antony Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Φίλε Ifikratis Δεν έχεις πάει ποτέ για παρατήρηση με την ένωση Κρυονέρι ή Κιθαιρώνα ;Οι παρατηρήσεις οργανώνονται μια φορά το μήνα ( το χειμώνα είναι δύσκολες λόγω συννεφιάς ) Φαντάζομαι δεν θα ξανακάνεις deedsky παρατήρηση απο Αθήνα αν έστω και μιά φορά απολαύσεις τον ουρανό απο την εξοχή (μια και ανέφερες το Μ27 είναι έυκολα ορατό και με κιάλια ) συν τη δυναμική της παρέας,στη συζήτηση, στο ψαξιμο,στην ανταλλαγη απόψεων ,στη σύγκριση των αντικειμένων με τα διάφορα τηλεσκόπια,φαντάσου δε ότι θα περάσουν απο μπροστά σου σχεδόν όλες οι εποχές, και να δείς που θα φτάσει η ανατολή χωρίς να το καταλάβεις.Δοκιμασέ το!!! Υ.Γ Μένεις Μαρούσι ετσι ;στειλε email για να τηλ. να τα πουμεantvip@gmail.com "blackjanuaryout"
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 antony,Έχω πάει με την Ελληνική αστρονομική ένωση στον Πάρνωνα το καλοκαίρι του 2004 αν θυμάμαι καλά. Ήταν ωραία εμπειρί. Σκοτεινός ουρανός, είδα το Μ51 με σπείρες, είδα αρκετά νεφελώματα γαλαξίες και σμήνη, πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Όπως αξέχαστη βέβαια ήταν και η υγρασία όπου έσταζαν τα πάντα και φοβόμουν για τα ηλεκτρονικά του τηλεσκοπίου (πόσο μάλλον να είχα και λαπτοπ). Να μην αναφέρω τη τρομάρα που πήραμε κατεβαίνοντας το βουνό και να μας κυνηγάει με ένα άσπρο τζιπ ένας ξανθός μακρυμάλλης ανδρας με στρατιωτική στολή μέχρι τον Άγιο Πέτρο στις 3 τα μεσάνυχτα. Τελικά ήταν θηροφύλακας.Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, απλώς το λέω ως εμπειρία. Να ξεκαθαρίσω, ότι μου αρέσει πάρα πολύ η αστρονομία η αστροφυσική, μου αρέσει η αστροφωτογραφία, σπουδάζω φυσική και σκέφτομαι να γίνω αστροφυσικός, ΑΛΛΑ το να τρέχω στα βουνά με τέτοιες συνθήκες μέχρι το πρωί,ε είναι τρέλα. Δε πρόκειται να το κάνω αυτό ούτε κάθε μήνα , ούτε κάθε τριμηνο. Να είχα προσωπικό αστρεροσκοπείο σε τέτοιο μέρος, με εξοπλισμό υπολογιστές και ζεστό δωμάτιο να πάω. Αλλά με τέτοιες καταστάσεις κρύου, υγρασίας και κούρασης (πήγαινέλα, βρες το χάρτη, άναψε φακό ψάξε, ρύθμισε τή καρέκλα, άλλαξε προσοφλάλμιο...Όχι ότι τα αποφεύγεις αυτά από τη πόλη, αλλά δεν έχεις τις τρομερές συνθήκες κρύου και υγρασίας) δε αντέχεται. Μια, δυο φορές το χρόνο να παώ , αλλά επειδή μου αρέσει το άθλημα και θέλω να το κάνω συχνά, προτιμώ να παρατηρώ από την πόλη. IK Observing System
antony Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δανείστηκα δύο φωτογραφίες του Βαγγέλη και με θερμ. -6 C παρακαλώ "blackjanuaryout"
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Σάκη τρομερές φωτογραφίες! Πραγματικά ο άνθρωπος αυτός έχει πάρει ασροφωτογραφίες που θα ζηλεύαν ιδιοκτήτες πανάκριβων και μεγάλων τηλεσκόπίων και καταγραφέων. Και τα καταφέρνει με ένα skywatcher 8 εκατοστών, και μια κάμερα ATIC 16HR απ' ότι βλέπω. Βέβαια ο εξοπλισμός του δεν είναι καθόλου μικρός, απλά ξέρει τι παίρνει. IK Observing System
antony Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Φεύγει γρήγορα η νύχτα "blackjanuaryout"
inest Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Αλλά με τέτοιες καταστάσεις κρύου, υγρασίας και κούρασης (πήγαινέλα, βρες το χάρτη, άναψε φακό ψάξε, ρύθμισε τή καρέκλα, άλλαξε προσοφλάλμιο...Όχι ότι τα αποφεύγεις αυτά από τη πόλη, αλλά δεν έχεις τις τρομερές συνθήκες κρύου και υγρασίας) δε αντέχεται. Μια, δυο φορές το χρόνο να παώ , αλλά επειδή μου αρέσει το άθλημα και θέλω να το κάνω συχνά, προτιμώ να παρατηρώ από την πόλη. Δηλαδη μετα που εχεις δει το θεαμα απο σκοτεινο ουρανο μπορεις να ξανακανεις παρατηρηση μεσα απο πολη?? Εγω προσωπικα δεν εχω κανει παρατηρηση ποτε μεσα απο πολη.Καλα μια φορα μονο αλλα μετα την πρωτη ωρα αρχιζα να βριζω μιας και οι μυρωδιες απο διαφορες καμιναδες τριγυρω μου την εδιναν στα νευρα!!! οπως επισης και ο θορυβος. Οταν σκεφτομουν την ησυχια και γαληνη της εξοχης ...... Ολα αυτα που λες ειναι μεσα στο πακετο αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα και οχι για να παιζεις.Οσο για αστροφωτογραφια μεσα απο πολη ....τα αποτελεσματα ειναι τουλαχιστον απαραδεκτα. Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Μια χαρά παρατηρώ και από την πόλη. Αν είναι δυνατόν να πήρα τηλεσκόπιο, ccd κάμερα και λαπτοπ για να τρέχω στα βουνά! Δυο τρεις αστροφωτογραφίες που έχω πάρει ως τώρα, δε θα τις έλεγα απαράδεκτες. Μου φαίνονται πάρα πολύ καλές για αρχή. Προτιμώ να βλέπω και λίγο θολά και αμυδρά από την πόλη κάθε βδομάδα, παρά δυο φορά το χρόνο σε βουνό. Γιατί περισσότερο δε πρόκειται να παώ, είναι θέμα χαρακτήρα και ιδεολογίας. IK Observing System
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Inest εισαι πολυ αυστηρος Ασε που μας "ριχνεις"... ψυχολογικα!!!Δεν παμε να κανουμε ... επιστημονικη ερευνα,οχι εγω τουλαχιστον.Κατι κουτσοκαταφερνουμε και στις φωτογραφιες
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Όπως αξέχαστη βέβαια ήταν και η υγρασία όπου έσταζαν τα πάντα και φοβόμουν για τα ηλεκτρονικά του τηλεσκοπίου (πόσο μάλλον να είχα και λαπτοπ). Nα επαιρνες dob Μια χαρά παρατηρώ και από την πόλη. Αν είναι δυνατόν να πήρα τηλεσκόπιο, ccd κάμερα και λαπτοπ για να τρέχω στα βουνά! Μα φυσικα! Γι αυτο τα παιρνει αυτα ο κοσμος Ιφικρατη, αλλιως πηγαινε μεχρι το πλανηταριο η χαζευε στο web που ειναι και τσαμπα! Γιατί περισσότερο δε πρόκειται να παώ, είναι θέμα χαρακτήρα και ιδεολογίας. Τα σχολια δικα σας Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Μα φυσικα! Γι αυτο τα παιρνει αυτα ο κοσμος Ιφικρατη, αλλιως πηγαινε μεχρι το πλανηταριο η χαζευε στο web που ειναι και τσαμπα! Προσωπική σου γνώμη! Εγώ διαφωνώ, όπως και η πληθώρα των ερασιτεχνών των πόλεων φαντάζομαι. Εγώ πήρα τηλεσκόπιο για να παρατηρώ από την πόλη. Έτσι γουστάρω ρε φίλε, θα μας πεις δηλαδή τι θα κάνουμε? IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Οχι φυσικα γιατι να σου πω;;; Εσυ χανεις, γιατι εμεις στα βουνα θα πηγαινουμε, οσο εσυ κοιταζεις απο την ταρατσα στο Μαρουσι! ΥΓ κι εγω σε πολη μενω Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Ο καθένας κάνει ότι νομίζει και τον ευχαριστεί. Εγώ ψηφίζω πόλη μόνο και μόνο για την ευκολία παρατήρησης.Αν είχα τη λογική ότι πρέπει να πάω ύπαιθρο δε θα χα δει τίποτα μέχρι τώρα. Είναι θέμα επιλογής. IK Observing System
inest Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Inest εισαι πολυ αυστηρος Ασε που μας "ριχνεις"... ψυχολογικα!!!Δεν παμε να κανουμε ... επιστημονικη ερευνα,οχι εγω τουλαχιστον.Κατι κουτσοκαταφερνουμε και στις φωτογραφιες Ναι ομως ποτε δεν προκειται να πετυχεις αποτελεσματα οπως αυτα που βλεπουμε στο internet απο διαφορους. Και ποιος μιλησε για ερευνα. Εγω ειπα οτι απο την στιγμη που εζησα το μεγαλειο της φυσης, δεν μπορω να ξαναγυρισω στην πολη για παρατηρηση!!Για μενα τουλαχιστον θα επρεπε να " πεφτεις" ψυχολογικα που δεν βλεπεις εναν ουρανο της προκοπης.Στο αθλημα μας πιστευω οτι μετρα η ποιοτητα και οχι η ποσοτητα!!! Ενταξει καταλαβαινω οτι για τους Αθηναιους ειναι δυσκολο ακομα και να φυγεται απο την πολη, αλλα ποιος σας φταιει??Να ενας λογος για την αποκεντρωση!!!Για πειτε μου οταν απο την πολη βλεπεις το πολυ 5 αστερια τοτε που ειναι η μαγεια και για ποιο λογο να ενθουσιαστεις με την παρατηρηση?? Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Και ποιος μιλησε για ερευνα. Εγω ειπα οτι απο την στιγμη που εζησα το μεγαλειο της φυσης, δεν μπορω να ξαναγυρισω στην πολη για παρατηρηση!! Για μενα τουλαχιστον θα επρεπε να " πεφτεις" ψυχολογικα που δεν βλεπεις εναν ουρανο της προκοπης. Στο αθλημα μας πιστευω οτι μετρα η ποιοτητα και οχι η ποσοτητα!!! ΣΩΣΤΟΣ!!!! Καλυτερα στο βουνο με κυαλια παρα στην πολη με 10" Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
antony Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Και ποιος μιλησε για ερευνα. Εγω ειπα οτι απο την στιγμη που εζησα το μεγαλειο της φυσης, δεν μπορω να ξαναγυρισω στην πολη για παρατηρηση!! Για μενα τουλαχιστον θα επρεπε να " πεφτεις" ψυχολογικα που δεν βλεπεις εναν ουρανο της προκοπης. Στο αθλημα μας πιστευω οτι μετρα η ποιοτητα και οχι η ποσοτητα!!! ΣΩΣΤΟΣ!!!! Καλυτερα στο βουνο με κυαλια παρα στην πολη με 10"Τhats right ερασιτεχνες κσλδφκλκφμρμλκασδξν "blackjanuaryout"
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Μερικές φορές απορώ πώς άνθρωποι των πόλεων ασχολούνται με την παρατήρηση του ουρανού...!Εγώ δε θα τα κατάφερνα με τίποτα αν είχα μεγαλώσει σε πόλη...Με πιάνει απογοήτευση κάθε φορά που σηκώνω το κεφάλι μου...!
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Μπορεί με το μάτι να βλέπεις 5 αστέρια από την Αθήνα αλλά με το τηλεσκόπιο βλέπεις πάρα πολύ περισσότερα. Στην αστρονομία όπως και σε κάθε δραστηριότητα έχει σημασία τι διαλέγεις, όχι τι θα ήθελες. Για παράδειγμα μπορεί να θέλω μια porche αλλά θα επιλέξω ένα hyundai γιατί αυτό μπορώ οικονομικά . Έτσι και στην αστρονομία, μπορεί να θέλω καθαρό ουρανό αλλά θα κάτσω στη πόλη για τους λογους που εξήγησα. Από την πόλη με goto θα δεις και αστρικά σμήνη και γαλαξίες και νεφελώματα. Θα τα δεις. Συμφωνώ ότι δε θα χουν την ίδια ποιότητα φυσικά με την ύπαιθρο αλλά η ιεράρχηση αξιών μετράει. Ε λοιπόν εγώ βάζω πρώτη αξία τη χρησιμότητα και μετά τη ποιότητα. IK Observing System
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Εγω ξερω οτι απο το μπαλκονι μου,σχεδον καθε βραδυ που εχει καλον ουρανο, την αστροβολτιτσα μου θα τη κανω!Και τη Σεληνη θα δω ,κανα πλανητη θα στοχευσω,ολο και καποιο σμηνος θα βρισκεται σε ευνοικη θεση,φωτογραφιουλες θα βγαλω,με τα φιλαρακια στο κινητο θα μιλησω,θα "ριξω"και καμμια φωτο στο Astrovox,ολο και καποιο και νουργιο προγραμμα θα κατεβασω,απο τη τηλεοραση θα γλυτωσω,τα παιδια μου θα ειναι διπλα μου να βλεπουν κι αυτα... Φιλοι,πιστεψτε με δεν ειναι ευκολο να παρατας οικογενεια και μετα απο δεκα ωρες μαθημα να τρεχεις στα βουνα...Τελειωνω καθε βραδυ δεκαμιση.Το νωριτερο στις δωδεκα θα ειμαι σε καποια αποσταση απο Λαρισα και με τα μηχανηματα στημενα....Ουτε μια φορα το μηνα δε γινεται αυτο.Τη μια καποιο παιδι θα ειναι αρρωστο,την αλλη θα γραφει διαγωνισμα και θα θελει βοηθεια,αλλοτε θα υπαρχει καποιο θεμα προς συζητηση,θα σου εχουνε παει αναποδα τα πραγματα στη δουλεια,δεν θα εχεις διαθεση,θα πρεπει να ετοιμασεις ή να διορθωσεις διαγωνισματα,και ουτε το ενα δεκατο δεν ειπα.....Φιλοι,για μας η βεραντα ειναι λυση σωτηριας.Ευτυχως που υπαρχει και ξεφευγει και λιγο το μυαλο μας.Θα ερθει η ωρα σας και θα με θυμηθητε Ευχομαι παντως ολοψυχα, τα μοναδικα εμποδια που θα εχετε να ειναι οι γλυκυτατοι μπελαδες που λεγονται ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dark nebula Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Εγώ πήρα τηλεσκόπιο για να παρατηρώ από την πόλη Αγαπητε ifikrati το τι θελεις εσυ ειναι δικο σου θεμα και δεν αντιλεγη κανενας .Αλλα εγω πιστευω οτι εξω στο βουνο ειναι πολυ καλητερα. Aπο το να εισαι στην πολη ,και εκτος αυτου ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! Β Α Σ Ι Κ Ο . Και να σου πω κατι ευτηχως και πηγα σε συναντησης αστρονομιας στον Παρνωνα και μαζι με τα παιδια μου και γνωρισα και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που με βοηθησαν αρκετα ,εκτος και γενηθηκες με γνωσης.. Το να κατσω σπιτι και να κοιταω απο το μπαλκωνι που στο κατω κατω στην Σπαρτη εχω ουρανο πολυ καλυτερο απο την ΑΘΗΝΑ και χωρις φωτορυπανση δεν μου λει κατι. Την εξοχη δεν την αλλαζω με Τ Ι Π Ο Τ Α.Αντε και καλες παρατηρησης κυριοι !!!!!ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
SAKIS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Παιδια μη κανετε τον νεο κοσμο να μη θελει καν να ασχοληθει με αυτο το ομορφο χομπυ ,δε φταινε αυτοι που ζουν στις πολεις,δηλαδη τα μικρα παιδια απο 12 εως18 εφοσον δεν εχουν αυτοκινητο η την οικονομικη ανεση η χρονο απο τα διαβασματα να βγουν στο βουνο δεν πρεπει να παρουν τιποτα απο εξοπλισμο.Λοιπον χαλαρωστε και προσεχετε τι γραφετε για τον νεο κοσμο που θελει να ασχοληθει καντετο αυτο.Δεστε και στις αστροφωτογραφιες σε ολες τις σελιδες τις φωτογραφιες του Premier γιατι κανει τρομερο αγωνα αυτος ο ανθρωπος και δεν τα εχει παρατησει,εχω δει απο που φωτογραφιζει σαν να ειναι μεσα σε ενα γηπεδο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ sakis Veroia
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Ποιος ειπε να μην ασχοληθουν Σακη;Απλως λεμε την αληθεια μην τρεφει κανεις αυταπατες πως μπορει να κανει οποιαδηποτε σοβαρη deep sky παρατηρηση απο ουρανους με οριακο μεγεθος λιγοτερο απο 5+.Ουτε να τρεφει αυταπατες πως με ενα φτηνο τηλεσκοπιο "της πενταρας"θα κανει καμμια παρατηρηση της προκοπης. Το πιθανοτερο ειναι να σιχαθει την αστρονομια. Ουτε εχει σημασια πως ξεκινησα εγω η καποιος αλλος.. μακαρι να χαμε καποια καθοδηγηση να ξεκιναγαμε πιο σωστα.Επισης τι παει να πει βγαινουν καλες αστροφωτογραφιες απο την πολη; Ε και; Και απο μερος χωρις φωτορυπανση βγαινουν πολυ καλυτερες, η μηπως τοσοι αστροφωτογραφοι που κουβαλανε εξοπλισμο πολλα km μακρια στα σκοταδια το κανουν απο μαζοχισμο; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Ο Θανασης εχει δικιο...Ο καθενας παλευει οπως μπορει και απο οπου μπορει.Δηλαδη ,εμεις δε ξερουμε τα πλεονεκτηματα ενος ουρανου με χαμηλη φωτορυπανση???Δε θα μας αρεσε να παρατηρουσαμε και να φωτογραφιζαμε απο κει???Ε τι να κανουμε,ιεραρχουμε τις καταστασεις και το παλευουμε οπως μπορουμε...
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Ο καθένας μπορεί να παρατηρεί απ'το μπαλκόνι του!Αλίμονο μάλιστα αν δεν το έκανε!Αλλά ,γνώμη μου, να βγαίνουμε στην εξοχή όσο μπορούμε περισσότερο! ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!!
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Ιφικράτη , αν δε βγείς στην εξοχή τώρα που είσαι φοιτητής πότε θα το κάνεις??? Όταν θα παντρευτείς και θα έχεις 10 παιδιά? Και τι πάει να πεί "θέμα ιδεολογίας" Το "κάθομαι στην πόλη για να αναπνέω φρέσκο καυσαέριο και βλέπω 2 αστέρια" ιδεολογία είναι? 18 χρονών είσαι! Γύρνα την Ελλάδα, για όνομα του Θεού!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Κι εγω απο το μπαλκονι παρατηρω πολλες φορες. Παντως απο το μπαλκονι μου με 8" εχω δει μεχρι 13.2-13.3 αστερες τις πολυ καλες βραδιες. Τσεκαρισμενο σε πεδια μεταβλητων με χαρτες της AAVSO.Απο μερος χωρις φωτορυπανση περναω το 14 μεγεθος. Εχω δει τον Πλουτωνα με 8" και τον Ουρανο με γυμνο ματι, διακρινοντας την μετακινηση του σε διαστημα μερικων μηνων. Το "κάθομαι στην πόλη για να αναπνέω φρέσκο καυσαέριο και βλέπω 2 αστέρια" ιδεολογία είναι? 18 χρονών είσαι! Γύρνα την Ελλάδα, για όνομα του Θεού! Καλοοο εγραψεςςςςςς Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα