Jump to content

Πληροφορίες για τηλεσκόπιο BEAVERLAB SMART TW1 PRO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.

Πρώτο μου post το συγκεκριμένο κι αυτό γιατί μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης μου με την αστροφωτογραφία,ένιωσα την ανάγκη να προχωρήσω παρακάτω ή παραπάνω...δεν ξέρω πως να το πω σωστά 😋😋.

Μετά από μια μικρή έρευνα κατέληξα στο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο BEAVERLAB SMART TW1 PRO αλλά καθότι ασχέτως, θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο.

Εδώ να προσθέσω πως ενδιαφέρομαι σιγά σιγά για deep sky φαντάζομαι όμως πως πρώτα θα πρέπει να εξοικειωθώ κάπως με "πιο απλούς εστιακούς" στόχους και σιγά σιγά να προχωρήσω...

Το ερώτημα μου είναι, με το παραπάνω τηλεσκόπιο τι δυνατότητες θα μου έδινε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,χαιρετώ όλους και αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Καλημέρα Ηλία. 

Αφου ψάχνεις για αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο να ξέρεις οτι κατα την γνώμη μου η καλύτερη επιλογή είναι το zwo s50 το οποίο μάλιστα έχει και πολύ καλή υποστήριξη σε θέμα λογισμικού απο την εταιρεία.

Δεν το έχω αλλά νομίζω στην κατηγορία τιμής του παίζει μόνο του.

Οσον αφορά τώρα για το κόστος εγώ θα το αγόραζα 

1) Απο τον Αντώνη που προμηθεύεται καινούργια τηλεσκόπια 

2) https://teleskopy.pl/Seestar-S50-(Seestar-S50-by-ZWO)-teleskopy-7773.html

Το επεξεργάστηκε ο filim
Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκόπιο αυτό είναι το φθηνότερο διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά, αλλά, αν έχω καταλάβει καλά

1. Δεν έχει GOTO

2. Δεν έχει tracking

3. Δεν κάνει stacking

4. Ούτε mosaic

Επιπλέον, οι κριτικές είναι κακές. 

Και σαν σχεδίαση θυμίζει τα τηλεσκόπια 70mm με τα 1500x μεγέθυνσης. 

Είδα αυτά και πήγα παρακάτω, όπου είδα το ZWO και εγώ. Το οποίο έχει και τα 4 παραπάνω, σε μια συμπαγή, αυτάρκη και ελαφρά σχεδίαση.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

επιβεβαιωνω τα παραπανω για το seestar s50.Νομιζω παιζει μονο του σε αυτη την κατηγορια τιμής.Χρειαζεται προσοχη ομως γιατι η ποιοτητα κατασκευης καθώς ειναι αμφιβολη,το δικό μου παρουσιασε προβλημα και χρειαστηκε να αντικατασταθει με νεο ,αγορα απο πλανηταριο.

Αν υπάρχει η κάλυψη με εγγυηση απο την ZWO (αυτη δινει το οκ στους resellers για αντικατάσταση) τοτε δεν το συζητώ η διαφορά τιμής απο 650 στα 800 ειναι σημαντική!

Δημοσιεύτηκε

Το SEESTAR S50 είναι το καλύτερο στην κατηγορία του και το ποιοτικότερο. Μετά την χρήση 10 τουλάχιστον Seestar's δεν υπήρξε ούτε μία φορά να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα. Το συνιστώ ανεπιφυλακτα διότι στην τιμή των 650€ είναι ότι καλύτερο για Smart Telescope. Όποιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μπορεί να μου στείλει μήνυμα.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
18 hours ago, ilias_liakos said:

Πρώτο μου post το συγκεκριμένο κι αυτό γιατί μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης μου με την αστροφωτογραφία,ένιωσα την ανάγκη να προχωρήσω παρακάτω ή παραπάνω...δεν ξέρω πως να το πω σωστά 

Καλησπέρα Ηλία και καλώς ήλθες στο astrovox! 🙂

Γράφεις ότι ασχολείσαι χρόνια με την αστροφωτογραφία.

Τί εξοπλισμό έχεις και θέλεις να τον αλλάξεις με αυτόματο τηλεσκόπιο;

• Μου αρέσει 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημοσιεύτηκε
On 5/11/2024 at 7:04 ΜΜ, fotodektis said:

Καλησπέρα Ηλία και καλώς ήλθες στο astrovox! 🙂

Γράφεις ότι ασχολείσαι χρόνια με την αστροφωτογραφία.

Τί εξοπλισμό έχεις και θέλεις να τον αλλάξεις με αυτόματο τηλεσκόπιο;

Καλημέρα και συγνώμη που άργησα να απαντήσω.Αλλά υποχρεώσεις...

Καλώς σας βρήκα και εγώ και ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και τις πληροφορίες στο post.

Είναι διάφορες μηχανές και φακοί φίλε μου ,γενικά ξεκίνησα με μια dslr και με κάποιους πιο φωτεινούς φακούς και πιο πρόσφατα χρησιμοποιώ την α7 mark III της που είναι full frame με αντίστοιχους φωτεινούς φακούς.

Σκέφτομαι  εδώ και καιρό όμως να ξεκινήσω για deep sky και εκεί είναι που ξεκίνησα να ψάχνομαι σιγά σιγά για άλλα...απλώς δεν έχω και πολύ ιδέα γιαυτό και ρωτάω!

Περίεργο μου φαίνεται να βρίσκεις μια καλή φωτογραφική μηχανή, ακριβότερη από ένα τηλεσκόπιο (γνωρίζω πως υπάρχουν και πολύ πιο ακριβά) μιλώντας όμως για της σειράς, πάλι μου φαίνονται καλές οι τιμές τους ,γιαυτό και το ψάχνω. 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον 🙂🙂

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα φίλε Ηλία!

Έχεις κάποιον αστροστάτη,κάποια στήριξη που να παρακολουθεί αξιόπιστα την περιστροφή της Γης,ώστε να σου δίνει ακίνητα και σημειακά άστρα η μηχανή σου;

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)
9 hours ago, ilias_liakos said:

Περίεργο μου φαίνεται να βρίσκεις μια καλή φωτογραφική μηχανή, ακριβότερη από ένα τηλεσκόπιο (γνωρίζω πως υπάρχουν και πολύ πιο ακριβά) μιλώντας όμως για της σειράς, πάλι μου φαίνονται καλές οι τιμές τους ,γιαυτό και το ψάχνω.

Υπάρχουν πολλά τηλεσκόπια με διαφορετικές διαμέτρους (όσο μεγαλώνει η διάμετρος αυξάνει η φωτοσυλλεκτικότητα και η διακριτική ικανότητα,δηλ.βλέπεις περισσότερα και πιο αμυδρά αντικείμενα και με περισσότερες λεπτομέρειες,έχεις καλύτερη ανάλυση του ειδώλου) και διαφορετική ποιότητα οπτικού γυαλιού στα διοπτρικά.

Έτσι οι τιμές κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ανάλογα ισχύουν και για τις στηρίξεις-βάσεις πάνω στις οποίες τοποθετούνται τα τηλεσκόπια.

Εξαρτάται τί επιδιώκεις να κάνεις και βέβαια με τί ποιότητα θα είσαι ικανοποιημένος.

Αν δεν σε πειράζει η μέτρια ποιότητα των εικόνων που παρέχει η μικρή διάμετρος του φακού και η μικρή ανάλυση του αισθητήρα,καθώς και η μέτρια ποιότητα κατασκευής του setup με άγνωστη αντοχή στον χρόνο,μπορείς να συμβιβαστείς με τα πλήρως αυτοματοποιημένα τηλεσκόπια που τα κάνουν όλα μόνα τους.

Εδώ ένα αξιόπιστο review:

https://www.cloudynights.com/topic/894064-seestar-s50-first-light-and-review/

Στα υπέρ τους είναι το μικρό μέγεθος και βάρος,άρα έχεις την μεγαλύτερη φορητότητα,εργονομία και ευχρηστία σε σχέση με ανώτερης ποιότητας setup.

Ψάξε το το θέμα καλά,δες και φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί και διάβασε και τα σχετικά που έχουν ήδη δημοσιευτεί πρόσφατα για το θέμα αυτό.

Μην βιαστείς να αποφασίσεις όμως μέχρι να καταλάβεις τα υπέρ και τα κατά των επιλογών!

Υπάρχει εδώ στο φόρουμ και σημαντική πληροφόρηση για την αστροφωτογραφία από έμπειρους αστροφωτογράφους:

Αφιέρωσε χρόνο να διαβάσεις και να ρωτήσεις,για να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα για το θέμα.

Φιλικά-Κώστας 🙂

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

Δημοσιεύτηκε
On 10/11/2024 at 4:31 ΜΜ, fotodektis said:

Υπάρχουν πολλά τηλεσκόπια με διαφορετικές διαμέτρους (όσο μεγαλώνει η διάμετρος αυξάνει η φωτοσυλλεκτικότητα και η διακριτική ικανότητα,δηλ.βλέπεις περισσότερα και πιο αμυδρά αντικείμενα και με περισσότερες λεπτομέρειες,έχεις καλύτερη ανάλυση του ειδώλου) και διαφορετική ποιότητα οπτικού γυαλιού στα διοπτρικά.

Έτσι οι τιμές κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ανάλογα ισχύουν και για τις στηρίξεις-βάσεις πάνω στις οποίες τοποθετούνται τα τηλεσκόπια.

Εξαρτάται τί επιδιώκεις να κάνεις και βέβαια με τί ποιότητα θα είσαι ικανοποιημένος.

Αν δεν σε πειράζει η μέτρια ποιότητα των εικόνων που παρέχει η μικρή διάμετρος του φακού και η μικρή ανάλυση του αισθητήρα,καθώς και η μέτρια ποιότητα κατασκευής του setup με άγνωστη αντοχή στον χρόνο,μπορείς να συμβιβαστείς με τα πλήρως αυτοματοποιημένα τηλεσκόπια που τα κάνουν όλα μόνα τους.

Εδώ ένα αξιόπιστο review:

https://www.cloudynights.com/topic/894064-seestar-s50-first-light-and-review/

Στα υπέρ τους είναι το μικρό μέγεθος και βάρος,άρα έχεις την μεγαλύτερη φορητότητα,εργονομία και ευχρηστία σε σχέση με ανώτερης ποιότητας setup.

Ψάξε το το θέμα καλά,δες και φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί και διάβασε και τα σχετικά που έχουν ήδη δημοσιευτεί πρόσφατα για το θέμα αυτό.

Μην βιαστείς να αποφασίσεις όμως μέχρι να καταλάβεις τα υπέρ και τα κατά των επιλογών!

Υπάρχει εδώ στο φόρουμ και σημαντική πληροφόρηση για την αστροφωτογραφία από έμπειρους αστροφωτογράφους:

Αφιέρωσε χρόνο να διαβάσεις και να ρωτήσεις,για να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα για το θέμα.

Φιλικά-Κώστας 🙂

Ευχαριστώ πολύ Κώστα χρήσιμα όλα τα παραπάνω, τα κρατάω για την συνέχεια 

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
On 10/11/2024 at 4:11 ΜΜ, fotodektis said:

Καλησπέρα φίλε Ηλία!

Έχεις κάποιον αστροστάτη,κάποια στήριξη που να παρακολουθεί αξιόπιστα την περιστροφή της Γης,ώστε να σου δίνει ακίνητα και σημειακά άστρα η μηχανή σου;

Όχι μ,δεν μου χρειάστηκε μέχρι τώρα.Αμα πάρω τηλεσκόπιο δεν ξέρω μήπως χρειαστώ.

Δημοσιεύτηκε
27 minutes ago, ilias_liakos said:

Όχι μ,δεν μου χρειάστηκε μέχρι τώρα.Αμα πάρω τηλεσκόπιο δεν ξέρω μήπως χρειαστώ.

Φυσικά θα χρειαστείς κάποια βάση η οποία θα ακολουθεί αξιόπιστα την περιστροφή της Γης,ώστε τα άστρα και άλλα αντικείμενα του ουρανού να φαίνονται καθαρά χωρίς trails και θολώματα.

Για έγκυρες και ουσιαστικές πληροφορίες πάνω στο θέμα της αστροφωτογραφίας,γράψου στην ομάδα/club A.V.A.T που σου έδειξα σε παραπάνω post,ώστε να σε συμβουλέψουν έμπειρα μέλη με γνώσεις και ικανότητες!

Και μη βιαστείς να αγοράσεις εξοπλισμό,διότι έτσι γίνονται λάθη που κοστίζουν χρήμα,ταλαιπωρία,απογοήτευση και στεναχώριες!

Φιλικά-Κώστας 🙂

• Μου αρέσει 1

Δημοσιεύτηκε
20 hours ago, fotodektis said:

Φυσικά θα χρειαστείς κάποια βάση η οποία θα ακολουθεί αξιόπιστα την περιστροφή της Γης,ώστε τα άστρα και άλλα αντικείμενα του ουρανού να φαίνονται καθαρά χωρίς trails και θολώματα.

Για έγκυρες και ουσιαστικές πληροφορίες πάνω στο θέμα της αστροφωτογραφίας,γράψου στην ομάδα/club A.V.A.T που σου έδειξα σε παραπάνω post,ώστε να σε συμβουλέψουν έμπειρα μέλη με γνώσεις και ικανότητες!

Και μη βιαστείς να αγοράσεις εξοπλισμό,διότι έτσι γίνονται λάθη που κοστίζουν χρήμα,ταλαιπωρία,απογοήτευση και στεναχώριες!

Φιλικά-Κώστας 🙂

Ευχαριστώ πολύ και πάλι φίλε μου Κώστα!

• Μου αρέσει 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης