Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, έχω αγοράσει για την κόρη μου το celestron 80azs, έχουμε δει πολλές φορές το φεγγάρι και έχουμε πάρει έναν αντάπτορα για να στηρίζουμε το κινητό ώστε να βγάλουμε φωτογραφίες, συνήθως χρησιμοποιούμε το προσοφθάλμιο 20mm. Όμως οι φωτογραφίες που βγάζουμε είναι πολύ φωτεινές και θαμπές, θολές... σα να υπάρχει ένα σύννεφο ομίχλης. Το κινητό μου από το οποίο βγάζω τις φωτογραφίες είναι samsung s21 ultra. Μπορείτε να με βοηθήσετε ώστε να βγάζουμε καθαρές εικόνες; Μήπως χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιο φίλτρο; Επισυνάπτω μια φωτογραφία. 

20220105_175547.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, θα βγείτε από την αυτόματη λειτουργίας της κάμερας και θα πάτε στην χειροκίνητη (ή Pro) και μετά θα πειράξετε μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό ISO (εικονίδιο ISO) και Aperture and Shutter Speed  (εικονίδιο shutter speed icon)

Δημοσιεύτηκε

Με λίγα λόγια χρειάζεται πολύ μικρότερη "έκθεση" ώστε το φωτεινό τμήμα της σελήνης να μη βγαίνει "καμμένο". Αλλά πρέπει πρώτα να ασχοληθείτε με το τι σημαίνει έκθεση στη φωτογραφία. Επιπλέον, ο φακός του κινητού πρέπει να είναι πεντακάθαρος, απόλυτα κεντραρισμένος πάνω από τον προσοφθάλμιο φακό και εντελώς παράλληλος με αυτόν.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα ο Στέφανος με πρόλαβε από προσωπική εμπειρία αυτό έχω καταλάβει .Είναι θέμα ευθυγρμησης σε όλους τους άξονες του φακού με το προσοφθάλμιο Το κρίσιμο είναι όταν σφίγγουμε όλα τα εξαρτηματα τότε αλλάζουν όλα δραματικα .

Δημοσιεύτηκε
On 14/1/2022 at 12:49 ΜΜ, vagkaf said:

Καλησπέρα, θα βγείτε από την αυτόματη λειτουργίας της κάμερας και θα πάτε στην χειροκίνητη (ή Pro) και μετά θα πειράξετε μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό ISO (εικονίδιο ISO) και Aperture and Shutter Speed  (εικονίδιο shutter speed icon)

Ευχαριστώ για τις οδηγίες, η επόμενη εικόνα ήταν πολύ καλύτερη. 

20220115_181552.jpg

• Μου αρέσει 3

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης