Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΣΤΡΟΦΙΛΟΙ

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο foroum και Θαθελα μια μικρη συμβουλη.

1) LX200R 8" 3.482 EYRO

2) LX90GPS 10" 3.587

εχω αποφασισει να αγορασω ενα απο τα δυο τηλεσκοπια της meade.

(με τα λεφτα τα εχω κανονισει μισα μισα με τον αδελφο μου)

το (1) ξερω οτι ειναι αλλη οπτικης σχεδιασης απο το (2) και καλυτερη

α)Αλλα τελικα τι μετραει πιο πολυ ? Η οπτικη σχεδιαση ή τελικα οσο μεγαλυτερη διαμετρος γινεται

(και αντεχει η τσεπη)?

β)το (1) εχει και μερικα μπιχλιμπιδια παραπανω απο το (2) θα μου ειναι χρησιμα τελικα ?

οσον αφορα για παρατηρηση/φωτογραφηση/μετακινηση θα ειμαι στα Νεα Στυρα Ευβοιας.

πολυ χαμηλη φωτορυπανση απο ενα χωριουδακι 700 κατοικων.

Τι θα συμβουλευται να κανω ? (Ρε παιδια αληθεια σας λεω 2 μηνες εχω χασει τον υπνο μου γιατι

τα σκεφτομαι συνεχεια ..... ερχονται και οι διακοπες......)

Ελπιζω να μην σας κουρασα και οποιαδηποτε απαντηση/συμβουλη ειναι καλοπροαιρετη.

Παντα καλες παρατηρησεις με ΠΑΝΤΑ καθαρους ουρανους.

Ευχαριστω παρα πολυ

ΛΟΥΚΑΣ

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Λουκα, θα σου δωσω μια συμβουλη που μου εδωσε καποιος φιλος πριν παω στην τραπεζα για δανειο για το RCX400... :D Καθε καινουργιο μοντελο τηλεσκοπιου ειναι σαν ενα καινουργιο μοντελο αυτοκινητου..αστο να αγοραστει πρωτα (να "πιαστει" που λεμε) να ακουσεις γνωμες, να δεις που ειναι τα δυνατα του σημεια και μετα να το ψαξεις...Μην πεσεις με τα μουτρα σε κατι καινουργιο και "ακυκλοφορητο". Στη θεση σου θα πηγαινα καλυτερα στα πιο παλια μοντελα (LX200GPS, LX90) τα οποια εχουν αποδειξει οτι ειναι γιγαντες στον τομεα τους και εχουν ηδη χτισει μια φημη γυρω απο το ονομα τους.

Μην αρκεστεις στην γνωμη μου ομως..περιμενε και αλλες αποψεις, μπορει καποιος να εχει ηδη αγορασει/χρησιμοποιησει καποιο απο αυτα και να εχει ετοιμη γνωμη.

Υ.Γ. Ρολανδο με εσωσες... :D

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Η αληθεια ειναι ομως οτι ενα RC σε τετοια τιμη ειναι οντως πολυ δελεαστικη προταση, αν και γννωριζω πως η δημιουργια της σειρας αυτης εγινε για maximise of profits και συμπληρωση η επεκταση της σειρας της meade. :mrgreen: Ασε που το οπτικο συστημα πρεπει να ειναι το ιδιο και απαραλλαχτο με το RCX400...

εγω ομως συνεχιζω να ονειρευομαι ενα 14"RCX...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Πιστεύω ότι το διαμέτρημα δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τίποτα άλλο. Το 10" θα είναι σχεδόν πάντα καλύτερο από το 8", εκτός πια και αν είναι ποιότητα τελείως για πέταμα. Και καθώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο για αυτά που αναφέρεις, νομίζω καλύτερα να πας για τις 10". Η διαφορά της ποιότητας της σχεδίασης του RC (τουλάχιστον στα τηλεσκόπια της Meade) δεν νομίζω ότι μπορεί να φανεί παρά μόνο σε φωτογράφιση deep sky και πάντα στο ίδιο διαμέτρημα.
"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

Mε 3117 ευρω αγοραζεις VIXEN καταδιοπτρικο με στηριξη gpd2.Με 3900 ευρω το VC200LDG-SXW.

Επισης με 2750 σωληνας Μewlon-210 της TAKAHASHI προσαρμοσμενος σε μια SKYWATCHER EQ 6 Skyscan 1200 ευρω.

Αυτα νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο τα meade

Παιδια επειδη δεν εχω ασχοληθει παρα πολυ με τα καταδιοπτρικα αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Από όσα γνωρίζω πρόκειται για ένα καταπληκτικό όργανο που συνδιάζει τη γνωστή τεχνολογία της Meade και τον οπτικό σχεδιασμό RC.H παρουσίασή του έγινε το περασμένο Πασχα στη Γερνανία.Το έχω παραγγείλει και το περιμένω σύντομα.Δεν έχεις παρά να περιμένεις για τα πρώτα σχόλια που μάλλον θετικά θα είναι.

Πέτρος

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Λουκά,

τα διλήμματα είναι όντως πολλά, και καταλαβαίνω γιατι έχεις χάσει τον ύπνο σου:

* το ψευδο-RC σχέδιο της Meade ενδείκνυται για αστροφωτογράφηση κυρίως, ενώ το SC κάνει αρκετά καλά την δουλειά σε όλα

* σαν τηλεσκόπιο (δηλ εξαιρουμένων των οπτικών) το LX200 είναι σαφώς καλύτερο από το LX90

* οι 10 ίντσες απλά δεν συγκρίνονται με τις 8.

Μεταξύ των δύο τηλεσκοπίων, αν έχεις κυρίως ενδιαφέρον για φωτογράφηση, θα σύστηνα το LX200. Για όλες τις άλλες χρήσεις, το LX90.

Και τώρα στο ψητό.

Αφού θα το χρησιμοποιείς σε μέρος που δεν υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς κλπ, αν δεν έχεις πάρε-δώσε με φωτογραφία να εξετάσεις το ενδεχόμενο να δώσεις τα λεφτά αυτά για να πάρεις ίντσες, ίντσες και πάλι ίντσες.

Μιλάμε για εντελώς άλλη κατάσταση από 12" και πάνω. Συστήνω να εξετάσεις την περίπτωση ενός truss-tube dob, πάντα εφόσον δεν μιλάμε για φωτογράφηση.

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε
Λουκά,

τα διλήμματα είναι όντως πολλά, και καταλαβαίνω γιατι έχεις χάσει τον ύπνο σου:

* το ψευδο-RC σχέδιο της Meade ενδείκνυται για αστροφωτογράφηση κυρίως, ενώ το SC κάνει αρκετά καλά την δουλειά σε όλα

* σαν τηλεσκόπιο (δηλ εξαιρουμένων των οπτικών) το LX200 είναι σαφώς καλύτερο από το LX90

* οι 10 ίντσες απλά δεν συγκρίνονται με τις 8.

Μεταξύ των δύο τηλεσκοπίων, αν έχεις κυρίως ενδιαφέρον για φωτογράφηση, θα σύστηνα το LX200. Για όλες τις άλλες χρήσεις, το LX90.

Και τώρα στο ψητό.

Αφού θα το χρησιμοποιείς σε μέρος που δεν υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς κλπ, αν δεν έχεις πάρε-δώσε με φωτογραφία να εξετάσεις το ενδεχόμενο να δώσεις τα λεφτά αυτά για να πάρεις ίντσες, ίντσες και πάλι ίντσες.

Μιλάμε για εντελώς άλλη κατάσταση από 12" και πάνω. Συστήνω να εξετάσεις την περίπτωση ενός truss-tube dob, πάντα εφόσον δεν μιλάμε για φωτογράφηση.

Αγγελος

Καλό θα ήταν τις όποιες αντιπάθειες προς τη συγκεκριμένη Εταιρεία ή τύπο τηλεσκοπίου της να διατυπώνεται τεκμηριωμένα.....περί ψευδό RC κ.λ.π Ευχαριστώ.

Πέτρος

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Καμμιά αντιπάθεια δεν έχω προς την Meade, ειδικά όταν το πρώτο μου "μεγάλο" τηλεσκόπιο ήταν ένα θαυμάσιο 8" LX200 classic.

Αν διαβάσεις για τα "RC" μοντέλα θα καταλάβεις αν είναι πραγματικά RC ή έχουν οπτικό σύστημα που το προσομοιάζει (σφαιρικό κάτοπτρο με διορθωτική πλάκα, όπως εξ'άλλου και όλα τα SC τα οποία στην πραγματικότητα είναι ψευδο-SC!).

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε
Καμμιά αντιπάθεια δεν έχω προς την Meade, ειδικά όταν το πρώτο μου "μεγάλο" τηλεσκόπιο ήταν ένα θαυμάσιο 8" LX200 classic.

Αν διαβάσεις για τα "RC" μοντέλα θα καταλάβεις αν είναι πραγματικά RC ή έχουν οπτικό σύστημα που το προσομοιάζει (σφαιρικό κάτοπτρο με διορθωτική πλάκα, όπως εξ'άλλου και όλα τα SC τα οποία στην πραγματικότητα είναι ψευδο-SC!).

Αγγελος

Αγαπητέ φίλε το γνωρίζω οτι δεν είναι γνήσιος σχεδιασμός RC,πως θα ήταν δυνατό αφού ο σχεδιασμός αυτός αφορά ανοικτού τύπου τηλεσκόπια? Απλώς η Meade τροποποίησε αυτό το σχεδιασμό για να το εφαρμόσει στο LX 200 GPS δυνοντάς του μεγαλύτερη ευκρίνεια πεδίου με την άδεια της RC. Tα λέω σωστά?

Πέτρος

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε
Το μειονέκτημα που έχουν τα Meade (όπως και τα Celestron, όπως και τα άλλα μαζικά εμπορικά μοντέλα) είναι ότι δεν έχουν καμία εγγύηση για την ποιότητα κατασκευής των οπτικών τους, πέρα από μεγάλα λόγια. Όλα αυτά τα ηλεκτρονικά είναι καλά (όταν δουλεύουν), αλλά αυτό που τελικά μετράει είναι τα οπτικά. Αν κάνω ένα παραλληλισμό, όποιος έχει ασχοληθεί με hi-fi θα ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στα features και στην ποιότητα του ήχου. Εξού και η τεράστια διαφορά τιμής ανάμεσα στα RC της Meade και στα RC Optical Systems.
"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

με την άδεια της RC.

Αυτό περί άδειας δεν είμαι σίγουρος οτι το καταλαβαίνω,

αλλά σε κάθε περίπτωση ότι σχόλια είχα να κάνω για το δίλλημα του Λουκά τα έκανα.

Η συμβουλή μου είναι καλά οπτικά και πολλές ίντσες. Τα ηλεκτρονικά είναι ευπρόσδεκτα, αλλά είναι δευτερεύων ζήτημα.

Αγγελος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης