Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
γεια σας!!θα ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι καλυτερο να αγορασω.ενα διοπτρικο τηλεσκοπιο 70/700 η ενα κατοπτρικο τηλεσκοπιο 70/700??υπαρχει περιπτωση σε καποιο απο τα δυο να τα βλεπω αχρωμα???οπως καταλαβατε ειμαι new!!!! :lol: ti proteinete eseis???
##########
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Θανασι καλος όρισες!!

Κατά τη γνώμη μου ένα κατοπτρικό 70/700 θα ήταν καλύτερη λύση από ένα διοπτρικό για σένα που τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην ερασιτεχνική αστρονομία σαφώς λόγο και της τιμής αλλά και λόγο δομής τηλεσκοπίου!!Συνήθως ναι τα βλέπεις άχρωμα(όχι όλα τα ουράνια αντικείμενα εξαρτάται από την απόσταση τους από τη Γη και την ακτινοβολία που εκπέμπουν) βέβαια συνήθος με την κατάληλη επεξεργασία στον υπολογιστή όλα παίρνουν το χρώμα τους!!Λοιπόν αυτή είναι η γνώμη μου τώρα εσύ κάνεις ότι θέλεις απλά λάβε υπόψην σου τα παραπάνω!!!!

Υ.Γ1:Επίσης έχε υπόψην σου οτί με το κατοπτρικό τα βλέπεις όλα αάποδα!!Αλλά τη σημασία έχει το ανάποδα στο διάστημα αφού είναι κενός χώρος!!Βέβαια αν θες να κάνεις επίγια παρατήρηση υπάρχουν και ανορθωτές ειδόλου!!

Υ.Γ2:Μπορείς να συμβουλευτείς και άλλα σχετικά forum του astrovox που σχετίζονται με την απορεία σου!!

!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Θαναση

Εγω θα σου συνηστουσα το διοπτρικο!

Υπερτερει σε σχεση με το κατοπτρικο,εκτος αυτου εισαι και αρχαριος,το διοπτρικο δεν χρειαζεται ρυθμησεις και αυτο το κανει πιο φιλικο στους αρχαριους!

Εχει και καλυτερη αποδωση σε σχεση με το κατοπτρικο!

Το μονο που θα επρεπε να προσεξεις ειναι η βαση,αυτη πρεπει να ειναι καλη!

Εχεις κατι συγκεκριμενο στο ματι;

Αν ναι,πες μου πιο,για να σου πω αν αξιζει!

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω και εγω με τον Ηλια. Σε τετοιο μεγεθος θα αποδιδει καλυτερα ενα διοπτρικο, απο τα στοιχεια (70/700) Aν καταλαβα καλα προκειται για το Skylux της Bresser?

Η στηριξη ειναι τοσο σημαντικη οσο και το τηλεσκοπιο!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Θαναση καλως ηρθες,αν θες την γνωμη μου μην παρεις τιποτα απο

τα δυο,ενας φιλος μου πηρε το διοπτρικο bresser-skylux και τα παρατησε

πολυ γρηγορα.σου συνιστω να παρεις ενα ζευγαρι κιαλια και το nightwatch

και αφου μαθεις πρωτα τον ουρανο επειτα να αγορασεις ενα πραγματικο

τηλεσκοπιο τουλαχιστον 6ιντσων και πανω.

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε
Φιλε Θαναση καλως ηρθες,αν θες την γνωμη μου μην παρεις τιποτα απο

τα δυο,ενας φιλος μου πηρε το διοπτρικο bresser-skylux και τα παρατησε

πολυ γρηγορα.σου συνιστω να παρεις ενα ζευγαρι κιαλια και το nightwatch

και αφου μαθεις πρωτα τον ουρανο επειτα να αγορασεις ενα πραγματικο

τηλεσκοπιο τουλαχιστον 6ιντσων και πανω.

Θα συμφωνήσω και εγώ με αυτή την άποψη. Και στο κάτω κάτω εάν δεν σου κάνει το ’’σπόρ’’ έχεις ένα ζευγάρι κυάλια που ποτέ δεν πάνε χαμένα.

Πήγαινε σε συναντήσεις που κάνουν ομαδικές παρατηρήσεις τα παιδιά να πάρεις μιά ιδέα τι βλέπεις μέσα απο τηλεσκόπειο και μετά αποφασίζεις τι σου ταιριάζει.. αλλά... ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ με χάρτες....

Thinking is not a crime....!

φιλικά

Νίκος Λουρίδης

Δημοσιεύτηκε
τα τηλεσκοπια που εχω βαλει στο ματι ειναι της bresser venus(2006) kai sirius stellar kapia skywatcher 70/700 az2 kathos kai kapia tis meade kai bushnel 70/700.αυτα ολα τα βρισκω γυρο στα 100$ στο ιντερνετ αλλα εχω βρει και στο ebay μερικα απο αθτα με 50-70 ευρος.(μαζι και τα μεταφορικα) :D οποτε η τιμη ειναι αρκετα χαμηλη και δεν με ενδιαφερει αν το βαρεθω η θελησω να παρω ενα καλυτερο αργοτερα :o .συν το οτι μπορει να το χρησιμοποιω και για επιγεια παρατηρηση.ξερει κανεις τι θα μπορω να δω με ενα τετοιο τηλεσκοπιο.ξερετε κανα site με φωτος απο τετοια τηλεσκοπια 70/700???? :cheesy:
##########
Δημοσιεύτηκε
ξερετε κανα site με φωτος απο τετοια τηλεσκοπια 70/700????

Ελεος βρε παιδια! Τηλεσκοπιο 70mm με βαση της πλακας και σκεφτεσαι αστροφωτογραφια;;;;;; Μαθε λιγο τον ουρανο παρατηρησε και μετα σκεφτεσαι και βαζεις το χερι στην τσεπη για να βγαλεις αστροφωτογραφιες.

Οσο για το τι μπορεις να δεις με τηλεσκοπιο 70mm... πολλα αν εισαι σε σκοτεινο ουρανο και ξερεις το τι περιμενεις να δεις... μονο ηλιο (με φιλτρο) σεληνη και πλανητες απο την Αθηνα.

Εχω γραψει παντως σε αλλο topic

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2735

ΟΧΙ διοπτρικο κατω απο 4" εκτος και ειναι Vixen,Takahashi η αλλη εταιρεια αυτης της ποιοτητας. Το ιδιο ισχυει και για κατοπτρικο κατω των 6".

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Εχουν δικιο τα παιδια.Μην παρεις τιποτε απ τα δυο.Κι οσο για τα 100 ευρω που λες πως δεν ειναι τιποτε εισαι πολυ λαθος.Με αυτα τα χρηματα αγοραζεις εναν πολυ καλο μπαρλοου.

Κ κατι ακομη.Αυτα τα τηλεσκοπια εχουν κανει πολους να μισησουν την αστρονομια

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
τι μου προτεινετε???ποσα ευρος πρεπει να ξοδεψω για να παρω ενα καλο και διαχρονικο τηλεσκοπιο που θα μου προσφερει πολλες και ευχαριστες ωρες παρατηρησης ?
##########
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Θανάση,

Είμαι και εγώ πολύ νέος και άκουσα πολλά από τους περισσότερο έμπειρους φίλους μας. Κάνε το ίδιο, δεν θα χάσεις.

Εγώ εχθές έβαλα την δικιά μου παραγγελία την οποία δεν θα σου αναφέρω για να με σε επιρρεάσω.

Πάντος να ξέρεις ότι και στο θέμα των τηλεσκοπίων ισχύουν κάποιοι γενικοί κανόνες όπως και αλλού.

Για παράδειγμα ένας νέος οδηγός αυτοκινήτου ακόμα και αν μπορεί να αγοράσει μια BMW M3 από την αρχή θα ήταν προτιμότερο (κατά την προσωπική μου άποψη) να αγοράσει ένα όχημα για να μάθει τα βασικά αργά και σωστά και κατά την διάρκεια κάνοντας οικονομία αντί για BMW θα μπορούσε να πάρει Ferrari.

Φιλικά, Τάσος.

"...το μη δυνόν ποτε πως αν τις λάθοι;"
Δημοσιεύτηκε

Θανάση θα συμφωνήσω με τον φίλο Τάσο.

Είμαι και εγώ αρκετά καινούργιος στον χώρο άσχετα εάν έχω μεγάλη αγάπη για τον χώρο από μικρό παιδί.

Διαβάζοντας αρκετά πριν καταλήξω σε νέα αγορά (πριν ένα μήνα), διότι η παλιά από ότι κατάλαβα μετά δεν ήταν και η καλύτερη, διαπίστωσα ότι καλυτεροι συμβουλάτορες από τα παιδιά στο forum δεν υπάρχουν, γιατί πολύ απλά σου δίνουν απλόχερα όσα αυτοί απέκτησαν με πολύ κόπο, πολλά λάθη πολλές γνώσεις και πολύ διάβασμα.

Πάρε λοιπόν την έμπειρη και τεκμηρειωμένη άποψη τους και πορεύσου.

Και για την ιστορία να θυμάσαι ότι οι πρώτοι αστρονόμοι

είχαν απλά τα μάτια τους και θέληση να μάθουν.

Ταπεινή άποψη χωρίς παρεξήγηση.

Δημήτρης.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
παιδια μην παρεξηγειτε την ερωτηση μου!!! :roll: παρακολουθω και σεβομαι την γνωμη των πιο εμπειρων και γι"αυτο ζητω την αποψη τους.πιο τηλεσκοπιο μου προτεινετε??? :cheesy:
##########
Δημοσιεύτηκε

Κιάλια

Χάρτες του ουρανού

Κόκκινο φακό

Να μαθεις τους αστερισμούς (σαν αρχή ) :wink:

Να παρευρεθείς σε μια παρατήρηση-εξορμηση . :!:

Μόνο έτσι θα έχεις μια σαφή άποψη για τα είδη των τηλεσκοπίων , τον τροπο χειρισμού τους ,όπως και για το μέγεθος ή το βάρος τους .

Μην βιάζεσαι!!Ειναι προτιμότερο να καθυστερήσεις λίγο την αγορά σου παρα να μετανοιώσεις ](*,) και να απογοητευτείς !! :cry:

Ο ουρανός εκεί είναι , μας περιμένει να τον θαυμάσουμε και να τον εξερευνήσουμε :wink:

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε
τι μου προτεινετε???ποσα ευρος πρεπει να ξοδεψω για να παρω ενα καλο και διαχρονικο τηλεσκοπιο που θα μου προσφερει πολλες και ευχαριστες ωρες παρατηρησης ?

Ενα ντοπσονιαν 8ιντσο.Κοστιζει απο 300 εως 800 ευρω.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης