Jump to content

Γιούρι Γκαγκάριν.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είναι μυστικό ότι η προσωπικότητα του Γιούρι Γκαγκάριν εξακολουθεί να έχει απίστευτο μαγνητισμό. Ίσως η απάντηση είναι ότι εκτός από τον τίτλο του πρώτου κοσμοναύτη του πλανήτη, ένας απλός Σοβιετικός τύπος από την περιοχή του Σμολένσκ αποδείχτηκε επίσης άνθρωπος με κεφαλαίο γράμμα. Με την ειλικρίνεια, την ανοιχτότητα και την ιδιαίτερη εσωτερική του ελευθερία μάγεψε όλο τον κόσμο. Και όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα εκείνων των ημερών, τόσο πιο ελκυστικός γίνεται ο θρύλος του Γκαγκάριν.
Πρόσφατα, η Roskosmos State Corporation αποχαρακτηρίζει τον προσωπικό φάκελο του πρώτου κοσμοναύτη, που φυλάσσεται «με επτά σφραγίδες» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Gagarin. Ο Igor Marinin, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του Russian Space, κατάφερε να γνωρίσει μοναδικά έγγραφα.
Δεν γνωρίζουν όλοι ότι στη σοβιετική εποχή, όταν έκανε αίτηση για δουλειά ή σπουδές, κάθε άτομο έλαβε ένα μοναδικό έγγραφο που ονομάζεται "Προσωπικό αρχείο", το οποίο ήταν αποθηκευμένο στο τμήμα προσωπικού της επιχείρησης, είχε σφραγίδα "για επίσημη χρήση" και δεν ήταν διαθέσιμο για προβολή από τον ίδιο τον εργαζόμενο. Για τους στρατιώτες του σοβιετικού στρατού η κατάσταση ήταν ακόμη πιο αυστηρή. Ανοίχτηκε προσωπικός φάκελος για έναν δόκιμο κατά την εισαγωγή σε στρατιωτική σχολή, αφού ο «ιδιοκτήτης» περιπλανήθηκε σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και παραδόθηκε στο αρχείο του Υπουργείου Άμυνας μετά την αναχώρηση του αξιωματικού για την εφεδρεία. Αντίγραφα όλων των εγγράφων αποστέλλονταν τακτικά στο Υπουργείο Άμυνας, όπου σχηματίστηκε δεύτερο αντίγραφο του προσωπικού φακέλου.
Έτσι έγινε και με τον φάκελο του Γιούρι Γκαγκάριν. Γεννήθηκε το 1955 όταν ο Γιούρι εισήλθε στην 1η Σχολή Πιλότων Στρατιωτικής Αεροπορίας Chkalov (CHVAUL) στο Όρενμπουργκ και τον συνόδευσε σε όλους τους χώρους υπηρεσίας. Μετά τον τραγικό θάνατο του πρώτου κοσμοναύτη στις 27 Μαρτίου 1968, ο πρωτότυπος Προσωπικός Φάκελος (αντίγραφο Νο1) κατ' εξαίρεση δεν μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Άμυνας για αποθήκευση, αλλά αφέθηκε στο αρχείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, με πρωτοβουλία της Roscosmos, η ταξινόμηση αφαιρέθηκε από το ιστορικό έγγραφο και τώρα είναι διαθέσιμη στους ερευνητές.
Ο προσωπικός αριθμός και οι τάξεις του Γκαγκάριν
Στο εξώφυλλο του κιτρινισμένου φακέλου, βλέπουμε τον προσωπικό αριθμό του μελλοντικού αξιωματικού - Αρ. B-879760, καθώς και τα στάδια της απονομής στρατιωτικών βαθμών σε αυτόν, υποδεικνύοντας τις ημερομηνίες και τον αριθμό των διαταγών. Έτσι, στις 5 Νοεμβρίου 1957, μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή πτήσεων, με εντολή του υπουργού Άμυνας Νο. 2495, απονεμήθηκε στον Γκαγκάριν ο βαθμός του «υπολοχαγού», αλλά έλαβε τον «ανώτερο υπολοχαγό» ενώ υπηρετούσε στη ναυτική αεροπορία. Αυτό προκύπτει από τη διαταγή Νο. 562 που υπέγραψε ο διοικητής του Βόρειου Στόλου. Πολλοί θυμούνται ότι ο Γκαγκάριν δεν ήταν καπετάνιος. Χάρη στη θρυλική του διαστημική πτήση, πήδηξε αυτό το βήμα στη στρατιωτική ιεραρχία, και έγινε αμέσως ταγματάρχης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από καταχώριση στον Προσωπικό φάκελο: ο βαθμός του «ταγματάρχη» απονεμήθηκε στις 12 Απριλίου 1961 με υπ’ αριθμόν 77 διαταγή του Υπουργού Άμυνας.
Ερωτηματολόγιο
Στο Προσωπικό αρχείο επισυνάπτεται ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε στη σχολή αεροπορίας σύμφωνα με τον Yuri Gagarin και συμπληρώθηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Περιέχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της βιογραφίας, οι οποίες για κάποιο άγνωστο λόγο αποσιωπήθηκαν από τους σοβιετικούς αξιωματούχους. Τον Δεκέμβριο του 1949, ο Γιούρι, ως μαθητής της πέμπτης τάξης, εντάχθηκε στην Πανενωσιακή Ένωση Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας (VLKSM) και έλαβε Komsomol ID No02959544, και τον Ιούνιο του 1960, ήδη στο σώμα κοσμοναυτών, έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος η Σοβιετική Ένωση (CPSU) και ο κάτοχος της κάρτας του κόμματος Νο. 09909637. Το γεγονός ότι ο Γκαγκάριν προσχώρησε στο κόμμα δεν διαψεύστηκε ποτέ, αλλά για κάποιο λόγο δεν αναφέρθηκαν οι λεπτομέρειες (αριθμοί εγγράφων, ημερομηνίες). Αυτές οι πληροφορίες, εκτός από το αποχαρακτηρισμένο Προσωπικό αρχείο, δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και για τους βιογράφους του Γκαγκάριν έχουν μεγάλη αξία.
Τα πρώτα βήματα του στρατιώτη
Μετά το ερωτηματολόγιο στο Προσωπικό αρχείο, κατατέθηκε ένας πίνακας "Περίβαση ενεργού στρατιωτικής θητείας στον Σοβιετικό Στρατό ...". Από τα πρώτα αρχεία, προκύπτει ότι στις 27 Οκτωβρίου 1955, ο Γιούρι Γκαγκάριν κλήθηκε για υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις από την στρατιωτική επιτροπεία της περιοχής Oktyabrsky του Σαράτοφ. Την ίδια μέρα εκδόθηκε διαταγή για το σχολείο Νο 248 για εγγραφή του ως Δόκιμου. Και ορκίστηκε στις 8 Ιανουαρίου 1956 (μετά από πορεία νεαρού στρατιώτη). Στο σχολείο, ο Γκαγκάριν κατέληξε στο 817ο εκπαιδευτικό σύνταγμα αεροπορίας, με διοικητή τον αντισυνταγματάρχη Polshkov.
Μετά την αποφοίτησή του από το εκπαιδευτικό ίδρυμα στις 5 Νοεμβρίου 1957, ο Γκαγκάριν έλαβε διακοπές και στις 29 Δεκεμβρίου έφτασε στη θέση της νέας του μονάδας. Με εντολή του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του Βόρειου Στόλου Νο. 206, κατατάχθηκε ως πιλότος στο «769th Fighter Aviation Regiment of the 122 Fighter Aviation Division of the Air Force of the North Fleet in Luostari-Novoe, Murmansk Περιοχή." 7 Ιουλίου 1959, όπως λέει το παρακάτω λήμμα, με εντολή του αρχηγού στόλου του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Στρατιωτικού Πιλότου Γ' Τάξης». Επίσης, εδώ επισημαίνεται ότι ένα έτος υπηρεσίας σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή, κατά τον υπολογισμό του χρόνου υπηρεσίας κατά τη συνταξιοδότηση, ισοδυναμεί με ενάμιση χρόνο.Οι θέσεις του Γκαγκάριν στο απόσπασμα
Ιστορική ημερομηνία. Στις 7 Μαρτίου 1960, με εντολή του Γενικού Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Νο. 267, ο Yu.A. Gagarin διορίστηκε στη θέση του «ακροατή» της στρατιωτικής μονάδας Νο. 26266 (όπως ήταν το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών καλούνται σε στρατιωτικά έγγραφα μέχρι το 2011). Η επόμενη ανάρτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αποδεικνύεται ότι ο Γκαγκάριν έφτασε στη μονάδα μόνο μια εβδομάδα μετά την εντολή του Ανώτατου Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας και τέθηκε σε επίδομα με διαταγή για το μέρος Νο. 2 της 14ης Μαρτίου 1960. Στην ίδια σελίδα, όλες οι κινήσεις του μέσω θέσεων καταγράφονται, αναφέροντας τις ημερομηνίες και τον αριθμό των παραγγελιών:
14 Μαρτίου 1960 - φοιτητής.
25 Ιανουαρίου 1961 - αστροναύτης.
23 Μαΐου 1961 - διοικητής του 1ου αποσπάσματος - ανώτερος εκπαιδευτής-κοσμοναύτης.
16 Ιανουαρίου 1963 - διοικητής του αποσπάσματος - ανώτερος εκπαιδευτής-κοσμοναύτης.
20 Δεκεμβρίου 1963 - Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων και Διαστήματος - Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης Πτήσεων και Διαστήματος. 20 Μαρτίου 1964 - επικεφαλής του 3ου τμήματος - ανώτερος εκπαιδευτής κοσμοναύτης - αναπληρωτής επικεφαλής της CTC της Πολεμικής Αεροπορίας.
14 Μαρτίου 1966 - Αναπληρωτής Επικεφαλής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πτήσεων και Διαστήματος - Ανώτερος Εκπαιδευτής-Κοσμοναύτης.
Στις 2 Μαρτίου 1968, η διαταγή του Υπουργού Άμυνας της ΕΣΣΔ Νο. 257 κατέγραφε το τέλος του Yu.A. Gagarin Air Force Engineering Academy με το όνομα N.E. Ζουκόφσκι με δίπλωμα με διάκριση στην ειδικότητα «Επανδρωμένα αεροσκάφη και διαστημικά αεροσκάφη και κινητήρες για αυτούς». Ο Γιούρι Αλεξέεβιτς έλαβε το προσόν "πιλότος-μηχανικός-κοσμοναύτης".
Το ρεκόρ ολοκληρώνεται με ένα τραγικό ρεκόρ: «Στις 27 Μαρτίου 1968, πέθανε εν ώρα υπηρεσίας από αεροπορικό δυστύχημα. Τάφηκε στη Μόσχα στην Κόκκινη Πλατεία κοντά στο τείχος του Κρεμλίνου.
Οικογενειακή κατάσταση
Υπάρχει μια σελίδα στο ερωτηματολόγιο και για την οικογενειακή κατάσταση. Ο Yuri Alekseevich Gagarin και η Valentina Ivanovna Goryacheva παντρεύτηκαν στις 27 Οκτωβρίου 1957 στο ληξιαρχείο της πόλης Chkalovo, για το οποίο εκδόθηκε το πιστοποιητικό No2783. Εδώ αναφέρεται επίσης ότι η πρώτη τους κόρη Έλενα γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1959 στο χωριό. Pechenga, περιοχή Murmansk, όχι μακριά από τον τόπο όπου υπηρέτησε ο Yuri Alekseevich (ίσως υπάρχει ένα λάθος στο έγγραφο. Στις δημοσιευμένες βιογραφίες της Elena Yuryevna, η ημερομηνία γέννησής της είναι 17 Απριλίου 1959 - Εκδ.). Ξεχωριστές σελίδες του μέρους του ερωτηματολογίου του Προσωπικού Αρχείου περιέχουν λεπτομερείς και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τη γνώση μιας ξένης γλώσσας, καθώς και τυπικές ερωτήσεις και απαντήσεις.
Ο Γιούρι Γκαγκάριν δύο φορές - 31 Οκτωβρίου 1957 και 22 Μαΐου 1963 - επιβεβαίωσε την ορθότητα των πληροφοριών στο ερωτηματολόγιο με την υπογραφή του. Πιθανότατα, ο κοσμοναύτης δεν είδε ποτέ τις ηχογραφήσεις που έγιναν μετά τις 22 Μαΐου 1963.
Gagarin - διαιτητής μπάσκετ Α' κατηγορίας
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «Χαρακτηριστικό για τον πιλότο μαθητών της Περιφερειακής Αερολέσχης Saratov DOSAAF Gagarin Yuri Alekseevich» με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 1955 που καταχωρήθηκε στον Προσωπικό φάκελο. Σημειώνει: «Του αρέσει ο αθλητισμός - το μπάσκετ. Έχει τη δεύτερη αθλητική κατηγορία και την πρώτη δικαστική κατηγορία...». Το ότι ο Γκαγκάριν, παρά το μικρό του ανάστημα, έπαιζε καλά μπάσκετ είναι γνωστό. Όμως το ότι είχε την κατηγορία του διαιτητή μπάσκετ, κατά τη γνώμη μου, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά.
Πτήσεις με το Yak-18
Όλες οι βιογραφίες του Gagarin δείχνουν ότι στο Aeroclub έμαθε να πετάει το Yak-18. Στο χαρακτηριστικό υπάρχουν εκτιμήσεις για το πώς έλεγχε το τιμόνι: «Θεωρητικοί κλάδοι (στο αεροσκάφος και δυναμική πτήσης. - Επιμ.) Γνωρίζει άριστα. Η συνολική βαθμολογία για την τεχνική του πιλότου είναι εξαιρετική». Υπάρχει επίσης ένα μοναδικό μοτίβο πτήσης ανά τύπο πιλότου. Σημειώνεται ότι ο Γκαγκάριν έχει δύο ευχαριστίες από τον επικεφαλής της Αερολέσχης.
Παρέχει επίσης πληροφορίες για το πρώτο άλμα με αλεξίπτωτο στη ζωή μου. Ο Γιούρι Αλεξέεβιτς τα κατάφερε στις 14 Μαΐου 1955, πηδώντας από αεροσκάφος Po-2 σε ύψος 800 μέτρων με αλεξίπτωτο PD-47. Και το πιο σημαντικό: "Για περαιτέρω εκπαίδευση, συνιστάται να στείλετε στη σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας του Σοβιετικού Στρατού." Οι πρώτοι διοικητές του Γκαγκάριν υπέγραψαν τη μαρτυρία: ο επικεφαλής της αερολέσχης Denisenko, ο επικεφαλής της μονάδας πτήσης Puchene, ο διοικητής του αποσπάσματος που ονομάζεται Velikanov και ο διοικητής πτήσης Safronov (τα ονόματα και τα πατρώνυμα δεν αναφέρονται).
Αυτοβιογραφία απόφοιτου σχολής αεροπλάνων...
Την προσοχή τραβάει η αυτοβιογραφία που έγραψε ο ίδιος ο Γκαγκάριν στις 28 Οκτωβρίου 1957, λίγο πριν το τέλος της σχολής αεροπορίας. Παρά το γεγονός ότι τα στάδια της ζωής του Γιούρι Αλεξέεβιτς είναι καλά μελετημένα, τα έγγραφα που γράφτηκαν από το χέρι του πρώτου κοσμοναύτη του πλανήτη διαβάζονται με ιδιαίτερη αίσθηση.
Είναι αξιοπερίεργο ότι υπάρχουν δύο κείμενα: το ένα χειρόγραφο και το άλλο τυπωμένο. Το δακτυλόγραφο αντίγραφο επικυρώθηκε από τον επικεφαλής του ASO (πιθανόν του διοικητικού-μυστικού τμήματος) της στρατιωτικής μονάδας 26266, ταγματάρχη Vlasyuk, και έγινε αργότερα, όταν ο Γκαγκάριν ήταν ήδη στο σώμα κοσμοναυτών..και πριν καταταγεί στην ομάδα
Εδώ κατατίθεται επίσης μια άλλη έκδοση της αυτοβιογραφίας, που γράφτηκε από το χέρι του Γκαγκάριν την προηγούμενη ημέρα της εντολής εγγραφής στο σώμα κοσμοναυτών - 6 Μαρτίου 1960. Διαφέρει από την προηγούμενη σε ορισμένες λεπτομέρειες.
Συγκεκριμένα, ο Γιούρι Γκαγκάριν ανέφερε τον λόγο για τον οποίο δεν σπούδασε στην 7η τάξη του σχολείου Γκζάτσκ, αλλά πήγε στη Μόσχα για να εγγραφεί σε επαγγελματική σχολή: «Το 1949 αποφοίτησα από την 6η τάξη αυτού του σχολείου, αλλά λόγω η ανεπαρκής οικονομική κατάσταση των γονιών μου, δεν μπορούσα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο σχολείο και πήγα να σπουδάσω στη RU (επαγγελματική σχολή. - Εκδ.) Νο. 10 στο Lyubertsy ... ». Πώς θα είχε εξελιχθεί η μοίρα του Γιούρα Γκαγκάριν αν δεν υπήρχε λιμός στην περιοχή του Σμολένσκ το 1949, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 15 ετών, να φύγει από το σπίτι και να μπει σε ένα σχολείο που υποστηρίζεται από το κράτος, η ιστορία δεν θα είναι πλέον ξέρω.
Περαιτέρω, ο Yuri Alekseevich εξηγεί πώς, αφού αποφοίτησε από μια επαγγελματική σχολή στο Lyubertsy, κατέληξε στο Saratov Industrial College: βιομηχανική τεχνική σχολή Saratov...».
Στη συνέχεια λέει πώς μπήκε στη σχολή αεροπορίας: «Ενώ σπούδαζε στο τέταρτο έτος της τεχνικής σχολής, σπούδασε στο ιπτάμενο κλαμπ Σαράτοφ, το οποίο αποφοίτησε το 1955. Την ίδια χρονιά, το στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης της περιοχής Oktyabrsky των βουνών. Ο Saratov στάλθηκε για σπουδές στην πόλη Chkalov στο 1ο ChVAUL τους. Κ.Ε. Βοροσίλοφ…». Στις 30 Μαρτίου 1960, ήδη στο TsPK, ο Γιούρι Γκαγκάριν έκανε προσωπικά μια προσθήκη σε αυτήν την αυτοβιογραφία, μιλώντας για τους συγγενείς της συζύγου του που ζούσαν στο Όρενμπουργκ στην οδό Chicherin.
Ο Γκαγκάριν δεν αποβλήθηκε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα
Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε περίεργες εικασίες ότι ήθελαν να αποκλείσουν τον Γιούρι Γκαγκάριν από τη σχολή αεροπορίας μετά το πρώτο έτος λόγω κακής τεχνικής πιλότου κατά την προσγείωση. Αλλά εδώ μπροστά μου είναι το «Υπηρεσιακό-πολιτικό χαρακτηριστικό για έναν δόκιμο της 1ης Στρατιωτικής Αεροπορικής Σχολής Chkalovsky με το όνομα Κ.Ε. Voroshilov Gagarin Yu.A., γραμμένο από τον διοικητή - εκπαιδευτή πιλότο του Kolesnikov μετά το τέλος του πρώτου μαθήματος.
Διαβάζουμε το συμπέρασμα: «Καλό είναι η συνέχιση της εκπαίδευσης εν πτήσει στη μαχητική αεροπορία της Πολεμικής Αεροπορίας Α.Ε.». Ο χαρακτηρισμός εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή της στρατιωτικής μονάδας 19110 (αυτός ο αριθμός φορούσε το εκπαιδευτικό σύνταγμα αεροπορίας της σχολής, που εδρεύει στο αεροδρόμιο Menovy Dvor κοντά στο Όρενμπουργκ).
Ένα άλλο χαρακτηριστικό με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 1957, γραμμένο από τον διοικητή του συντάγματος και εγκεκριμένο από τον επικεφαλής του σχολείου ως μέρος της πρότασης του Γιούρι Γκαγκάριν για τον βαθμό του «υπολοχαγού»: «Πέρασα τις κρατικές εξετάσεις σε θεωρητικούς κλάδους με μέσο όρο βαθμολογίας 5 ... Κρατικές εξετάσεις στην πιλοτική τεχνική και στη μάχη Πέρασα την αίτηση με ΑΡΙΣΤΗ βαθμολογία...». Το ίδιο επιβεβαιώνει και η «Βεβαίωση Αποφοίτησης» της 31ης Οκτωβρίου 1957.
Στο Προσωπικό αρχείο του Yu.
Τι διδάσκονταν στη σχολή αεροπορίας
Χάρη στο «Απόσπασμα από τα γραπτά εξετάσεων για το δίπλωμα αρ. 206199 του Yu. A. Gagarin», μπορείτε να μάθετε τις λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών στη σχολή πτήσεων. Μεταξύ των θεμάτων που κατέκτησαν οι μαθητές ήταν η συνταγματική εκπαίδευση, η αντιχημική και ειδική εκπαίδευση, η κομματική πολιτική εκπαίδευση και τα βασικά της εκπαίδευσης, η στρατιωτική τοπογραφία, η ιστορία της στρατιωτικής τέχνης, οι βομβαρδισμοί, η αεροπορική μετεωρολογία και η εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών.
Όταν αποφοίτησε από το 1ο ChVAUL με το όνομα K. E. Voroshilov, ο Yuri Alekseevich πέρασε εξετάσεις στην πτητική πρακτική, την ιστορία του CPSU, τη θεωρία της πτήσης, το υλικό μέρος του αεροσκάφους και του κινητήρα, την εκπαίδευση αλεξίπτωτων και τουφέκι, πλοήγηση αεροσκαφών και ραδιοεξοπλισμό, μάχης και φυσικής αγωγής, το καταστατικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Από όλα τα θέματα και τις εξετάσεις, μόνο στη στήλη «Θεωρία της στρατιωτικής τέχνης» υπάρχει «τεστ», για όλες τις άλλες θέσεις η βαθμολογία είναι «άριστα».
Honors Academy
Σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα της μελέτης σημειώθηκαν στην «Εκπαιδευτική κάρτα φοιτητή της Σχολής Μηχανικών» της Ακαδημίας Μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας N. E. Zhukovsky, όπου ο πρώτος κοσμοναύτης σπούδασε την περίοδο 1961–1968.
Από 37 μαθήματα και δύο κρατικές εξετάσεις, μόνο τα μαθηματικά και τα αγγλικά βαθμολογήθηκαν ως «καλά». Πιθανότατα, απλά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Εξάλλου, ο Γιούρι Γκαγκάριν γνώριζε μαθηματικά μόνο στο πλαίσιο του προγράμματος της τεχνικής σχολής και έπρεπε να μελετήσει μόνος του διαφορικά, ολοκληρώματα και άλλες γνώσεις ανώτερων μαθηματικών στα μεσοδιαστήματα μεταξύ ταξιδιών στο εξωτερικό, υπηρεσίας και εργασίας στο Ανώτατο Σοβιέτ του ΕΣΣΔ. Προφανώς δεν έμαθε καθόλου αγγλικά πριν την ακαδημία. Σε όλα τα άλλα μαθήματα παραδόθηκαν μόνο «άριστα» ή «πετυχημένα».
Η διπλωματική εργασία «Έρευνα για την αεροδυναμική και τη δυναμική πτήσης ενός τροχιακού αεροσκάφους στο στάδιο της προσγείωσης» υπερασπίστηκε επίσης ως «άριστη».Επαγγελματική Πιστοποίηση
Όλοι οι στρατιωτικοί στη Σοβιετική Ένωση υποβλήθηκαν σε βεβαίωση μία φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια, ως αποτέλεσμα της οποίας η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα σχετικά με την καταλληλότητα της θέσης που κατείχε ή συνέστησε προαγωγή σε υψηλότερη θέση. Ο Γκαγκάριν δεν ξέφυγε από μια τέτοια διαδικασία. Από την πιστοποίηση, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο από τον Οκτώβριο του 1957 έως τον Οκτώβριο του 1959, βγήκε το συμπέρασμα: «άξια προαγωγής στη θέση του ανώτερου χειριστή».
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο CTC της Πολεμικής Αεροπορίας, όντας ήδη πιλότος-κοσμοναύτης, Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, ο Γιούρι Γκαγκάριν περνούσε επίσης τακτικά πιστοποίηση για συμμόρφωση με τη θέση του. Ένα ενδιαφέρον έγγραφο χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 1962, υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής του CPC, συνταγματάρχη της ιατρικής υπηρεσίας E. A. Karpov, που τελειώνει με την ετυμηγορία: "Η θέση του διοικητή του αποσπάσματος κοσμοναυτών είναι απολύτως συνεπής". Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1962 από τον Αντιστράτηγο N. P. Kamanin, Αναπληρωτή Αρχηγό Μάχης Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας για το Διάστημα.
Ο Γκαγκάριν πέρασε παρόμοια πιστοποίηση τον Νοέμβριο του 1965, επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωσή του με τη θέση του "επικεφαλής του 3ου τμήματος - ανώτερος εκπαιδευτής-κοσμοναύτης - αναπληρωτής επικεφαλής του CTC της Πολεμικής Αεροπορίας". Αυτό το έγγραφο φέρει επίσης τις γνήσιες υπογραφές του N. F. Kuznetsov, επικεφαλής του TsPK, και του αντιστράτηγου N. P. Kamanin, αναπληρωτή αρχηγού μαχητικής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στο διάστημα, καθώς και την αυτόγραφη απόδειξη του Yuri Gagarin: «Είμαι εξοικειωμένος με τη βεβαίωση. Σύνταγμα. Gagarin, 11 Φεβρουαρίου 1966.
Στα βάθη των αρχείων
Η ιστορία της κοσμοναυτικής μας κρατά ακόμα πολλά μυστικά και άγνωστα γεγονότα κρυμμένα σε διάφορα αρχεία και μέχρι στιγμής απρόσιτα στους ερευνητές. Ας ελπίσουμε ότι η αφαίρεση της «μυστικής» σφραγίδας από το προσωπικό αρχείο του Γιούρι Αλεξέεβιτς Γκαγκάριν θα χρησιμεύσει ως λόγος για την αποκάλυψη άλλων εγγράφων σχετικά με τους ήρωες του διαστήματος και τα γεγονότα των πρώτων δεκαετιών της εξερεύνησης του διαστήματος κοντά στη Γη .

 

2668446735.jpg

3954406897.jpg

4273990163.jpg

4573575886.jpg

5366150566.jpg

6092217424.jpg

6225099651.jpg

6311657429.jpg

gagarin.png.0e09124c42ad97f8320bba1f4d0651f3.png

photo-034s.jpg.33bbdd0f4b692d1fb71cd3214c87ef4c.jpg

t_102257369_113.jpg.d8ca449f7a7fa3848a91a43544bf93db.jpg

t_102257691_234.jpg.e10c3ae75d36bcd7d0d3862cd3eec1b6.jpg

t_102259784_112.jpg.6d08f3124ebae334ebe7288f5a5ee4b7.jpg

t_104771718_173.jpg.60272b164e915b7f59319423cf029a40.jpg

t_castro648625_310x_173.jpg.4eba7e7351ad6000819e66fb10419840.jpg

t_gagarin_156.jpg.21fad75cb588f3b781f9018cc8ef0f73.jpg

t_gagarin175921_310x_696.jpg.264ccf11b48196e539d532fd11038811.jpg

t_photo-010_205.jpg.8530f6e19bd2a5074322beffd3da79a0.jpg

t_photo-015_640.jpg.0316c966d4e1e8836f96bdaa3af67550.jpg

t_photo-035_740.jpg.8e544db21f9e9c3677e2bd5e3fdb0b07.jpg

t_photo-038_756.jpg.3209147208b3a054a809f15c6ed4db05.jpg

t_photo-039_206.jpg.34dbaa17d1dba5d6dccbea9db8d43acb.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης