vasbouxaro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2022 Καλησπέρα φίλοι μου , αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τη βάση μου (eq5 GOTO). Αφού κάνω πολική ευθυγράμμιση και έπειτα 3 (ή 2) - star alignment , στο τέλος μου βγαίνει το παραπάνω error message (RA offset > 45) λέγοντας μου να ελέγξω ξανά εαν οι ρυθμίσεις ώρας, ημερομηνίας και τοποθεσίας είναι σωστές . Έχω << σπάσει το κεφάλι μου >> γιατί οι ρυθμίσεις είναι σωστές αλλά το error παραμένει. Έχει κανείς να προτείνει κάτι ? Ευχαριστώ !!!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2022 +1 ώρα έβαλες ; http://pegasusastro.com/
vasbouxaro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2022 Πρέπει να βάζω μια ώρα μπροστά ?
giannis60 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2022 (επεξεργάστηκε) Διάβασε καλά τις οδηγίες. Τι πρέπει να κάνεις όταν υπάρχει το καθεστώς μία ώρα μπροστά τα ρολόγια; Τώρα που έχουμε θερινή ώρα, αυτή στην αστρονομία είναι μία ψευδής ώρα. Το γεγονός ότι κάποιοι πολιτικοί αποφάσισαν και μας διέταξαν να βάλλουμε τα ρολόγια μας 1 ώρα μπροστά, δεν σημάνει ότι και τα άστρα υπάκουσαν στην διαταγή. Τώρα που είναι καλοκαίρι και τα ρολόγια είναι μία ώρα μπροστά, (Θερινή ώρα), για τους αστρονομικούς υπολογισμούς πρέπει να αφαιρούμε μία ώρα. Διότι τα ρολόγια μας δεν δείχνουν την Ώρα Ελλάδος που είναι ώρα UTC +2, αλλά βάζουν μία επί πλέον ώρα. Το επεξεργάστηκε Απρίλιος 8, 2022 ο giannis60 Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
vasbouxaro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Καλησπέρα , δοκίμασα τα πάντα που μου είπατε και το πρόβλημα συνεχίζει . Έχει κανείς άλλος να προτείνει κάτι άλλο ?
mad Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Έχεις επιλέξει Daylight-saving time?
qforce Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Καλημέρα, θα ακουστεί χαζό αλλά έχει συμβεί και στους καλύτερους. Δες μήπως από λάθος στην τοποθεσία δεν έχεις επιλέξει North και East γιατί δεν φαίνεται καλά και είναι εύκολο να την πατήσεις. Γιώργος Καράντζαλος
vasbouxaro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Καλημέρα και χρόνια πολλά , για το daylight saving timeδε θυμάμαι να σου πω , όσο για τις συντεταγμένες είναι σωστές. Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω....
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2022 Δες κι αυτό μήπως μήπως βοηθήσει. Δεν το διάβασα αλλά στο τέλος νομίζω βρίσκουν λύση. https://stargazerslounge.com/topic/68089-ra-offset-45deg-problem/ "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
vasbouxaro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2022 Βρήκα τη λύση του προβλήματος μου . Μετά την πολική ευθυγράμμιση πρέπει να βάλεις τη βάση σε park position (δηλαδή τα αντίβαρα στη χαμηλότερη δυνατή θέση) , τόσο απλό........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα