Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα chroni,

εγω μαζι με πολλους αλλους απο εδω εχουμε παρει τα 10χ50 απο τα Lidl αναλογα ή τα Meade ή τα Bresser.

Εγω τα γουσταρω παρα πολυ,

σε φαση που χτες μετα απο το Τοξοτη με το 10ιντσο,

πηρα τα κυαλια και αραξα και χαζευα....

Δηλαδη προσπαθω να σου πω πως σιγουρα θα δεις πολλα πραγματα με τα 12χ σου,

απλα δεν εχω ασχοληθει με κυαλια για να σου πω εαν αξιζαν τα λεφτα τους σε τετοιο βαθμο.

Οτι θα δεις,θα δεις σιγουρα!

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε
Η Nikon βγαζει πολυ καλα κιαλια.Ειμαι σιγουρος οτι θα τα ευχαριστηθεις.Καλες παρατηρησεις
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

καλοτάξιδα!

Εγώ με τα κιάλια φεύγω, χιλιάδες έτη φωτός μακριά.

Πάρε ένα τριποδάκι και θα δεις πόσο καλύτερα θα γίνουν.

Καλές παρατηρήσεις

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Πάρε ένα τριποδάκι και θα δεις πόσο καλύτερα θα γίνουν.

Συμφωνώ και εγώ με αυτήν την πρόταση!!

Καλορίζικα φίλε chronis. Σου εύχομαι καλές παρατηρήσεις και μακάρι να κολλήσεις και εσύ το μικρόβιο και να πας σε τηλεσκόπιο αργότερα!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικα τα κιάλια σου και καλές παρατηρήσεις.

Έχω ένα ζευγάρι 7Χ50 και μπορώ να πω ότι είναι απολαυστικά!!

Σελήνη, πλανήτες, διπλοί αστέρες και πολλά άλλα, ακόμα και για deep sky.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα με τα 7Χ50 ένα βράδι το περασμένο φθινόπωρο, από το μπαλκόνι του σπιτιού μου, έψαχνα το βορειοανατολικό ουρανό έτσι για να περάσει η ώρα, ώσπου ξαφνικά είδα στο οπτικό μου πεδίο ένα συννεφάκι. Γυρνώντας πίσω και μελετώντας το καλύτερα ανακάλυψα ότι ήταν ο γαλαξίας της Ανδρομέδας.

Τέλος στο περιοδικό Astronomy υπάρχει μόνιμη στήλη (ολοσέλιδη) που παρουσιάζει την εξερεύνηση με κιάλια, συνήθως ενός αστερισμού τη φορά.

Αν θέλεις στείλε π.μ. με τη διεύθυνσή σου να σου ετοιμάσω και να σου στείλω ένα cd για να αρχίσεις τις εξερευνήσεις σου.

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Chronis,

Καλώς ήλθες και καλές παρατηρήσεις!

Οι δέκα μεγεθύνσεις θεωρώ ότι είναι το όριο, πάνω από το οποίο επιβάλλεται η χρήση τριπόδου, για τον πολύ κόσμο και για γενική χρήση. Για αστρονομική χρήση όμως, ακόμα κι αν έχεις κιάλια με λιγότερες μεγεθύνσεις, ένα τρίποδο πάντα σου απογειώνει τις παρατηρήσεις. Κάνε αναζήτηση στο φόρουμ για να βρεις περισσότερες πληροφορίες.

Αγόρασε ή φτιάξε χάρτες του ουρανού και ξεκίνα. Τα κιάλια σου είναι μια χαρά, καλορίζικα!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Τέλος στο περιοδικό Astronomy υπάρχει μόνιμη στήλη (ολοσέλιδη) που παρουσιάζει την εξερεύνηση με κιάλια, συνήθως ενός αστερισμού τη φορά.

Που μπορω να βρω αυτο το περιοδικο? Στον Πειραια οπου εχω ρωτησει δεν το ξερουν. Μηπως υπαρχει και κατι πιο συγκεντρωτικο για παρατηρηση με κυαλια?

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε
΄΄ενα απο τα καλύτερα εάν όχι το καλύτερο βιβλίο είναι το ''touring the universe through binoculars'' by Philip S Harrington Ρώτα τα γνωστά μεγάλα βιβλιοπωλεία εάν δεν το έχουν θα στο φέρουν.

Thinking is not a crime....!

φιλικά

Νίκος Λουρίδης

Δημοσιεύτηκε
Που μπορω να βρω αυτο το περιοδικο? Στον Πειραια οπου εχω ρωτησει δεν το ξερουν.

Στα πρακτορεία ξένου τύπου ή με συνδρομή.

Ο συγγραφέας του βιβλίου που αναφέρει ο SATI είναι αυτός που γράφει στη στήλη του περιοδικού που προανέφερα.

Οπότε αν πάρεις το βιβλίο θα είναι ίσως καλύτερα γιατί θα έχεις όλο το υλικό συγκεντρωμένο.

Μάλλον θα το πάρω κι εγώ!!

Καλή μελέτη και καλές παρατηρήσεις.

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης