panr05 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2022 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2022 Γεια σας. Θα ήθελα να αγοράσω μια καλή μάσκα batinov για να έχω καλή εστίαση αλλά δεν ξέρω ποια και από πού να πάρω. Όποιες προτάσεις αγοράς θα ήταν ευπρόσδεκτες. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Euripides Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2022 Καλησπέρα, Για να βρεις κατάλληλη μάσκα, θα πρέπει να το ψάξεις αρχικά με τον τύπο του τηλεσκοπίου ή φακού σου, έτσι ώστε να έχεις την αντίστοιχη σωστή διάσταση. Πιστεύω σε οποιοσδήποτε κατάστημα Ελλάδα και Ευρώπη μπορείς να βρεις έτοιμες για αγορά. Από την άλλη, εάν έχεις πρόσβαση σε 3D Printer θα μπορούσες να εκτυπώσεις το κατάλληλο σχέδιο για τον εξοπλισμό σου πολύ φτηνότερα. Το σχέδιο δεν είναι καθόλου απίθανο να το βρεις ήδη έτοιμο στο διαδίκτυο από κάποιον που το έχει ετοιμάσει και το μοιράζεται. Εάν και εφόσον δεν το βρεις έτοιμο, θα μπορούσες σε κάποιο site να δώσεις τις παραμέτρους σου και να σχεδιάσεις μια ο ίδιος με σκοπό να την εκτυπώσεις μετά. 1
panr05 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2022 Να ρωτησω. Η διαμετρος που πρεπει να εχει η μασκα ειναι αυτη που λεει στον φακο filter size? Εχω τον canon 18-55mm και εχει filter size 58mm αρα αυτη πρεπει να ειναι η διαμετρος της μασκας? "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Euripides Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2022 H διάμετρος για φακό θα υπολογιστεί, ανάλογα με το πως θα εφαρμόσει επάνω του, πχ αυτή https://www.thingiverse.com/thing:4563857/files έχει clips. Λίγο τρίψιμο, λίγο φάγωμα κτλ θα πιάσει στους συγκεκριμένους φακούς. Άλλες είναι σαν καπάκι που κάθεται μπροστά. Πάντως να σου πως την αλήθεια, για τον 18-55 δεν θα ασχολιόμουν καν με μάσκα. Είναι τόσο wide το πεδίο, είναι τόσο μικρά τα άστρα που θα βγουν από την φωτό, που εάν και εφόσον καταφέρεις να δεις τις γραμμές κατα την διαδικασία, θα σου βγάλει την πίστη να το φέρεις εκεί που πρέπει. Προσωπικά από τα 135mm και πάνω έχω χρησιμοποιήσεις μάσκα, σε όλα τα μικρότερα, απλά live view και προσπαθώ να έχω όσο καλύτερη "βούλα" μπορώ σε ένα αστέρι.
panr05 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2022 Οκ ευχαριστώ. Την παίρνω για δοκιμή και για μελλοντικούς φακούς. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα