery/solar-system/?image=847

Για deep sky φωτογράφιση δεν κάνει.

 

+1000 για τα ρεβύθια! Μου αρέσουν πάρα πολύ όπως και να τα φάω!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης