Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
22 minutes ago, τσιαγκας προδρομος said:

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο βίντεο    αλλά   αν θεωρήσουμε πως  ο εργοστασιακός εστίασης  είναι κάθετος   στον σωληνα     τοτε   μπορούμε πριν τον αφαιρεσουμε  να μαρκάρουμε στην απέναντι μεριά του σωλήνα ένα διακριτικό σημάδι με την βοήθεια  ενός   laser collimation  ,  τοποθετώντας το πάντα   με την ιδία φορά  επάνω στον εστιαστη  παλιό και νέο   ώστε να  αποφευχθεί το τυχών  σφάλμα  ρύθμισης του laser .

Αν με το  νέο εστιαστη  δεν δείχνει στο ίδιο σημείο το laser   με πριν   τότε λογικά θα έχει απόκλιση  σε σχέση με την  καθετότητα του  ο νέος 

Καλημέρα Πρόδρομε,

Το είχα σκεφτεί αυτό, αλλά νομίζω δεν είναι αξιόπιστο διότι η δέσμη λέιζερ μπορεί να πέσει στο ίδιο σημείο υπό διαφορετικές γωνίες οπότε και δεν μας εξασφαλίζει 100% ότι μπήκε ο εστίασης όπως ακριβώς ήταν ο προηγούμενος. Επίσης αυτό για να γίνει θέλει αφαίρεση του δευτερευόντως κατόπτρου.

Έτσι έχω στρέψει την προσοχή μου στο concenter. Εστιάζεις πλήρως το σύστημα με τον παλιό εστιαστή, έπειτα αφαιρείς τον παλιό εστιαστή και βάζεις τον καινούργιο και πειράζοντας μόνο τη θέση του νέου εστιαστή χωρίς τίποτα άλλο προσπαθείς να πετύχεις μέσα στο concenter με τους ομόκεντρους κύκλους την εικόνα που είχες πριν.

• Μου αρέσει 2

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης