Κωνσταντίνος. Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2016 Κατα τον Αύγουστο μάλλον θα προβώ στην αγορά ενός τηλεσκοπίου. Το. χρηματικό ποσό που πιθανώς θα διαθέτω θα ειναι γύρω στα 1000 ευρώ. Τι θα μου προτείνατε; Έχω στο μυαλό μου πως καλή επιλογή θα ήταν κάποιο dobsonian (χωρίς βέβαια να απορρίπτω τις άλλες κατηγορίες τηλεσκοπίων). ΥΓ. Το τηλεσκοπιο αυτο που θα αγοραςω, εχω σκοπό να το κρατήσω πολλά έτη γιατί δεν ειναι δυνατό να αγοράζουμε κάθε τρεις και λίγο τηλεσκόπια ( σε τέτοιες άξιοφανταστες τιμές ). Επίσης κάποια στιγμή προς το μέλλον σκέφτομαι να ασχοληθώ λίγο με την άστρο φωτογράφηση. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κωνσταντινος
Georgegramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2016 Γεια σου!!Χωρις να το εχω δοκιμασει θα σου προτεινα το παρακατω http://www.skroutz.gr/s/245668/Meade-ETX-125PE.htmlΗ συγκεκριμενη εταιρια ειναι πολυ καλη κατασκευαστρια τηλεσκοπιων και τα οπτικα αυτων ειναι αξιοθαυμασταΜπορεις επισης αν δεν σου ταιριαζει η βαση να αγορασεις ενα με αυτοματοποιημενη ισημερινη.Ειναι καταληλο για ολες τις χρησεις απο την σεληνη μεχρι και τα νεφελωματα!! "Εγω =1÷γνώση Όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικροτερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ" Albert Einstein
Magicstar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2016 Αλλαξα αρκετα τηλεσκοπια και τελικα κατεληξα σε αυτο: Skywatcher AZ-EQ5 GotoSkywatcher Evostar ED80 Εμένα μου κόστισε καινούριο 1200€ όλο το σετ. Αν έχεις πλαφόν τα 1000€ μπορείς να πας στην εξίσου αξιόλογη βάση HEQ5 Goto. Σαν φώτογραφικό έχει μεγάλο πεδίο και πολύ καλά οπτικά. Επίσης ευκολο στη μετακινηση (σημαντικο για μενα) Για παρατηρηση εμένα με καλύπτει, αλλά υπαρχουν και καλύτερα. SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
gregohks Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2016 Εγώ λέω να μαζέψεις ένα 200άρι περίπου ακόμα και να πας κατευθείαν για 12άρι dob. Θα σε υπερκαλυψει για πολλά χρόνια.
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2016 Dob θα πάρεις αν θες αποκλειστικά παρατήρηση. Αν σε ενδιαφέρει στο μέλλον να υπάρχει μια πιθανότητα αστροφωτογράφηση το ξεχνάς προφανώς (όχι δεν αξίζει να βάλεις σωλήνα dob σε ισημερινή για αστροφωτογραφία για πολλούς λόγους). Αν θες καλή παρατήρηση τώρα και πιθανό μέλλον αστροφωτογραφίας λογικά θα κοιτάξεις Νευτώνιο 6-8" σε ισημερινή στήριξη (αν την πάρεις goto από τώρα γλιτώνεις χρήματα σε σχέση με το να αναβαθμίσεις μετά).Επίσης να παρακολουθείς τις μικρές αγγελίες γιατί θα δεις καλές ευκαιρείες, συνήθως στο 50-70% της τιμής του καινούργιου. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα