alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2023 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2023 Γεια στο φόρουμ! Ποιο πρόγραμμα θεωρείτε αποτελεσματικότερο για την εξάλειψη του vignetting σε φωτογραφία ευρέος πεδίου; Όσοι έχουν ασχοληθεί με το LR, θα ήθελα τη γνώμη τους. Θενκς! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
diorip Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2023 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2023 (επεξεργάστηκε) Εδώ έχεις και vignetting & φωτορύπανση. Το vignetting το καθαρίζεις με flats, τη φωτορύπανση με e.m.p. Δωρεάν προγράμματα για να κάνεις calibration (dark-flat-bias) είναι το sequator, deep sky stacker, astap, siril. Με το lr το "φέρνεις" γραφικά. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 18, 2023 ο diorip 1
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2023 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2023 19 hours ago, diorip said: Εδώ έχεις και vignetting & φωτορύπανση. Το vignetting το καθαρίζεις με flats, τη φωτορύπανση με e.m.p. Δωρεάν προγράμματα για να κάνεις calibration (dark-flat-bias) είναι το sequator, deep sky stacker, astap, siril. Με το lr το "φέρνεις" γραφικά. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δε με ενδιαφέρει η φωτορύπανση, κυρίως για δείγμα του προβλήματος την ανέβασα. Το είχα δοκιμάσει παλαιότερα το Sequator, δε θυμόμουν ότι είχε την επιλογή για vigneτting. Μήπως γνωρίζεις τι καρέ χρειάζεται για να λειτουργήσει το feature του vignetting removal; Πχ ένα καρέ λευκού τοίχου με ανοιχτό διάφραγμα..... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
diorip Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2023 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2023 9 hours ago, alepohori said: Μήπως γνωρίζεις τι καρέ χρειάζεται Χωρίς να αλλάξεις τίποτα (διαφραγμα-εκθεση-iso-και κυρίως εστίαση) τραβάς μια ομοιόμορφα φωτισμένη επιφάνεια (τοίχο ή οθόνη tablet) ή βάζεις ένα λευκό t-shirt ή φύλλο Α4 τεντωμένο μπροστά από τον φακό και τραβάς τον πρωινό ή απογευματινό ουρανο (μακριά από τον ήλιο) που έχει ομοιόμορφο φωτισμό. Νομίζω έχει και κάποια άρθρα στην παλιά avat, για το πώς τραβάμε flats 1
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2023 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2023 12 hours ago, diorip said: Χωρίς να αλλάξεις τίποτα (διαφραγμα-εκθεση-iso-και κυρίως εστίαση) τραβάς μια ομοιόμορφα φωτισμένη επιφάνεια (τοίχο ή οθόνη tablet) ή βάζεις ένα λευκό t-shirt ή φύλλο Α4 τεντωμένο μπροστά από τον φακό και τραβάς τον πρωινό ή απογευματινό ουρανο (μακριά από τον ήλιο) που έχει ομοιόμορφο φωτισμό. Νομίζω έχει και κάποια άρθρα στην παλιά avat, για το πώς τραβάμε flats Πήρα ένα πολύ πρόχειρο "φλατ" από το εμμέσως φωτιζόμενο ταβάνι του σπιτιού και ιδού το αποτέλεσμα του Sequator! Μια χαρά μού φαίνεται! Ευχαριστώ πολύ diorip! 1 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα