Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια!!!

Η μετατροπη θα ειναι πανευκολη.

Ακομη και παμφθηνος ρυθμιστης τασης μπορει να προστεθει.

Για καθε βαση χωρις μοτερ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Lidl.jpg.c64159ead9c829deaa9b76d968ba5872.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ότι γίνεται γίνεται, αλλά θέλει να λύσεις φυσική για να βρεις τη σωστή γωνιακή ταχύτητα, τάση ....Και φυσικά θέλει καλό μηχανουργό για να κάνει τη πατέντα.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Τώρα μιλάτε σοβαρά ότι αυτό το πράγμα θα μπει σε βάση τηλεσκοπίου;;; :?

Eγω εχω μοτερ!

Ελεγα να το βαζατε στα... δικα σας!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

:D :D :D

Παντως θα το ψαξω!!!

Μονο χρονο θα χασω!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Το εχω σκεφτει κι εγω το τηλεσκοπιο στη.. σουβλα αλλα..

Το συγκεκριμενο μοτερ δινει 10 στροφες το λεπτο στο ελαχιστο. Η πτωση της ταχυτητας σε μια στροφη το λεπτο που θελουν οι περισσοτερες βασεις δεν ειναι δυνατον να γινει με μειωση τασης.

Χρειαζεται σειρα απο γραναζια, ουσιαστικα δηλαδη σασμαν. Η κατασκευη θα ναι δυσκολη εκτος και υπαρχει στο εμποριο ετοιμο κουτι με γραναζια για τετοια μειωση...

ΥΓ τα 15 ευρω παντως ειναι η τιμη που θα πρεπε να χουν τα μοτερακια για τα τηλεσκοπια :twisted:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

τα 15 ευρω παντως ειναι η τιμη που θα πρεπε να χουν τα μοτερακια για τα τηλεσκοπια :twisted:

:D Θα βρουμε κατι να το κανουμε

Εκλεκτος φιλος,που μας εχει εντυπωσιασει με τις κατασκευες του ,ολο και κατι θα εχει να προτεινει!

Ακουει ο Starquider?????

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Παιδια τα μοτερ της σουβλας αν δεν ειναι καλα κατασκευαστικα εχουν πολλα μποσικα τα γραναζια τους.

Μια αλλη και καλη σκεψη ειναι μοτερ απο υαλοκαθαριστηρα αυτοκινητου.

Ειναι κορυφη στην ποιοτητα του και λογο του καλου μειωτηρα που εχουν ,ειναι τρομερα δυνατα.

Ειχα φταξει καποτε με τετοια ενα χερι ρομποτικο ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

max εγραψε:

Ακομη και παμφθηνος ρυθμιστης τασης μπορει να προστεθει.

Οντως μπορει να μπει καποιο dimmer σαν ρυθμιστης, απο οσο ξερω σε κινητηρες 220volt.

Σε 12 volt δεν ξερω αν μπορει να γινει, μαλλον ολα γινονται.

Ισως χρειαστει να γινει καποιο κυκλωμα που να μειωνει την συχνοτητα του κινητηρα. ( HERTZ)

Δημοσιεύτηκε

Αυτο με τα μοτερ απο υαλο καθαριστηρα μπορεις να το αναλυσεις λιγο παραπανω???

Ακουγεται πολυ ενδιαφερον!!!!

(τιμες μαρκες etc....)

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

Στα παλιατζιδικα εχει οσα θελεις σε φθηνες τιμες

Αλλα το προβλημα θα ειναι στο να μειωσεις την ταχυτητα του!

Αν το κανεις αυτο με ποτενσιομετρο,δηλ. μειωνεις την ταση,πχ. απο 12 σε 6 volt,τοτε μειωνεις παραλληλα την δυναμη του μοτερ

και ισως να μην γυριζει αλλο μετα!

Δημοσιεύτηκε

Μην ψαχνετε πατεντες που ΔΕΝ προκειται να δουλεψουν. Τα μονα μοτερ που κανουν ειναι ειτε stepper (βηματοπορικα ; ) που η ταχυτητα τους μπορει να ελγχθει με ηλεκτρονικο κυκλωμα, ειτε synchron εναλλασομενου ρευματος που η ταχυτητα τους ελεγχεται μεταβαλλοντας την συχνοτητα του ρευματος με drive corrector οπως αυτος στο "Dinosaur drive corrector".

Αν ωστοσο καποιος εχει βαση του εμποριου δεν αξιζει καμμια πατεντα. Ας αγορασει το κιτ με τα μοτερ να λυσει το προβλημα του χωρις πολλα πολλα!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Με βρίσκεις σύμφωνο!!Οι πατέντες μπορεί να είναι της μιας μέρας η ακόμα χειρότερα να μην δουλεύουν και καθόλου έτσι τσάμπα κόπος και χρήμα!!
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε

Μπρρρρρρρρρρρτ Γιαννη

μην μπερδευεσαι

Mc Gyver ειπα οτι ειμαι,οχι χαζοgyver :D

Ωραιο πραγμα το μαστορευμα,αλλα αν ξερεις απο την αρχη οτι δεν αξιζει τον κοπο δεν το κανεις :mrgreen:

Τα χρηματα που θα χρειαστουν,ο κοπος για την κατασκευη και το αχρηστο αποτελεσμα,σε σχεση με το μοτορακι που ειναι ειδικα κατασκευασμενο γιαυτο τον σκοπο,.............δεν αξιζει

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ συμφωνώ με τον Γιώργο η ποιο καλή λύση είναι βηματικός και μάλιστα να μπορεί να ελέγχετε από τον Η/Υ.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης