Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά, εγώ λέω να πάρω για αρχή μια βάση με ένα 6ιντσο Newtonian τηλεσκόπιο για παρατήρηση κ μετά από λίγο καιρό να πάρω ένα goto upgrade kit να βάλω στην eq βάση για αστροφοτωγραφιση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι όσο ακριβές στο να ακολουθεί τα διάφορα αντικείμενα ιδικά τα αντικείμενα βαθέος ουρανού.Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος ο οποίος ξέρει κάτι μπορεί να με βοηθήσει γιατί όσο κι αν ψάχνω στο internet δεν μπορώ να βρω μια απάντηση.

Δημοσιεύτηκε
Καλωσήρθες στο Astrovox!
Για απλή παρατήρηση, οποιαδήποτε αυτόματη οδήγηση επαρκεί για να κρατά το αντικείμενο στο οπτικό πεδίο. Η αστροφωτογραφία είναι άλλη υπόθεση, απαιτεί ποιοτικά συστήματα οδήγησης και πολύ χρόνο ρυθμίσεων, βελτιστοποιήσεων. Αν είσαι στην αρχή της ενασχόλησης μη βιαστείς να κάνεις αγορές για αστροφωτογραφία, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει πρώτα να καταλάβεις. Με την παρατήρηση και πολύ διάβασμα εδώ, θα τα κατανοήσεις όλα σιγά-σιγά.
  • Μου αρέσει 1

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Έχω μια eq mon2 της bresser. 

Δεν ήταν αυτόματη αλλά με την βοήθεια ένας από του forum που τον έχω σε τεράστια εκτίμηση κατάφερα και την έκανα αυτόματη με onstep. 

Μεχρι στιγμής είμαι φουλ ευχαριστημένος! Και ήδη έχω μπει στα πρώτα βήματα της αστροφωτογραφιας. Για τις γνώσεις μου και τον εξοπλισμό μου είμαι αρκετά ευχαριστημένος. 

Πριν κάνω την κινηση για να γίνει η βάση αυτόματη με onstep κοιτούσα έτοιμα κιτ που απλά θα ακολουθούσαν τον στόχο (περίπου στα 100 με 150€) η κιτ όπου την έκαναν τελείως αυτόματη όπως τώρα. Για να την κάνω αυτόματη μέσω έτοιμης αγοράς ήθελα σίγουρα κανένα 300αρι αν θυμάμαι καλά. Μαζί με τελωνείο κλπ. Ενώ το onstep με αρκετή προσωπική δουλειά βοήθεια και υλικά πήγε κανένα 100αρικο. Ίσως λέω και πολλά. 

Σίγουρα δεν είναι το τέλειο για αστροφωτογραφια. Γιατί όπως είπαν και παραπάνω παίζουν πολλά ρόλο! Αλλά για αρχή είναι πιστεύω μια χαρά. 

Το επεξεργάστηκε ο John..
Είπα να συμπληρώσω κάτι ακόμα!
  • Μου αρέσει 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης