jimmy Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2006 Σκευτομαι την αγορα ενος ευρυγωνιου φακου 20-22mm Ειμαι αναμεσα στον teleyue Nagler 16mm (και λεω 16 επειδη ο 20 εχει τα διπλα λεφτα)και στο pentax 20 mm (70 μοιρες πεδιο) Ειναι γνωστο πως ο nagler ειναι τελειος και στα γρηγορα τηλεσκοπια, το δικο μου ειναι νευτωνιο f4 . 8 Γνωριζει κανεις για τον Pentax?
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Για τον pentax δεν ξερω.Οι Nagler ομως απ οτι εχω διαβασει ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ANTARHS Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Φιλε Jimmy ειμαι κατοχος μερικων TELE VUE κι απο NAGLER εχωτον 31,τον 22και τον 9 και με το f/10cassegrain αλλα και με το φ/6.1APO που τους δουλευω ειναι απλα παντου τελειοι.Φιλοι δε που τους δοκιμασαν σε διαφορα τηλεσκοπια δεν πιστευαν σ αυτο που βλεπουν.Δε νομιζω οτι συντρεχει λογος να παρεις γνωμη και για τους PENTAXπαρ ολο που δεν νομιζω οτι θαναι κακοι φακοι.Αφου μπορεις παρε το καλυτερο.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2006 Παναγιώτη, εδώ κι ένα χρόνο χρησιμοποιώ τον Nagler 16mm Τ5 στο Orion Optics 10" f/4.8 και είναι απίθανος. Κορυφαία διαφάνεια (light transmission) και απόλυτα επίπεδο πεδίο. Είναι ο αγαπημένος μου για deep-sky, όπως θα ήταν κι ένας Nagler 9mm. Αν πρέπει να του βρώ κάποιο μικρό ελάττωμα θα ανέφερα κάποιο μικρό χρωματικό σφάλμα στα άκρα του πεδίου, (επειδή χρησιμοποιεί μόνο 6 στοιχεία για πεδίο 82°). Οι ακριβοί ευρυγώνιοι Pentax είναι επίσης ότι καλύτερο κατασκευάζεται από προσοφθαλμίους. Είναι ακριβότεροι από τους Nagler και πιθανόν μιά κλάση πιό πάνω σε οπτικές διορθώσεις. Έχουν όμως μεγάλο βάρος και όγκο αλλά το επιστρέφουν σε απόδοση. Τα διεθνή review συνήθως ισορροπούν ανάμεσα στους μεν και τους δε. Εξαιρετικοί φακοί είναι και οι Vixen LVW. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
ANTARHS Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2006 Kαλοι φιλε Στεφανε οι vixen lan. αλλα επειδη τους εχω δει δεν εκτιμωοτι ειναι στην ιδια κατηγορια με τους tele vue.Επισης για τους PENTAXδεν τους εχω δει,παντως ειναι φθηνοτεροι αρκετα απο τους TELE VUEκαι ο30αρης 2ιντσων εχει 70μοιρες πεδιο σε αντιθεση με 82μοιρεςτου 31[2ινσων]TELE VUE.Δε νομιζω δε οτι η PENTAX βγαζει φακουςμε 82μοιρες πεδιο.Για το 16αρη το NAGLER-δεν τον εχω δει-αλλαδε νομιζω ναχει χρωματικο λαθος στην περιφερεια κατι που σε κανεναNAGLER δεν εχω δει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα