Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας

 

Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι τόσο θερμά με το χόμπι που μου αρέσει από μικρό παιδί. Παρά το ότι έχω δει άπειρα βίντεο για το σύμπαν, όταν η κουβέντα φτάνει στα τηλεσκόπια έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για μάρκες και προφιαγραφές που απαιτούνται. Αυτό που ξέρω είναι πως μαζεύω σιγά σιγά χρήματα για να αγοράσω ένα καλό τηλεσκόπιο, μέχρι του χρόνου το αργότερο.

Θα ήταν υπέροχο αν υπάρχει κάποιος με γνώσεις ώστε να με κατευθύνει και να μου μάθει τα βασικά, μέχρι να αποκτήσω κι εγώ αρκετή γνώση στο αντικείμενο.

Όνειρο μου είναι να μάθω τα πάντα για τα τηλεσκόπια και να μπορώ να κάνω νυχτερινές εξορμήσεις μάζι με άλλους και να ανταλλάσουμε ιδέες και γνώσεις.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια ανταπόκριση!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατ' αρχήν, αν βρίσκεσαι σε μεγάλη πόλη καλό είναι να έρθεις σε επαφή με κάποιο σύλλογο αστρονομίας, αν υπάρχει. Κατά δεύτερον ένα πολύ καλό βιβλίο για αρχάριους είναι το Nightwatch : https://www.planitario.gr/gr/nightwatch-enas-praktikos-odigos-gia-na-deite-to-sumpan.html

Ειναι πιθανόν το καλύτερο βιβλίο για αρχάριους, θα σου λύσει πολλές απορίες. Μετά υπάρχουν διάφορα προγράμματα για υπολογιστές και για κινητά που θα σε βοηθήσουν να μάθεις τον έναστρο ουρανό, το sky safari και το stellarium είναι τα πιο γνωστά.

Σε σχέση με τα τηλεσκόπια, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι η διάμετρος είναι που παίζει ρόλο. Όσο μεγαλύτερη, τόσο περισσότερο φως συλλέγει το τηλεσκόπιο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τηλεσκοπίων και βάσεων, κατοπτρικά, διοπτρικα, κ.τ.λ. Ξεκινα όμως καλύτερα από το βιβλίο και από ένα φθηνό ζευγάρι κυάλια που θα σε εισάγει στις πρώτες παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού. 

 

Το επεξεργάστηκε ο Haris Desdenova
  • Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

Φιλε Γιαννη καλησπερα και απο εμενα. Οπως ειπαν και οι φιλοι το nightwatch ειναι εξαιρετικο βιβλιο. Πριν παρεις οτιδηποτε διαβασε το πρωτα. Αλλο καλο βιβλιο ειναι το the backyard astronomers guide. Πολυ πιο αναλυτικο και βοηθητικο σε δευτερο χρονο. https://www.planitario.gr/gr/the-backyard-astronomer-s-guide.html . Τωρα για αγορα τηλεσκοπιου μπορεις να μας πεις απο που θα παρατηρεις, τι ουρανο εχει, τι θες να παρατηρεις περισσοτερο (πλανητες, νεφελωματα, σμηνη, γαλαξιες) καθως και το αν θελεις να ασχοληθεις στο μελλον με αστροφωτογραφια. Πριν απο αυτα ομως μπορεις να χρησιμοποιεις τους χαρτες του nightwatch μαζι με ενα ζευγαρι κιαλια για να μαθεις τους βασικους αστερισμους και στοχους. Λογισμικο για pc πολυ καλο ειναι το stellarium ενω για το κινητο το sky safari free. 

"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα κ καλη αρχη! 

Ενα ζευγαρι κυαλια μαζι με το βιβλιο που σου προτειναν τα παιδια παραπανω ειναι μια αρκετα καλη επιλογη.
Σε συνεχεια μπορεις να κινηθεις να παρεις ενα τηλεσκοπιο πιο κοντα στα γουστα σου.

Επισης θα μπορουσες να μιλησεις με κανενα τοπικο συλλογο αστρονομιας κ να σου δειξουν απο κοντα.

Που βρισκεσαι?

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνήσω με το βιβλίο και την παρατήρηση με η ακόμα και χωρίς κιάλια. Μάθε τον ουρανό και μετά προχώρησε σε αγορά τηλεσκοπίου. πολλοί όπως και εγώ το πρώτο τηλεσκόπιο που αγόρασαν από ενθουσιασμό ήταν λάθος επιλογή. Αποτέλεσμα να με δυσκολέψει και να με φρενάρει.

254 Skyliner FlexTube goto, 200PDS, 130PDS, StarTravel 120, EvoStar 72 ED DS, EvoStar 120 ED DS.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης