Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΓΟΡΑΣΑ TO SKYWATCHER 200 F/5 ΜΕ ΤΗΝ ΗΕQ5 ΣΤΗΡΙΞΗ

ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ (ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ.)

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ (ΚΑΙ ΜΕ ΖΑΛΙΣΕΙ !!!!!!!)

ΟΤΙ ΤΟ CELESTRON C8N-GT ME THN ΣΤΗΡΙΞΗ CG5

EINAI ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ.(ΛΟΓΩ ΜΑΡΚΑΣ CELESTRON ΗΠΑ ANTI ΣΥΝΤΑ ΙΑΠΩΝΙΑ)

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η SYNTA ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ CELESTRON?

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ?

Η CELESTRON EXEI ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ?

ΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΦΑΛΜΑ?

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ H HEQ5 EINAI ΣΤΟΙΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CG5 KAI ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ GO-TO?

ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΑΩ.

ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΑΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου πρώτα απ'ολα μη γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις...

Τώρα όσο για την ερώτησή σου, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αλλά φαντάζομαι πως το τηλεσκόπιο δεν το πήρες για να είναι καλύτερο από του φίλου σου, αλλά επειδή σου αρέσει η αστρονομία. Κοίταξε να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του προς το παρόν και άσε τα τηλεσκόπια των άλλων.

Φιλικά,

Βαγγέλης

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ο giorgosgr μου έδωσε κάποτε μία καλή απάντηση σε μια ερώτηση που έκανα "μη ψαρώνεις" και θα συμπληρώσω "μ'αυτά που ακούς από τους άλλους". Για την στήριξη δεν ξέρω πάντως τα οπτικά είναι πανομοιότυπα μια που όλα τα νευτώνια της celestron παράγονται από την synta που παρεμπιπτόντως έχει εξαγοράσει την celestron :cheesy:

Φιλικά Σταύρος :)

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Δημοσιεύτηκε

Πρωτ απ ολα η Synta δεν ειναι Ιαπωνια αλλα Κινα και η Celestron το ιδιο (εκτος απο μερικα ακριβα μοντελα που ηταν USA). Προσφατα η τελευταια εξαγοραστηκε απο την Synta και ειναι πια ενα και το αυτο! Οπως ενα και το αυτο ειναι και τα τηλεσκοπια αυτης της κλασης που βγηκαν απο την ιδια γραμμη παραγωγης. Πραγματι πολλα τηλεσκοπια της Celestron κατασκευαζονταν απο την Synta. Συνεπως το τηλεσκ. του φιλου σου βγηκε απο το ιδιο εργοστασιο απο το οποιο βγηκε κ το δικο σου.

Αλλα στεκομαι σ αυτο που ειπαν κ τα παιδια.. Μην αγχωνεσαι για την αγορα σου που ετσι κ αλλιως ειναι πολυ καλη. Να νοιαζεσαι για την δικη σου αποδωση στον ουρανο και τα κατατοπια του και οχι για του τηλεσκοπιου! Καλως ηλθες στο χομπυ και οπως σωστα λες, να το ξενυχτας οσο μπορεις περισσοτερο!!

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Δημοσιεύτηκε

Πάνο,

πολλά καρπούζια κάτω απο μία μασχάλη δεν χωράνε, και να που κολλάει αυτό. Άσ τα πάρουμε με την σειρά. Έκανες μια αγορά κάποιου εξοπλισμού. Εξήγησε μας με ποιά προοπτικη έγινε αυτή η αγορά ,για να δούμε άν όντως ήταν καλή ή όχι. Δηλαδή:Οφθαλμοσκοπική παρατήρηση ή αστροφωτογράφιση με ενδιαφέρον προς τον βαθύ ουρανο και την πλανητική φωτογράφιση;

Τα κάτοπτρα και των δύο εταιριών συνοδεύονται απο σχετικό πιστοποιητικό που αναφέρει το μήκος κύματος τους δηλαδή το λ/ ; Άν όχι΄, πως είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση των δύο κατόπτρων αντικειμενικά ;

Κάνεις αναφορά στο σφάλμα όπου μάλλον εννοείς το περιοδικό σφάλμα της στήριξης.Στην παρατήρηση δεν σε ενδιαφέρει το περιοδικό σφάλμα.Στην φωτογράφιση, όταν έχεις θύρα autoguiding , ούτε πάλι σε ενδιαφέρει αφού ότι διαφορά προκύψει την διορθώνει η λειτουργία αυτόματης οδήγησης.Ακόμη και να έχεις δυνατότητα διόρθωσης του περ. σφάλματος μέσα απο λογισμικό, η λειτουργία αυτή αναιρείται με την την λειτουργία autoguiding.

H HEQ 5 είναι στiβαρότερη (κατα την άποψη μου γιατί την είχα) αλλά δεν έχει θύρα autoguiding, anti-backlash και ταχύτητα 1Χ siderial που είναι σημαντικά για την φωτογράφιση.Και μην ξεχνάμε ότι έχει και την μισή τιμή .

Συνοψίζοντας, τα κάτοπτρα είναι ποιοτικά ίδια και συνήθως λ\2 ή το πολύ λ\4 εκτός και άν έγινε παραγγελία κατόπτρου με διαφορετικό λ\.

Άν θέλεις να φωτογραφίσεις πλανήτες με υψηλή ευκρίνεια, θα χρειαστείς λ\6 τουλάχιστον.Άν θέλεις βαθύ ουρανό, σε καλύπτει ότι έχεις.

Σε ότι αφορά την στήριξη και την φωτογραφιση, με την αυτόματη οδήγηση παύει να σε αφορά το θέμα περιοδικό σφάλμα.Οποιαδήποτε άλλη στήριξη,σε αυτά τα χρήματα θα σου σπάσει τα νεύρα και δεν θα κάνεις δουλειά.

Και κλείνοντας ,πρέπει να σου πώ να μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά να εξαντλίσεις τις δυνατότητες του εξοπλισμού σου όποιος και να είναι αυτός.

Φιλικά, Νίκος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης