Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τώρα για το θέμα της ποιότητας,και εγώ είμαι της άποψης της καλύτερης δυνατής εικόνας,αλλά όταν μπαίνει το οικονομικό θέμα στην μέση,μόνο συμβιβασμούς μπορείς να κάνεις...

Με έχει προβληματίσει η επιλογή πολλών ερασιτεχνών σε φθηνά κινέζικα προσοφθάλμια,ακόμα και ευρυγώνια που ισχυρίζονται ότι έχουν αποδεκτή ποιότητα...

Αρκετοί φίλοι εδώ στο φόρουμ όμως,έχουν μείνει ευχαριστημένοι από πολύ φθηνούς zoom και αυτό με προβλημάτισε πολύ!

Φιλικά-Κώστας

Η συζήτηση έχει αποπροσανατολιστεί πέρα από τα όρια του αρχικού θέματος.

Τα προσοφθάλμια κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες - εφαρμογές.

α) Βλέπω με το μάτι

β) Άστρο-φωτογράφιση

γ) Άστρο-παρατήρηση (επαγγελματική καριέρα )

Ποσώς ενδιαφέρει την κατηγορία (Βλέπω με το μάτι) τα 400αρια που θα πληρώσει ο άλλος για Άστρο-φωτογράφιση, η ακόμα την Άστρο-παρατήρηση (επαγγελματική καριέρα ) που άλλος απαιτεί μέση απόδοση του εξοπλισμού παντός καιρού.

Και κάποιοι άλλοι είναι σε άρνηση να παραδεχτούν, ότι η τεχνολογία προοδεύει, και το γεγονός του ότι το προσοφθάλμιο που αγόρασαν πριν δέκα χρόνια στα 150 ευρό, σήμερα έχει ανταγωνιστή ένα που κοστίζει τα 20 Ευρό.

Και άμα πάρεις ποσότητα τετράδας τα 12Ε.

Υπάρχει και το φαινόμενο σε ξένα φόρουμ να ξιφομαχούν τα γερόντια με θέμα τα προσοφθάλμια του 1970.

Και εγώ πριν εφτά χρόνια αγόρασα κάρτα γραφικών στα 500 Ευρό, σήμερα ξεπεράστηκε απλά το κατάπια.

Μου χάρισαν διοπτρικό BRESSER του 1994 (Διανομή Γερμανίας) στο 2019, και έτσι έμπλεξα...
Δημοσιεύτηκε
Παιδιά όλο αυτό δεν έχει νόημα κάτω από ένα thread μικρής αγγελίας. Το παιδί ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, αν έχεις του το πουλάς. Αν θέλει να μάθει ή να κάνει έρευνα αγοράς υπάρχουν τα κατάλληλα threads.

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Δημοσιεύτηκε

Επειδή είναι αρχάριος και δεν γνωρίζει βασικά πράγματα,γι'αυτό του διευκρινήσαμε κάποια σημαντικά για να προσανατολιστεί καλύτερα στην αγορά του!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης