Jump to content

Αγορά νέου μεγάλου Dobson - Κόστος μεταφορικών/εκτελωνισμός


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

 

Αν και νέος στο forum, ασχολούμαι με την παρατήρηση αρκετά χρόνια και αποφάσισα φέτος να αναβαθμίσω το SW dob 8'' μου, με ένα μεγάλο dobson.

 

Μετά από αρκετή έρευνα και αλλεπάλληλες αλλαγές απόψεων, κατέληξα να κάνω το μεγάλο βήμα και να κάνω μια επαφή με την Obsession με σκοπό να αγοράσω ένα 18'' UC. Αφού ανταλλάξαμε αρκετή αλληλογραφία με τον Dave Kriege, αντιμετώπισα ένα θέμα σχετικά με τα μεταφορικά, το οποίο προσπαθώ να διευκρινίσω.

 

Η εταιρεία μεταφορών που συνεργάζεται η obsession, μου έδωσε ένα κόστος μεταφορικών για παραλαβή από αεροδρόμιο περί τα $1600. Και ένα διαφορετικό κόστος παραλαβής στο σπίτι μου περί τα $3600. Φυσικά τα 2000$ παραπάνω δεν είναι για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο στο σπίτι. Με συμβούλεψαν να πάω να το παραλάβω στο αεροδρόμιο, όμως δεν ξέρουν να μου απαντήσουν αν θα υπάρξει κάποια επιπλέον χρέωση εκτελωνισμού, φόρων κλπ (που λογικά από ότι καταλαβαίνω θα υπάρξει....). Μου έδωσαν στοιχεία εταιρείας που θα διαχειριστεί το εμπόρευμα στην Ελλάδα και θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη...

 

Η ερώτηση είναι η εξής:

 

Έχει κανείς από το forum κάποια αντίστοιχη εμπειρία; Η ακόμα καλύτερα έχει κανείς προμηθευτεί τηλεσκόπιο Obsession να μου δώσει τάξη μεγέθους συνόλου εξόδων μεταφοράς και διαδικασία παραλαβής στο αεροδρόμιο;

 

Ευχαριστώ πολύ![/b][/u]

[/code]
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μήπως σε συμφέρει να πας ο ίδιος στην Αμερική να το πάρεις και να το φέρεις πίσω; Φαντάζομαι πως με κάτι τέτοιο δεν θα έχεις ΦΠΑ και εκτελωνισμό;;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχώς, ότι και να φέρεις από έξω περνά από τελωνείο. Μόνο στη περίπτωση που έβγαλες κάτι από εδώ και το φέρνεις πάλι μαζί σου, με σχετική δήλωση φυσικά, δεν πληρώνεις τελωνείο.

Αν στο στείλουν, θα ζητηθεί από το τελωνείο να πληρώσεις 12% δασμούς και 24% ΦΠΑ. Αν τον εκτελωνισμό δεν τον κάνεις μόνος σου θα πληρώσεις και τα έξοδα του τρίτου που θα κάνει τον εκτελωνισμό.

 

--- Edit ---

Δεδομένου του μεγάλου κόστους, καλό θα ήταν να σκεφτείς κάποια forwarding υπηρεσία στο Ην. Βασίλειο. Θα γλιτώσεις σίγουρα δασμούς και ΦΠΑ πληρώνοντας μόνο τις υπηρεσίες τους.

 

Υπολόγισε ενδεικτικά το κόστος εδώ:

https://www.myukmailbox.com/rate

Save the darkness

Let it never fade away!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ναι υπάρχουν μέλη που έχουν Obsession και μάλιστα αυτό ακριβώς που θέλεις να πάρεις, το Obsession 18" UC. Είναι ο Νίκος Μάρρας (username : abaou)

 

https://www.astrovox.gr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=8030

Αν το παιδί είναι διαθέσιμο και μπορεί, ενδεχομένως να σου γράψει εδώ. Επειδή όμως μπορεί και να απέχει από το forum αυτόν τον καιρό, στείλτου ένα pm.

 

Το σίγουρο είναι πως με τέτοια κόστη που έχει το τηλεσκόπιο θα τα πληρώσεις όλα και δεν γλυτώνεις τίποτα με την αποστολή courier (UPS ;; ) που χρησιμοποιεί η Obsession. Δασμούς, ΦΠΑ, τέλη εκτελωνισμού είναι 100% σίγουρο πως θα πρέπει να τα πληρώσεις.

 

@diorip: το να πάει Αμερική και να το φέρει ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως διαφορά, δεν είναι κάτι μικρό ή κάτι που φοριέται για να το περάσει έτσι. Θα πρέπει να το δηλώσει και να πληρώσει όλα τα προαναφερόμενα. Το τελωνείο έχει συγκεκριμένους κανόνες πια εν έτει 2020 και δεν αφήνει τίποτα να περάσει έτσι. Πάνε οι καλές εποχές που κάναμε όλοι (κι εγώ μέσα) τρομερές αγορές από ΗΠΑ, δηλαδή 2010-2011, ειδικά εκείνα τα χρόνια γινόταν πανικός. Τώρα όλα ελέγχονται και φορολογούνται και κάτι με τόσο μεγάλη αξία θα έχει μεγάλο κόστος. Ωστόσο όταν πας σε τέτοια μονοπάτια είσαι προετοιμασμένος πως θα το πληρώσεις. Αν υπάρχει τρόπος με κάποιον μεσάζοντα από Αμερική προς Ευρώπη, υπάρχει, αλλά δεν ξέρω αν για κάτι τόσο μεγάλο μπορούν να μεσολαβήσουν.

 

Κάτι σαν και αυτό, μπορείς να το ψάξεις...

https://www.myus.com/

 

Υ.Γ. Το να πας στο στόμα του λύκου (στις ΗΠΑ, όπου γίνεται Ο χαμός..) σε πανδημική κρίση Κορωνοϊού είναι μάλλον τρέλα και θα πρότεινα να μην πας γυρεύοντας...μετά σκέψου πως η πτήση για Αμερική είναι το λιγότερο 10 ώρες όπου η μάσκα θα είναι πάνω σου, συν το χρόνο να πας στον Dave Kriege που πάλι θα την φοράς...την παλεύεις; Γενικά, το ρισκάρεις;;

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επισης θα προτεινα να μην πας να εκτελωνίσεις μονος σου.

Η εμπειρια θα σου ειναι τουλαχιστον τραυματικη.

Το επιχειρησσα μια φορα κοντα στο το 2013 και χρειαστηκα περιπου 8 ωρες και να περασω απο 12 γραφεια και στο τελος για μια αξια προϊντων περι τα 80 ευρω πληρωσα φορους κρατησεις κλπ περιπου 100 (με εκτελωνιστη θα πηγαινε +50)

Μια αξιοπιστη υπηρεσια προωθησης ειναι η καλυτερη σου επιλογη.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και αν φεύγοντας από εδώ πάρεις ένα κουτί ( με ένα καθρέφτη ξυρίσματος πχ) και το δηλώσεις τηλεσκόπιο, στην επιστροφή θα έχεις θέμα;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοίτα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν είναι ηλίθιοι...έχουν τεράστια εμπειρία και δεν μπορείς να τους κάνεις να χάψουν ένα παραμύθι εύκολα, έχουν δει άπειρες κομπίνες τα μάτια τους. Είναι καθημερινά στην δουλειά αυτή και βλέπουν να διακινούνται πράγματα συνεχώς, μεγάλα κουτιά ειδικά όπως ένα τηλεσκόπιο δεν περνάνε έτσι απαρατήρητα.

Καταρχήν θα έχει δηλωμένη πραγματική αξία από τον κατασκευαστή, αυτό και μόνο είναι λόγος για να το σταματήσουν όπως και να'χει.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις πληροφορίες!!

Θα ελέγξω και τη λύση με τις forwarding υπηρεσίες να δω μήπως βγάλω κάτι από εκεί.

 

Σίγουρα δε σκοπεύω να πάω Αμερική, ειδικά αυτόν τον καιρό, και έτσι κι αλλιώς από ότι κατάλαβα ο Τάσος Βράτολης έχει δίκιο. Δε θα γλίτωνα φόρους έτσι.

 

Εν τω μεταξύ, μου απάντησαν από την εταιρεία που είναι υπεύθυνοι για τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα, ότι όντως η αξία του τηλεσκοπίου (μαζί με τα μεταφορικά από Αμερική) επιβαρύνεται με Φ.Π.Α 24% και επί του τελικού ποσού άλλο ένα 4,2% δασμοί. Συν κάποιες τελωνειακές διατυπώσεις (120€) και αμοιβή εκτελωνιστή (50€) και τελειωμό δεν έχει...Να ανφέρω για όποιον ενδιαφέρεται ότι το Φ.Π.Α. πληρώνεται μέσω του Taxis με εντολή πληρωμής στο Α.Φ.Μ του παραλήπτη. Τα υπόλοιπα στην εταιρεία εκτελωνισμού.

 

Τώρα έχει σκέψη...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοίταξε την FedEx αλλά ψαξε και από Αγγλία επισεις σε αστρονομικά φόρουμ απο εκεί ίσως το βρης ελαφρως μεταχειρισμένο. Είσαι πρόθυμος να το κουβαλάς αυτό σε βουνό, η θα το στήσεις σταθερά καπου. Σκέψου πριν το αγοράσεις τόσο μεγάλο.
:-s
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από Αμερική θα σου βγει ο κούκος αηδόνι. Εκτός όμως από αυτό, για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις. Γιατί δεν παίρνεις ένα 16άρι που παίζουν πολλές οικονομικές επιλογές;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης