Jump to content

Αστροπαρατηρηση στην Κύθνο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους ..

Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι , και υπάρχει μεγάλη  πιθανότητα και όλη την επόμενη χρονιά ,  θα βρίσκομαι στο νησί της Κύθνου .

Δεδομένου ότι ο ουρανός εδώ είναι εξαιρετικός ( Bortle 2 δείχνει ο χάρτης στα βόρεια και νότια του νησιού ) υπάρχει κάποιος που να ξέρει καλό σημείο για παρατήρηση και αν μένει στο νησί γιατί όχι  να πάμε παρέα ; 

Δεν θέλω με τίποτα να χάσω την ευκαιρία όσο θα είμαι εδώ .

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για χαρά σου τυχερέ!

Όχι δεν ξέρω κανένα μέρος στην Κύθνο. Κοίτα από μόνος σου να βρεις κάποιο μέρος με όσο  καλύτερο γίνεται τον Νότο. Εδώ το μέρος που πηγαίναμε στον Πάτροκλο, πάει, καταστράφηκε.  Έβαλλαν ισχυρά φώτα και φωτοβολταϊκά  μέσα στην θάλασσα, στα ιχθυοτροφία. Ναι τώρα βάζουν φώτα και μέσα στην θάλασσα! Επομένως μην χάνεις μέρα. Τρέξε να τους προλάβεις, διότι αυτό που είναι σήμερα ξάστερο αύριο δεν είναι!

Δυό νησιά παρά κάτω, στην Σίφνο ο ουρανός πια είναι ελαφρώς καλύτερος από της Σαρωνίδας. Λίγα χρόνια πριν ήταν υπέροχος.

Δες και για μένα. Μου έχει λείψει τόσο πολύ η Θέα του Νυχτερινού έναστρου ουρανού που νομίζω ότι αν πάω κάπου με το τηλεσκόπιο μου για αστροπαρατήρηση και έχει καλό ουρανό, θα το παρατήσω. Θα ξαπλώσω κάτω στο χώμα και θα τον βλέπω με τα μάτια χωρίς να τον χορταίνω.

Σου εύχομαι καλές παρατηρήσεις.

  • Λυπημένος 1

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα Γιάννη

Πολύ δυσάρεστο νέο αυτό..Και είχα στο μυαλό μου επειδή στις διακοπές του Πάσχα θα είμαι Αθήνα να κανονίζαμε..Αν είναι δυνατόν να μην έχει φώτα ο δρόμος από πάνω και να έχει μέσα στην θάλασσα !Τραγικό ! 

Σε περιμένω τότε στο νησί , να παρατηρήσουμε παρέα..

Η αλήθεια είναι ότι όσες μέρες είμαι στην Κύθνο έχει συννεφιά και στα διάφορα σημεία που έχω σημειώσει δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω πόσο σκοτεινό ουρανό έχει..Μόνο ένα βράδυ γυρνώντας από χώρα προς Μέριχα σταμάτησα κάπου στο δρόμο που δεν είχε φώτα και πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό ..Αν δεν είχα γυναίκα και μωρό στο αμάξι θα εμένα εκεί μέχρι το πρωί..

Πάντως εδώ έχει φώτα μόνο μέσα στους οικισμούς ..Όταν βγαίνεις από αυτούς δεν υπάρχει κανένα φως , οπότε φαντάζομαι δεν θα δυσκολευτω να βρω κάποιο σημείο .

 

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης