vito Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Γεια σε όλους, άλλη μα συζήτηση που αφορά την αγορά πρώτου τηλεσκοπίου από αρχάριο που ζητά βοήθεια και συμβουλές, οπότε ζητώ προκαταβολικά την κατανόηση σας. Μου έχει δημιουργηθεί επιθυμία να ασχοληθώ με την αστροπαρατήρηση και είμαι σε φάση που ψάχνω ένα τηλεσκόπιο το οποίο να εξυπηρετεί συνδυαστικα σε ΄κόστος, όγκο. Από το ψάξιμο που έχω κάνει έχω καταλήξει στα bresser 5" και 6", με προσανατολισμό στο 5", πιο πολύ λόγω μεγαλύτερου όγκου του 6". Προφανώς δεν πολυκαταλαβαίνω ακόμα πολλά από τα τεχνικά, αλλά υποθέτω για έναν αρχάριο τα 5"/6" είναι μια σχετικά ( ; ) καλή επιλογή. Επίσης πόσο εύκολο είναι να στηριχτούν αυτού του είδους οι βάσεις στην εξοχή; εννοώ ο τρίποδας είναι προφανώς πολύ ευκολότερος να στηθεί στιβαρά σε μια ανώμαλη επιφάνεια σε σχέση με την βάση αυτών Ευχαριστώ πολύ
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα ! Καλός όρισες φίλε στην κοινότητα ντου Astrovox . Απο τα δύο bresser κατοπτρικά να υποθέσω τηλεσκόπια που σε ενδιαφέρουν το 5" είναι 130/650 με βάρος οπτικού σωλήνα 3 κιλα ενώ το 6" είναι ελαφρός μεγαλύτερο 150/750 με βάρος σωλήνα σχεδόν 5 κιλά (4,7) οι alt/az βάσεις τους στηλ roket box dob ζυγίζουν περίπου 3,5 και 4,5 κιλά αντίστοιχα . Και τα δύο είναι εξαιρετικά φορητά για εύκολη μετακίνηση είτε στον χώρο παρατήρησης του σπιτιού (αυλή ,ταράτσα , μπαλκόνι) αλλά και για παρατήρηση έξω στην εξοχή χωράνε εύκολα σε ένα αυτοκίνητο , Και στα δύο θα χρειαστείτε ένα σταθερό τραπεζάκι -παγκο για να το τοποθετήσετε επάνω και να έρθει σε βολικό για παρατήρηση ύψος . Για ποιο εύκολη μεταφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τρίποδας με alt/ az κεφαλή όπως παράδειγμα μια vixen porta ή αλλη αντίστοιχη μιας και διαχειρίζονται το βάρος των 5 κιλών αρκετά καλά , χάνοντας όμως λίγη ευστάθεια καθώς δεν είναι το σύνολο τόσο στιβαρό όσο τα roket box .. Το 6" έχει καλύτερο εστιαστή ποιο στιβαρό 2" και μεγαλύτερη συλλογή φωτός , μικρότερο συντελεστή κεντρικής παρεμπόδισης από το δευτερεύων κάτοπτρο και συνεπώς καλύτερο κοντραστ . Σε θέμα μόνο οπτικού σωλήνα αν δεν επιλέξεις μικρό dob σαν τα bresser , καλύτερα σε ποιότητα οπτικών είναι μάλλον τα sky watcher και μάλλον με λιγότερο βάρος . Όχι όμως τα τύπου Heritage που μοιάζουν σε κατασκευη με τα bresser τύπου dobson αλλά είναι πτυσσόμενα και έχουν δύσκολο εστιαστη .... Υπάρχουν βέβαια και τα διοπτρικα αλλά αυτά ανεβάζουν το κόστος , όγκο και βάρος για αντίστοιχες διαμέτρους .. Το επεξεργάστηκε 2 ώρες πριν ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα