tryf_math Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2024 Καλημέρα σε όλους Γνωρίζεται πως λέγεται και που μπορώ να βρω αυτό το εξάρτημα ; Βιδώνει στον εστιαστή και είναι αυτό που δέχεται τους αντάπτορες υποδοχής προσοφθαλμιων 1.25" ή 2" Αφορά εστιαστή dob 8 αλλά αρκετά παλιό ( οδοντωτό) Ευχαριστώ
Rend Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2024 Καλησπέρα, Το εξάρτημα αν δεν κάνω λάθος ονομάζεται ανταπτορας M54, μπορείς να το βρεις σε διάφορα καταστήματα, θα σου επισυναψω ένα λινκ εδώ. Βασίλης Το link: https://www.firstlightoptics.com/adapters/astro-essentials-m54-adapter-for-sky-watcher-newtonians-and-72ed-refractor-m54.html 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
tryf_math Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2024 Μοιάζει αρκετά αλλά δεν βλέπω να έχει τρυπούλες και βιδακια..Οπότε πως θα σφίξουν οι αντάπτορες που έχω οι οποίοι δεν είναι βιδωτοι ;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Νομίζω πως είναι ο αντάπτορας που αντικαθιστά τον μητρικό των Skywatcher (ο οποίος έχει ένα σκαλοπάτι εσωτερικά) και δέχεται απ' ευθείας κάνες 2.0" ή αντάπτορες (αλλά θέλει προέκταση 35mm για να εστιάσει). Αν έχω δίκαιο, είναι όντως το Μ54, το οποίο κανονικά έχει 2 δάκτυλό βίδες και μπρούτζινο δακτύλιο συμπίεσης https://www.firstlightoptics.com/adapters/astro-essentials-2-inch-compression-ring-adapter-for-sky-watcher-newtonians-and-72ed-refractor-m54.html 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tryf_math Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Αυτό το εξάρτημα βιδώνει πάνω στον σωλήνα του εστιαστή του dob8 αλλά τώρα δεν έχω μαζί μου για να βγάλω μια φωτό τον εστιαστή και την σύνδεση που κάνω ..Παραθέτω όμως μια φωτογραφία του πως γίνεται η σύνδεση για να γίνει παρατήρηση ..Βιδώνει λοιπόν αυτό το εξάρτημα στον σωλήνα του εστιαστη και δέχεται τον ανταπτορα για πάρει προσοφθάλμια με κάννη 1.25"..Υπάρχει και ο αντίστοιχος ανταπτορας για να δέχεται προσοφθλαμια με κάννη 2".. Παραθέτω και μια φωτογραφία που έχω βάλει μέσα του ένα βαρελάκι 2" για να δείτε συγκριτικά το μέγεθος του..Πάντως το συγκεκριμένο δεν μπορεί να δεχθεί ή να σφίξει οτιδήποτε με κάννη 2"..έχει μεγαλύτερη διάμετρο
tryf_math Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Βρήκα και μια παλιά φωτογραφία του εστιαστή στο κινητό μου
tryf_math Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Πάντως αυτά που μου στείλατε (και ο φίλος rend και εσείς ) μοιάζουν πολύ ..Ειδικά αυτό με τις βίδες συγκράτησης φαίνεται πως είναι ιδιο..Ίσως έχει έξτρα τον δακτύλιο συμπίεσης για να κρατάει και κάννες 2 ιντσών που δεν έχει αυτός που έχω...Μπορεί όμως να δέχεται τους αντάπτορες κανονικά και να είναι αυτό που ψάχνω
Rend Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2024 Καλησπέρα, Στο δικό μου το Skywatcher Explorer 150P, έχω κάτι παρόμοιο που βιδωνει τον ανταπτορα 2" και τον 1.25" "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
giannis60 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2024 Προσοχή!!! Αν είναι για παλιό (οδοντωτό) εστιαστή, έχει άλλα μέτρα από τους νεότερους!!! Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
tryf_math Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2024 Ναι Γιάννη το ξέρω .Γιατί στα καινούρια γράφει ότι μπαίνουν απευθείας προσοφθαλμια με κάννη 2" αλλά στο δικό μου δεν μπορούν να μπουν .Έχει μεγαλύτερη διάμετρο ..Αυτό προφανώς θα το βρω μόνο εάν έχει ξεμείνει σε κανέναν από παλιό εστιαστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα