DoBBy Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2006 Γεια σας καλοί μου μέντορες! Δυστυχώς οι γνώσεις που έχω δεν μπορούν να σας βοηθήσουν όσο εσείς εμένα. Αυτή τη φορά θα ήθελα την εξής πληροφορία. Ποιούς πλανήτες μπορώ να δω με το οκταιντσο ντομπσόνιάν μου αυτή την περίοδο πάνω στην Εκ(π)λεικτική??? Άντε και καλέσ παρατηρήσεις τώρα που ανοίγει ο ουρανός!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2006 Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο Κρόνος είναι χαμηλά και όσο για τον Άρη ούτε συζήτηση.Με τον πρώτο μπορείς να κάνεις κάτι απο τις 9 αλλά μην περιμένεις την καλύτερη ποιότητα ειδωλου σε αυτόν.Θα έλεγα οτι την πιο αξιοπρεπή παρατήρηση μπορείς να την κάνεις με τον Δία απο τις 11 και μετά αλλά και πάλι μην περιμένεις πολλά πολλά γιατί γενικά φέτος θα είναι χαμηλά.
DoBBy Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 ...........Τους είδα! Ψηλά ή χαμηλά΄εγώ το ευχαριστήθηκα.εκτος απο Άρη θα μπορέσω να δω πλουτωνα η αφροδίτη? Ουρανό νομίζω οτι δεν θα δω! ΄Σας ευχαριστώ1
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Τα χεις λιγο μπερδεψει.... την Αφορδιτη με ο,τιδηποτε τηλεσκοπιο μπορεις να την δεις. Ο Ουρανος απο μερος χωρις φωτορυπανση ειναι ορατος με γυμνο ματι και με το δικο μου 8" dob σε 228x παρουσιαζει ευδιακριτο καπως γαλαζοπρασινο δισκο. Ο Πλουτωνας ειναι μεν ορατος απο απολυτως σκοτεινο ουρανο με 8", αλλα πρεπει πρωτον να βρεις το σωστο πεδιο και δευτερον αφου το βρεις να τον αναγνωρισεις μεσα σε μια θαλασσα απο αμυδρα αστρα μιας και σιγα σιγα προχωραει χρονο με το χρονο μεσα στον Γαλαξια. Τον εχω δει με 8" απο τον Παρνωνα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
George Makris Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 εκτος απο Άρη θα μπορέσω να δω πλουτωνα η αφροδίτη? ναι, η Αφροδίτη είναι ορατή πριν ξημερώσει. Ουρανό νομίζω οτι δεν θα δω Uranus (magnitude 5.9, in Aquarius) is low in the east-southeast just before the first light of dawn. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Επίσης μπορείς να δεις και τον πρώτο κατά σειρά απόστασης από τον Ήλιο πλανήτη τον Ερμή.Αυτή την περίοδο και κυρίως τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη ανατολική του αποχή από τον Ήλιο.Αυτό θα συμβεί στις 20 Ιουνίου και πρακτικά σημαίνει ότι θα φαίνεται στο ψηλότερο σημείο πάνω από το δυτικό ορίζοντα.Έτσι από τώρα κιόλας κοιτάζοντας, κατά την ώρα του δειλινού, δυτικά και φυσικά αφού ο Ήλιος θα έχει δύσει,μπορείς να δεις το μικροσκοπικό Ερμή να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα μέχρις τις 20/6 οπότε θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία του προς το φλογισμένο ορίζοντα. Φιλικά Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Φιλε DOBBY μπορεις απο εδω http://www.greek-astronomy.com/skycharts/να κατεβάσεις το Cartes Du Ciel προγραμμα, απολυτως δωρεαν, με ελληνικη μεταφραση, και να κανεις τα πλάνα σου για κάθε νυχτα.ΦιλικαΚωστας Τζιολας Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
dimos Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Κατέβασε και το Starry Night! Είναι το πιο εύχρηστο και φιλικό πρόγραμμα παρακολούθησης του τοπικού ουρανού σε αληθινό χρόνο. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
George Makris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Ετοιμαστείτε για μια ακόμη ωραία πλανητική σύνοδο. Στις 17 Ιουνίου σύνοδος Κρόνου και Αρη. http://skyandtelescope.com/observing/ataglance/article_110_1.asp Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
dimidour Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Ετοιμαστείτε για μια ακόμη ωραία πλανητική σύνοδο. Στις 17 Ιουνίου σύνοδος Κρόνου και Αρη. Αυτή θα είναι όντως μία ωραία παρατήρηση!!!! Καιρός να ξεσκονίσω το τηλεσκόπιο!!!! Με την δουλειά μου δεν έχω καταφέρει να το βγάλω ούτε μια νύχτα αυτόν τον μήνα....Μακάρι να έχει καλό ουρανό.....!!!! Και εγένετω φως....
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2006 Το υπέροχο κοσμικό ραντεβού ξεκίνησε!!!!!Ο Άρης με φόντο το υπέροχο Μ44(Beehive) πλησιάζει τον Κρόνο παρουσιάζοντας μοναδική εικόνα στο ίδιο οπτικό πεδίο όταν παρατηρούνται με κιάλια.Υπέροχη η χρωματική αντίθεση των δύο πλανητών καθώς το έντονο κόκκινο του Άρη τονίζεται ιδιαίτερα από τα άστρα του Μ44 που φιγουράρουν πίσω του, σε αντίθεση με το κίτρινο του Κρόνου που περιμένει και αυτός την κορύφωση της συνόδου σε δύο ημέρες (17/6).Στο συνημμένο αρχείο δίνεται ένας χάρτης της περιοχής.Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Καλές ΠαρατηρήσειςΦιλικά Γιώργος Saturn_Mars_M44(15Jun2006).doc 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα