Jump to content

DoBBy

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της DoBBy Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Εγώ πάντως αγόρασα το κιτ της σέλεστρον και έχω μεγένθυση απο 34 χ έως 400χ, και κοστίζει λιγο παραπάνω απο 200 ευρώ. Πιστέυω πως με τόσους συνδυασμους θα καταλήξω ακριβώς σε αυτό που θέλω και απο εκέι και πέρα θα λειτουργώ επιλεκτικά. Είδα και τον Άρη χθες, πάντως ο Δίας είναι ορατός απο πολύ νωρίς και φαίνεται πολύ καλα.
  2. Γειά σου και καλώς ήρθες. Εχω και εγώ οκτάιντσο ντομπ, ίδιο με αύτό που περιμένεις, ειμαι και εγώ αρχάριος και στη πρώτη παρατήρηση που έκανα με υψηλή μεγένθηση σε Δια και σε κρόνο με δυσκόλεψε η κίνηση της γής μιάς και αναγκαζόμουν να σπρώχνω το τηλεσκόπιο και να χάνω συνεχώς τον στόχο .Ας μας απαντήσει κάποιος παρακαλώ εάω στην ισημερινή είναι πιο εύκολα τα πράγματα. ευχαριστώ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
  3. DoBBy

    Mars

    ...........Τους είδα! Ψηλά ή χαμηλά΄εγώ το ευχαριστήθηκα. εκτος απο Άρη θα μπορέσω να δω πλουτωνα η αφροδίτη? Ουρανό νομίζω οτι δεν θα δω! ΄Σας ευχαριστώ1
  4. DoBBy

    Mars

    Γεια σας καλοί μου μέντορες! Δυστυχώς οι γνώσεις που έχω δεν μπορούν να σας βοηθήσουν όσο εσείς εμένα. Αυτή τη φορά θα ήθελα την εξής πληροφορία. Ποιούς πλανήτες μπορώ να δω με το οκταιντσο ντομπσόνιάν μου αυτή την περίοδο πάνω στην Εκ(π)λεικτική??? Άντε και καλέσ παρατηρήσεις τώρα που ανοίγει ο ουρανός!
  5. DoBBy

    Διας Κρόνος

    Γεια σας! Πρίν λίγες μέρεσ καταφερα χωρίσ δυσκολία να βρω τον Δία. Είναι παροδική η θέση του΄? θα αλλαξει σύντομα? και κατι αλλο...Που θα βρω τον Κρόνο???Ευχαριστω
  6. DoBBy

    ΙΝΤΕΡΤΝΕΤ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ

    Ένα κιτ της Σελεστρον κανει στην γερμανια 149 ευρω.Πιστεύετε οτι δεν είναι ανταγωνιστική τιμή? Ρώτησα για Barlow και είναι στα 55 ευρώ.
  7. DoBBy

    Κιάλια Bresser 10x50 στο LIDL

    ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΣΧΕΤΟ! Εχω ένα ζευγάρι κυάλια Made in USSR Και εχει γραμμένα τα εξής νούμερα 105/1000. η διάμετρος του φακού ειναι 5 cm. Τι μεγένθυση έχουν? Thanx!
  8. Καλησπέρα σε όλου σας! Βλεπω πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε ιστοσελίδες κυρίως γερμανικές. Υπάρχει καποιος που θα μπορουσε να μου πεί αν εχει αγοράσει κατι (ενδιαφέρομαι για κιτ προσοφθαλμιων) και αν υπηρξε μεγαλη χρέωση στα έξοδα αποστολής?
  9. Ο,τι και να πω ειναι λιγο για εσας, οχι απλα απαντησεις δωσατε αλλα ανταποκριθηκατε σε βαθμο που δεν το ειχα διανοηθεί! Σας ευχαριστώ πολυ, ειστε καταπληκτικοι. Τελικά με βλεπω να το κρατάω! Θέλω να πάρω και εναν Barlow, εμαθα οτι υπαρχουν και χ3. αυτο που είδα σε σελίδες του εξωτερικού ειναι οι χαμηλές τιμές σε κιτ προσοφθαλμίων πχ celestron. Εχει κάνει καποιος αγορές απο το εξωτερικό η να ψάξω εδώ? Το Nightwatch το αγόρασα, ειναι πολύ καλό για αρχη., απ ότι κατάλαβα το δυνατό σημείο του 8΄΄ είναι η φωτεινότητα ε? Τα λέμε συντομα και σας ευχαριστώ κα πάλι
  10. Σεληνη ειδα και ηταν το καλυτερο μεχρι τωρα. Αντε να βρεθουμε σε κανα βουνο ρε παιδια αλλα τετοιο θηριο ποιος το κουβαλαει στα βουνα?Για αυτο σκεφτομουν ενα βραχυσωμο......τωρα ομως αναθεωρω γιατι ουτε ενας δεν μου ειπε πούλησέ το! Να ρωτησω και κατι ακομη???? η μεγιστη μεγενθυση ειναι 400χ, διαβασα οτι η ωφελιμη για ολα τα τηλεσκοπια ειναι στο 250 (ανω των 6΄΄) .υπαρχει πιθανοτητα να χρησημοποιησω κοντα στο 350 η στο οριο τελος παντων?
  11. Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και με την σειρα μου εστω και καθυστερημενα ανταποδιδω τις ευχες για χρονια πολλα και υγεια. Το απεκτησα πριν κανα εξι εβδομαδες και με τις πρωτεσ επαφεσ μου ειδα οτι ειναι δυσχρηστο σε σχεση με τις ησιμερινεσ στηριξεις λογω ελειψης μικρομετρικων κινησεων. ετσι σκεφτομουν πωσ αν το εδινα και επαιρνα το Mak Cas των 127 μιλ θα ειχα καλυτερη κινηση παρολο που ειναι αλταζιμουθιακη η βαση, θα κινουνταν πιο ομαλα. Ειδικα στο κοντα στο ζενιθ το να στρεψεις κατα αζιμουθιο τη βαση ειναι ασκοπο οσο χαλαρη και να ειναι.
  12. Αγορασα ενα ντομπσονιαν των 8΄΄ και πριν προλαβω να δω κατι καλο μιας και τα συννεφα ειναι περισσοτερα απο τα αστερια να και η προταση να το πουλησω! για να μην πολυλογω απο τις πρωτες επαφεςδεν ειδα και τιποτε της προκοπης (η γνωστη απαγοητευση της αρχης) και εντοπισα δυο βασικα μειονεκτηματα. πρωτον ειναι δυσχρηστο στον εντοπισμο και την παρακολουθηση και δευτερον καταλαμβανει πολυ χωρο για χρηση τριων μηνων τον χρονο. και ειδου το ερωτημα....... να παρω ενα Mak Cas που πιανει λιγο χωρο και ενδυκνειται για επιγεια παρατηρηση, οταν εχει συννεφα? η θα δε πλεονεκτηματα μεγαλυτερα απο τα μειονεκτηματα?και κατι αλλο.....για επιγεια παρατηρηση ειναι τελειωσ αχρηστο? ευχαριστω.......
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης