God_Uperman Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 03:09 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 03:09 PM Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους. Θέλω να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο (αρχάριος) και ψάχνοντας για κάτι που θα είναι αρκετά καλό για εισαγωγικό έχω δει τα δύο παρακάτω: Sky-Watcher Dobsonian 8'' & GSO 8” Deluxe. Από τιμές τα βρίσκω περίπου με 100€ διαφορά, με το δεύτερο να είναι το ακριβότερο (αλλά ίσως και καλύτερο από αυτά που διαβάζω). Είναι και τα δύο εξίσου φιλικά για έναν αρχάριο; Επίσης, σχετικά με φωτογραφίες (αν και δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί το πράγμα και δεν το έχω ψάξει καθόλου) θα έχει κάποιο από τα δύο πλεονέκτημα έναντι του άλλου ή και τα δύο θέλουν έξτρα εξοπλισμό αν πρόκειται και για φωτογράφιση (φουλ ερασιτεχνική πάντα); Τέλος, έχετε να μου κάνετε και κάποια άλλη πρόταση; Το budget είναι εκεί γύρω στα 700€ με 800€ max.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 03:31 PM Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 03:31 PM (επεξεργάστηκε) Καλώς ήλθες στο astrovox και στην ερασιτεχνική αστρονομία! 🙂 Η αστροφωτογραφία είναι πολύ πιο απαιτητική και δαπανηρή στον εξοπλισμό σε σχέση με την παρατήρηση! Θα έλεγα να την αφήσεις προς το παρόν,δεν είναι απασχόληση γενικά για έναν αρχάριο. Αφού διαβάσεις πολύ και αποκτήσεις εμπειρία,μπορείς να το ξανασκεφτείς αργότερα. Τα δύο τηλεσκόπια που παραθέτεις είναι πολύ καλά για παρατήρηση,αλλά ακατάλληλα για αστροφωτογραφία! Έχουν εστιακή απόσταση 1200mm.Είναι 200/1200.Το πρώτο νούμερο είναι η διάμετρος του πρωτεύοντος κατόπτρου σε mm,το δεύτερο η εστιακή απόσταση. Χρειάζεσαι τηλεσκόπιο 200/1000 ή 200/800 σε στήριξη καλύτερα ΑΖ EQ-6,για παρατήρηση και φωτογράφιση με χρήση διορθωτή κόμης. Και θα δυσκολευτείς αρκετά,ανάλογα και με την ικανότητές σου,πέρα από το κόστος. Θα σου πρότεινα μια καλύτερη επιλογή για παρατήρηση: => SW Dob 10" (254/1200) ή το αντίστοιχο GSO 10". Είναι τηλεσκόπια που θα δείξουν περισσότερα αντικείμενα και με περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τα 8". Παραμένουν φορητά ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες,άνω των 60 χρόνων και με μέτρια προβλήματα μέσης,όπως εγώ. Είναι τηλεσκόπια για μια ζωή,δεν θα μετανιώσεις για την αγορά τους! Και μπορείς να τα μεταπωλήσεις εύκολα,αν θελήσεις να πάρεις αργότερα κάτι άλλο. Μπορείς να ψάξεις και στα μεταχειρισμένα στις αγγελίες του φόρουμ. Το επεξεργάστηκε Δευτέρα στις 03:36 PM ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
God_Uperman Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 07:01 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 07:01 PM Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου! Έψαξα λίγο και αυτά που ανέφερες για την αστροφωτογραφία και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν είναι και τόσο εύκολο για αρχάριους 😄. Επίσης σε ευχαριστώ για την πρόταση να δω για τα 10" τηλεσκόπια έναντι των 8" που είχα αναφέρει. Γενικώς νομίζω πάντως ότι κλίνω προς ένα Sky-Watcher Dobsonian είτε 8" είτε 10" (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα). Όπως και να χει, ευχαριστώ για την απάντηση 👍
draculas Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Καλωσόρισες και απο εμένα. Τα περισσότερα τα είπε ο Κώστας, εγώ θα συμπληρώσω ότι αν ο σκοπός σου είναι κυρίως η οπτική παρατήρηση τότε πήγαινε για τις όσο το δυνατόν περισσότερες ίντσες που μπορεί να αντέξει το πορτοφόλι σου αγνοώντας για αρχή τα παρελκόμενα και αξεσουάρ, καθώς αυτά τα αγοράζεις και αργότερα με βάση τις προτεραιότητες και ανάγκες που θα αποφασίσεις ότι έχεις. Όλα αυτά βέβαια έχοντας υπόψιν και το μέγεθος/βάρος του τηλεσκοπίου και του αν είσαι ήδη σε σκοτεινό ουρανό ή αν πρέπει να το μετακινείς συνέχεια για να παρατηρείς.
God_Uperman Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Καλώς σας βρήκα 😄 Ναι η αλήθεια είναι ότι το 10" είναι οριακά στο ποσό που διατίθεμαι να ξοδέψω και ίσως πάω γι'αυτό τελικά. Ευχαριστώ και τους δύο για τις απόψεις σας 👍
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα