Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου. Αν το πάρω, θα είναι το πρώτο μου και λαμβάνοντας υπόψη οτι δεν θα με ενδιέφερε να αγοράσω ένα ζευγάρι κυάλια αλλά ούτε και να δώσω πολλά χρήματα, θα σας είμουν υπόχρεος για οποιαδήποτε συμβουλή.

 

http://www.telescopeshop.gr/telescopes/bresser/4sky/

 

Αξίζει τον κόπο το συγκεκριμμένο;

 

Για οτιδήποτε πληροφορία χρειαστείτε, στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε Odysseus δεν θελω να σε απογοητευσω, επειδη ειμαι σιγουρος οτι ενθουσιαστηκες με το τηλεσκοπιο και την τιμη του, αλλα μην κανεις βιαστικες κινησεις. Παρ οτι λεει οτι ειναι για αρχαριους στην πραγματικοτητα δεν ειναι.. (μαλλον για προχωρημενους ως οδηγητικο!) Στηριξη, προσοφθαλμιοι, διαμετρος δεν ειναι ποιοτικα και ικανοποιητικα. Ουσιαστικα μονο για Σεληνη κανει. Δεν θα σε ικανοποιησει και θα σε κουρασει. Καλυτερα να περιμενεις λιγο εκμεταλευομενος τον χρονο μαθαινοντας περισσοτερα για τον ουρανο (οπως με ενα καταλληλο βιβλιο) και αποταμιευοντας για κατι καλυτερο..

Ελπιζω να βοηθησα..

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

symfonw alla prwta tha eprepe na psaxeis ligo kalitera giati yparxoun tilescpia me ligo megaliteres times kai einai poly kalitera.Apla mipws mporeis na mas dieukriniseis ligo se times skeftese na kimantheis??
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατά την γνώμη μου ολα τα "ερασιτεχνικά" μοντέλα της Βresser δεν πρέπει να δουν ποτέ το φως της μέρας....συγνώμη...της νύχτας ήθελα να πω :-note .Καλό θα ήταν να μην κοίταζαν νέοι στο χόμπυ το sιτε της telescopeshop γιατί ειδικεύεται στα επαγγελματικά μοντέλα που οσο να ναι είναι για επαγγελματίες ερασιτέχνες.Φίλε Odysseus καλωσόρισες και έχε υπόψιν οτι πάντα μπορείς να αρχίσεις με ενα Dob που θα σου είναι εύκολο στην χρήση και θα σου προσφέρει πολλά στην αστρονομική εξώρμηση σου.Αν πάρεις το συγκεκριμένο μοντέλο απο την Βresser θα κάνεις τον παρολίγον δικό μου λάθος όταν σκεφτόμουν να πάρω το Galaxia αλλά ευτυχώς με προλάβανε τα παιδιά εδώ και πήρα μια καλή προσφορά Νευτωνίου απο την ΑΚΤΙΣ την οποία και χαίρομαι :!: Ψάξτο λίγο καθώς το τελευτέο πράγμα που θες να κάνεις είναι να προβείς σε βιαστικές κινήσεις :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθειά σας. Οφείλω να ομολογήσω οτι η τιμή φαίνεται αρκετά καλή για ένα τηλεσκόπιο όπως θα το ήθελα. Αλλά από την περιγραφή του κάτι δεν μου κόλλαγε καλά. “Παρατήρηση Σελήνης: Πολή καλή, παρατήρηση πλανητών και άλλων ουρανίων σωμάτων: ικανοποιητική”. Γι αυτό αποφάσισα να σας συμβουλευτώ και χαίρομαι που συμφωνείτε όλοι στο οτι δεν αξίζει αυτή η αγορά.

Αν και ασχολούμαι από μικρός ερασιτεχνικά με την αστρονομία, ποτέ δεν κατάφερα να αποκτήσω ένα αξιοπρεπές τηλεσκόπιο. Κι αυτό κυρίως λόγω κόστους. Τώρα που δεν δουλεύω κιόλας (αυτό φαίνεται κι από την πολύμηνη αποχή μου απ’ το forum), τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Όπως και να χει, όταν βρω επιτέλους μια δουλειά και έχω χρήματα στην άκρη, θα μπορώ να διαθέσω πολλά περισσότερα από τα συγκεκριμένα χρήματα για το 4-Sky.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Καλύτερα να περιμένω, παρά να βιαστώ όπως λέτε και να αποκτήσω στην ουσία ένα τηλεσκόπιο αποκλειστικά για την καλή παρατήρηση της Σελήνης. Ούτως ή άλλως η τελευταία φαίνεται εξίσου υπέροχη και με τα κυάλια μου. ;)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΣΩΣΤΟΣ!!!

 

Εχε υπ οψιν σου οτι οι καλες ευκαιριες των dobsonians (οπως πολυ σωστα προτεινει ο nickthegreek13_7 ) ειναι καπου στα 300-400 Ευρω.

 

Ριξε μια ματια εδω

http://www.aktistar.gr/GSO/GSO%20Dob8.htm

 

και εδω

http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=400498&CFTOKEN=49725744

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πιο πολυ απ ολα μου αρεση η περιγραφη,400χ ωφελιμη μεγενθυση :-#

 

Φιλε astroilias εκανες ενα σοβαρο λαθος.. :wink:

Οπως αναφερεται στην ιστoσελιδα, η μεγιστη μεγεθυνση που μπορει να επιτευχθει δεν ειναι 400Χ οπως λες εσυ αλλα.. 600Χ!!! :-note

 

Απαραδεκτο να αναφερεται σε σελιδα ενος απο τους 3 σοβαρους εισαγωγεις αστρονομικου εξοπλισμου στην Ελλαδα. [-X [-X

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ NIGHTWATCH. ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ,ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Κ.Α
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης