Jump to content

Euripides

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Euripides Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Year In
  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • Collaborator
  • First Post

Recent Badges

12

Φήμη

  1. Βλέπω πως δεν είναι πλέον διαθέσιμο, αλλά είχα πάρει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/27226255/ΣΠΡΕΥ-ΓΡΑΣΣΟ-ΛΙΘΙΟΥ-ΜΕ-ΤΕΦΛΟΝ-ICP-400-ml-05055.html για να κάνω την δική μου (iOptron GEM28). Μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση.
  2. Euripides

    Baader Filter f/2 Highspeed SII CMOS 2"

    THIS ADVERT HAS EXPIRED!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται το φίλτρο σε άψογη κατάσταση στο κουτάκι του, πρακτικά ολοκαίνουριo διότι έγινε χρήση μία φορά. Πωλείται καθώς έχουν αλλάξει τα πλάνα μου και δεν θα μπορέσει να με εξυπηρετήσει. Προσοχή, είναι η γρήγορη έκδοση για f1.8 - f3.4. https://www.astroshop.eu/sii-filters/baader-filters-sii-cmos-f-2-highspeed-2-/p,70924 Αποστολή courier πανελλαδικά χωρίς έξοδα αποστολής, αφού προηγηθεί τραπεζική κατάθεση ή PayPal.

    150.00 EUR

  3. Euripides

    Omegon Camera GUIDE 1200 M Mono

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Νέο

    Πωλείται η πιστή έως τώρα guide κάμερα μου. Ο μοναδικός λόγος είναι πως επειδή πέρασα σε OAG δυστυχώς δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί. Πλήρως λειτουργική και ατσαλάκωτη με όλα τα παρελκόμενα σε πλήρη συσκευασία. Χωρίς κανένα πρόβλημα στη λειτουργία σε Linux και Kstars, όπως επίσης και λίγο που την δούλεψα σε SharpCap και NINA. Αποστολή πανελλαδικά ACS, έξοδα δικά μου έπειτα από κατάθεση ή Paypal.

    120.00 EUR

  4. Euripides

    Stellarmate

    Για να μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, καλό θα ήταν να δώσεις κάποιες πληροφορίες: Συνδέεις με καλώδιο, συνδέεις ασύρματα; Επίσης να μπεις με VNC (ή απλά να συνδέσεις το stellarmate σε μια οθόνη, είναι πιο εύκολο από ότι στην εφαρμογή) για να δούμε πως έχεις στήσει το προφίλ του εξοπλισμού. Επίσης το ρολόι στο stellarmate και την τοποθεσία τα έχεις ενημερωμένα σωστά; Η θέση που το έχεις σαν parked είναι όταν κοιτάς Πολικό; Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο. Τέλος καλό θα ήταν όταν φτάσεις στο σημείο να κάνεις πάλι δοκιμή (ακόμα και μέσα στο σπίτι) να βλέπεις στον χάρτη στο Kstars την κίνηση καθώς και το τι γράφει στο log κάτω από το mount στην καρτέλα στο indi.
  5. Euripides

    Stellarmate

    Καλησπέρα Χρήστο, Παρόλο που έχω το Stellarmate δεν το χρησιμοποιώ καθώς δεν με έχει βολέψει καθόλου η εφαρμογή. Απορίες σχετικά με τι ακριβώς έχεις; Γράψε εάν θέλεις εάν μπορούμε να σε βοηθήσουμε κάπως. Διότι όλο το σύστημα πατάει επάνω στο Kstars/Ekos το οποίο και χρησιμοποιώ.
  6. Euripides

    Maksutov 180

    Απομένει: 11 ημέρες και 12 ώρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται SkyMax 180 (ίσως σκεφτώ και το 150) μόνο ο σωλήνας, δεν με ενδιαφέρουν διαγώνιοι κτλ, καθώς η χρήση είναι για φωτογραφία. Εάν έχει κάποιος κάτι, μπορεί να στείλει κάποιο μήνυμα. ΥΓ. Έχω ένα SkyMax 127 αυτή τη στιγμή, εάν ενδιαφέρει για φορητότητα .

    1.00 EUR

  7. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πακετάκι διακοπών, για φορητές καταστάσεις - αλλά και όχι μόνο. Ήρθε η ώρα να φύγει διότι απλά δεν το χρησιμοποιώ πλέον. - Φακός Samyang F2.0/135mm (Canon) - Adapter ώστε να αφαιρεθεί η βάση Canon και να μπει M48 ώστε να μπορεί να κουμπώσει απευθείας σε cooled camera. - 3D Printed βάση που βιδώνει επάνω σε dovetail για να συγκρατεί όλο το φακό, μαζί με έξτρα βοήθημα για καλύτερο focus - Bahtinov mask Οπότε πρακτικά, όλο μαζί το βιδώνεις επάνω σε dovetail, κουμπώνεις κάμερα και έτοιμος! Αποστολή πανελλαδικά ACS, έξοδα δικά μου έπειτα από κατάθεση ή Paypal. Full Disclosure: Γι όσους τους ενδιαφέρει να δουν το πεδίο πως φαίνεται, επισυνάπτω 2 RAW, 1 με τον φακό και με Canon, 1 με το φακό και την Omegon 533. Canon: https://www.icloud.com/iclouddrive/001xBfX52BkPOS2SGQFAcFnkg#SAMYANG135_CANON Omegon: https://www.icloud.com/iclouddrive/0fcI1QCwU0k-krloqiudctuvQ#SAMYANG135_OMEGON533

    309.00 EUR

  8. Καλημέρα, Για την ιστορία, τελικά που καταλήξατε; Χρησιμοποιώ Omegon κάμερες και δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο πρόβλημα - ακόμα και όταν τις συνέδεσα από ανάγκη σε windows (Χρησιμοποιώ Linux, Mac)
  9. Euripides

    Bathinov mask

    H διάμετρος για φακό θα υπολογιστεί, ανάλογα με το πως θα εφαρμόσει επάνω του, πχ αυτή https://www.thingiverse.com/thing:4563857/files έχει clips. Λίγο τρίψιμο, λίγο φάγωμα κτλ θα πιάσει στους συγκεκριμένους φακούς. Άλλες είναι σαν καπάκι που κάθεται μπροστά. Πάντως να σου πως την αλήθεια, για τον 18-55 δεν θα ασχολιόμουν καν με μάσκα. Είναι τόσο wide το πεδίο, είναι τόσο μικρά τα άστρα που θα βγουν από την φωτό, που εάν και εφόσον καταφέρεις να δεις τις γραμμές κατα την διαδικασία, θα σου βγάλει την πίστη να το φέρεις εκεί που πρέπει. Προσωπικά από τα 135mm και πάνω έχω χρησιμοποιήσεις μάσκα, σε όλα τα μικρότερα, απλά live view και προσπαθώ να έχω όσο καλύτερη "βούλα" μπορώ σε ένα αστέρι.
  10. Καλησπέρα, Έχει πωληθεί εδώ και καιρό, όλες οι αγγελίες μου έχουν μεταφερθεί στο νέο σύστημα, και δεν παρακολουθώ το αρχείο. Ευχαριστώ
  11. Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει και εγώ με τον Beroflex 500. Ήθελε λίγο ακόμα , δεν έφτανε να εστιάσει. Το πήγα στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο σε έναν τεχνικό για φακούς (όποιον και να ρώτησα τον ίδιο μου πρότεινε), το είδε και μου το έφταιξε αν θυμάμαι καλά 30€ ; Έχει και κάποια χρόνια.. Του τον είχα δώσει μαζί με τον αντάπτορα για να τον μετρήσει για την canon. Τώρα τι ακριβώς έκανε, εάν έφαγε, πρόσθεσε, μετακίνησε…πάντως μετά δούλευε κανονικά.
  12. Euripides

    Bathinov mask

    Καλησπέρα, Για να βρεις κατάλληλη μάσκα, θα πρέπει να το ψάξεις αρχικά με τον τύπο του τηλεσκοπίου ή φακού σου, έτσι ώστε να έχεις την αντίστοιχη σωστή διάσταση. Πιστεύω σε οποιοσδήποτε κατάστημα Ελλάδα και Ευρώπη μπορείς να βρεις έτοιμες για αγορά. Από την άλλη, εάν έχεις πρόσβαση σε 3D Printer θα μπορούσες να εκτυπώσεις το κατάλληλο σχέδιο για τον εξοπλισμό σου πολύ φτηνότερα. Το σχέδιο δεν είναι καθόλου απίθανο να το βρεις ήδη έτοιμο στο διαδίκτυο από κάποιον που το έχει ετοιμάσει και το μοιράζεται. Εάν και εφόσον δεν το βρεις έτοιμο, θα μπορούσες σε κάποιο site να δώσεις τις παραμέτρους σου και να σχεδιάσεις μια ο ίδιος με σκοπό να την εκτυπώσεις μετά.
  13. Euripides

    Antlia ALP-T Dual Narrowband OIII (5nm) and H-a (5nm) Filter - 2"

    Μόλις 25' λήψεων (5x5') από την πόλη της Θεσσαλονίκης, με εφαρμογή DBE, και ένα πέρασμα από το EZ Suite. Νομίζω πως το φίλτρο κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται και χωρίς halo.
  14. Χθες το βράδυ είχα μια μικρή ευκαιρία να δοκιμάσω τα τελευταία αποκτήματα μου και φυσικά αυτό δεν έγινε χωρίς προβλήματα Αφού σπατάλησα άπειρο χρόνο μέχρι να καταφέρω να "εστιάσει" το ZWO EAF, κατάφερα να πάρω κάποιες λήψεις με το πολλά υποσχόμενο golden filter όπως το αποκαλούν της Antlia. Το πρώτο dual band 5nm φίλτρο το οποίο υπόσχεται halo free αποτελέσματα. Παραθέτω αυτή τη φορά μόνο 1 λήψη των 5΄καθώς νομίζω πως αυτή είχε και το καλύτερο focus από όλες. Συγκεκριμένα έγινε με Askar 400, Omegon 533C, Antlia 5nm, 300", Bortle 8-9. Μέσα στο link θα βρείτε το raw αρχείο, καθώς και το debayered και το σπάσιμο του σε RGB. https://www.icloud.com/iclouddrive/028ryibPNs6aK8Tw039fxs1YA#Antlia5nmTest Σε σχέση με το IDAS NBZ που είχα αυτό με αφήνει ευχάριστα εντυπωσιασμένο και με κάνει να πιστεύω πως άξιζε η μικρή αυτή επένδυση (για τα προσωπικά μου δεδομένα μέρος εξοπλισμός κτλ). Ο στόχος που διάλεξα (IC 443) σίγουρα δεν τον λες φωτεινό, όπως επίσης δεν υπολόγισα "τον βέλτιστο χρόνο έκθεσης" όπως κάνω συνήθως με το SharpCap. Εδώ είναι το R μετά από deabayer και ABE. Και εδώ το G (το Β δεν το βάζω δεν φαίνεται και τίποτα ιδιαίτερα). Τέλος ένα γρήγορο RGB με EZ Stretch έτσι σαν ιδέα. Όταν έχω καλύτερα και περισσότερα δεδομένα θα ενημερώσω και πάλι.
  15. Euripides

    IDAS NBZ

    Εδώ είναι, 2 raw: Samyang 135mm σε f4 - Omegon 533C - 60sec - Bortle 8-9 https://www.icloud.com/iclouddrive/046lWYT4UguOB93iXRochOXRg#Bubble_Light_IDAS_60_secs_2021-10-22T20-38-52_010 https://www.icloud.com/iclouddrive/01aR9PeM41tYNxzuW3P-keSIw#Flaming_Light_IDAS_60_secs_2022-01-02T18-42-58_010
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης