Jump to content

HEQ5 Pro και Rowan Belt Mod


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας, όσον αφορά τη μετατροπή που προσφέρει η Rowan, για την HEQ5, αντικαθιστώντας κάποια γρανάζια με ιμάντες χρονισμού. Σε διάφορα φόρουμ, έχω διαβάσει ότι εκτός από την αισθητή μείωση του θορύβου, βελτιώθηκε και το tracking αλλά και το slewing /ακρίβεια του go-to  σε στοχους.

Έχει κάποιο μέλος του φόρουμ πραγματοποιήσει τη μετατροπή, ώστε να μας μεταφέρει εντυπώσεις, και πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα πριν/μετά την μετατροπή; Αξίζει μια τέτοια μετατροπή, δεδομένου ότι κοστίζει 160-200 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ την αγόρασα με το kit περασμένο από το flo και με έξτρα regrease and retune. Οπότε δεν έχω να σου πω για πριν και μετά. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι σε αυτού του τύπου τις βάσεις το μεγάλο πάντα θέμα είναι στο backlash του worm gear και όχι εκεί που μπαίνουν τα belts. Βάζοντας τα όμως μειώνεις τα ευαίσθητα σημεία. Όντως η βάση είναι πολύ πιο ήσυχη με τα belts σε σχέση με αυτές που δεν έχουν. Η οδήγηση μου με τα τηλεσκόπιο που την έχω δοκιμάσει (TSapo στα 420mm, Redcat στα 250mm και 130pds στα 650mm) κυμαίνεται ανάλογα με τις συνθήκες της βραδιάς από 0.5 - 1.1 με μέσο όρο το 0.7.  

Γιώργος Καράντζαλος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης