zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιος οδηγός για το πώς να στηθεί το τηλεσκόπιο με ισημερινή σφήνα αλλά και η μετέπειτα ευθυγράμμιση του; Αν και έκανα αρκετές προσπάθειες και παρόλο που η ευθυγράμμιση έδειξε επιτυχής τελικά δεν μπόρεσε να βρω κανένα αντικείμενο.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 (επεξεργάστηκε) Είναι ιδέα μου ή το έβαλες ανάποδα; Οι βραχίονες (το πηρούνι) βλέπουν τον Πολικό; Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 13, 2024 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 Μπορεί και να είναι λάθος,δεν είμαι σίγουρος. Γι αυτό ψάχνω να βρω έναν οδηγό η βίντεο για να βγάλω άκρη. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται καλύτερα. Ναι οι βραχίονες κοιτούν τον πολικό απλα το έχω περιστρέψει λίγο προς τα δεξιά γιατί προσπαθούσα για ευθυγράμμιση.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Δεν το θυμάμαι τόσο ήσυχο το forum. Νομίζω πως ακούω τα ηλεκτρόνια να κινούνται στα κυκλώματα του υπολογιστή. Ελπίζω να απήντησε κάποιος με προσωπικό μήνυμα, καθώς αντιλαμβάνομαι την απογοήτευσή σου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
pepito Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Kkokolis, πόσο δίκιο έχεις!!! (δυστυχώς...) Zeitgeist7, δεν έχω ούτε το μοντέλο του τηλεσκοπίου σου, ούτε την σφήνα για να σε βοηθήσω. Όμως με μια πρόχειρη αναζήτηση στο youtube ως "equatorial wedge for CPC 8", μου βγάζει αρκετά αποτελέσματα, τα οποία, αν γνωρίζεις αγγλικά, φαντάζομαι πως θα σε βοηθήσουν. Επίσης, κάνε μια αναζήτηση και στον ιστότοπο της Celestron. Υπάρχουν εγχειρίδια για ισημερινές σφήνες. ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
pepito Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Ποιό είναι το μοντέλο της σφήνας σου; Την αγόρασες μεταχειρισμένη; Δεν συνοδεύεται από εγχειρίδιο χρήσης; ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2024 On 14/11/2024 at 4:32 ΜΜ, pepito said: Ποιό είναι το μοντέλο της σφήνας σου; Την αγόρασες μεταχειρισμένη; Δεν συνοδεύεται από εγχειρίδιο χρήσης; Το τηλεσκόπιο το αγόρασα μεταχειρισμένο μαζί με την σφήνα κ όλα τα παρελκόμενα ,πακέτο, το 2010 αν θυμάμαι καλά. Έχω βρει βιντεάκια αλλά μόνο με σύγχρονες σφήνες κ κατασκευές. Η σφήνα δεν μπορώ να ξέρω τι μοντέλο είναι αλλά το τηλεσκόπιο είναι νομίζω του 2008 . Μίλησα με πλανητάριο κ από ότι φαίνεται κάποια στιγμή θα τους επισκεφθώ από κοντά για να βγάλουμε μια άκρη γιατί υπάρχουν κ αλλά θεματακια. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε μου.
zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2024 On 14/11/2024 at 2:24 ΜΜ, kkokkolis said: Δεν το θυμάμαι τόσο ήσυχο το forum. Νομίζω πως ακούω τα ηλεκτρόνια να κινούνται στα κυκλώματα του υπολογιστή. Ελπίζω να απήντησε κάποιος με προσωπικό μήνυμα, καθώς αντιλαμβάνομαι την απογοήτευσή σου. Όλα καλά φίλε μου, τελικά θα πρέπει να κάνω ένα ταξίδι μέχρι Θεσσαλονίκη για να το δούμε από κοντά με τους ειδικούς. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ τις απαντήσεις σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα