dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Λίγη βοήθεια.Σκοπεύω να αγοράσω ένα καινούργιο ζευγάρι κιάλια και είμαι σε δίλημμα μεταξύ των δύο: Vixen ultima 7X50Vixen ultima 8X56 Οι κάτοχοι τους είναι ευχαριστημένοι? ΥΣ. Έχω ήδη ένα καλό ζευγάρι 10Χ50 αλλά είναι λίγο βαριά.. Φιλικά Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Ποσο ποιο βαρια ειναι απο τα vixen?Τσεκαρε το γιατι δεν νομιζω να εχουν κ πολυ μεγαλες διαφορες.Ειναι αμαρτια να δωσεις τοσα χρηματα για ενα περιπου το ιδιο προιον με αυτο που εχεις Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Παναγιώτη είχες δίκιο. Με μια μικρή έρευνα στο internet βρήκα: Vixen 7X50 740gVixen 8X56 1000gVixen 9X63 980g!!! Τα δικά μου είναι 810g με σχετικά καλά οπτικά οπότε τα γλιτώσαμε τα έξοδα Φιλικά Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
dkef Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Τα Vixen Ultima τα έχω δοκιμάσει και νομίζω πως είναι τα καλύτερα κιάλια που έχω δει, με εξαιρετικά οπτικά, πολύ φωτεινά και ακριβή. Οπωσδήποτε είναι βαριά κιάλια (πάνω από 7x50) και θέλουν να ακουμπάς τους αγκώνες σου τουλάχιστον, ή τρίποδο ακόμα καλύτερα. Πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι τα 8x56. Επίσης έχω χρησιμοποιήσει τα Ultima Zoom 9-22x50 και πρέπει να σου πω ότι η αίσθηση που έχεις με το zoom είναι ανεπανάληπτη. Το μόνο μειονέκτημα των Ultima είναι η τιμή τους, αλλά μάλλον δικαιολογείται από την ποιότητα κατασκευής και οπτικών. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Παναγιώτη είχες δίκιο. Με μια μικρή έρευνα στο internet βρήκα: Vixen 7X50 740gVixen 8X56 1000gVixen 9X63 980g!!! Τα δικά μου είναι 810g με σχετικά καλά οπτικά οπότε τα γλιτώσαμε τα έξοδα Φιλικά Δημήτρης. Χε χε χρωστας καφε Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Διονύση, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα εικόνας ώστε να αξίζει η αγορά τους, σε σχέση με ένα ζευγάρι των 100 ευρώ, ενώ είναι και αρκετά πιο βαριά? Παναγιώτη θα στον στείλω με courier... Φιλικά Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2006 ? Παναγιώτη θα στον στείλω με courier... Φιλικά Δημήτρης. Γλυκο χωρις γαλα κ πολλα παγακια Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dkef Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2006 Διονύση, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα εικόνας ώστε να αξίζει η αγορά τους, σε σχέση με ένα ζευγάρι των 100 ευρώ, ενώ είναι και αρκετά πιο βαριά? Όπως και στα hi-fi, για να ανεβάσεις την ποιότητα μετά από κάποιο σημείο το κόστος αυξάνει εκθετικά και όχι γραμμικά. Όχι, η διαφορά στην ποιότητα δεν είναι 3 φορές, όπως είναι η διαφορά στην τιμή (τα 8x56 κάνουν περίπου 300 €). Όμως η διαφορά, ιδίως στην φωτεινότητα και στην οξύτητα των αντικειμένων είναι πολύ αισθητή, όπως και η ποιότητα κατασκευής. Ειδικά για τα Ultima Zoom όλοι λένε (και συμφωνώ) ότι μάλλον δεν υπάρχει άλλο ζεύγος που να τα φτάνει σε ποιότητα και απόδοση. Έχοντας πάρει πρώτα τηλεσκόπιο και μετά κιάλια, δεν μπορώ να σου τονίσω αρκετά το πόσο καλή φάση είναι ένα καλό ζευγάρι κιάλια. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
cd5885 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2006 Συμφωνώ με την πoιότητα των Ultima της Vixen. Σύμφωνα με τον Dickinson (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το είπε ο Θεός) καλό είναι να αποφεύγονται τα κυάλια με zoom. Σε κάθε περίπτωση, ένας φωτογραφικός τρίποδας είναι απαραίτητος. Από προσωπική εμπειρία θέλω να τονίσω να προσέξετε τον προμηθευτή από τον οποίο θα τα παραγγείλετε, διότι υπάρχει περίπτωση να σας στείλουν (εφόσον δεν πάτε να τα αγοράσετε οι ίδιοι) κυάλια, που έχουν αγοραστεί στο εξωτερικό, μεταχειρισμένα. Επίσης, στο site του sky&teleskope, υπάρχουν πολλές χρήσιμες οδηγίες, για το τι πρέπει να ελέγχει κανείς όταν αγοράζει κυάλια. Κατά την άποψή μου (και από προσωπική εμπειρία), το βάρος είναι κάτι σημαντικό, και θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.
cd5885 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2006 Σχετικά με το θέμα του βάρους, τα κυάλια του dimpap είναι περίπου 10% πιο βαριά από τα Vixen, που σκέφτεται να αγοράσει. Κατά τη γνώμη μου, η διαφορά αυτή είναι μεγάλη και τη νοιώθεις όταν παρατηρείς χωρίς τρίποδα. Γενικότερα, οι διαφορές στο βάρος δεν είναι συνήθως μεγαλύτερες από αυτό το ποσοστό (Δεν υπάρχουν, από όσο γνωρίζω κυάλια 200g). Και το βάρος και η ποιότητα των οπτικών είναι υπέρ της αγοράς των Vixen.
Γαλιλαίος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2006 Ξέρει κανένας πόσο κάνουν τα VIXEN Zoom, Ultima 9-22x50ZCF Bak-4;Θέλω να τα αγοράσω αλλά δεν ξέρω τιμή…Αξίζει μια τέτοια αγορά; «Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2006 Σχετικά με το θέμα του βάρους, τα κυάλια του dimpap είναι περίπου 10% πιο βαριά από τα Vixen, που σκέφτεται να αγοράσει.Κατά τη γνώμη μου, η διαφορά αυτή είναι μεγάλη και τη νοιώθεις όταν παρατηρείς χωρίς τρίποδα. Χωρίς τρίποδα??...παιδιά μην κάνετε το λάθος με ένα τριποδάκι έχεις ΑΛΛΑ ΚΥΑΛΙΑ!!!!!Κλάσης ανώτερα...
dkef Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Ξέρει κανένας πόσο κάνουν τα VIXEN Zoom, Ultima 9-22x50ZCF Bak-4; Θέλω να τα αγοράσω αλλά δεν ξέρω τιμή… Αξίζει μια τέτοια αγορά; Τα έχω εγώ. Όμως επειδή οι τιμές αλλάζουν συνεχώς, θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο στο Πλανητάριο (www.astronomy.gr) να σου πουν τιμή. Ίσως επίσης να τα έχουν και στην Aktistar (www.aktistar.gr), αν και δεν τα εμφανίζουν στον κατάλογό τους. Αν αξίζει η αγορά; Σίγουρα είναι αρκετά ακριβά, το zoom σε ποιότητα πληρώνεται. Κάνουν όσο ένα dob 8" ! Αλλά νομίζω ότι ένα πολύ καλό όργανο που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου αξίζει, αν μπορείς να διαθέσεις τα λεφτά. Και η αίσθηση του zoom δεν παίζεται με τίποτα! Πάντως σε μεγάλες μεγενθύνσεις θα πρέπει να έχεις τρόπο να τα σταθεροποιήσεις, αλλιώς είναι αδύνατη η παρατήρηση. Εγώ βρίσκω πως αν ακουμπήσω τους αγκώνες κάπου και προσέξω λίγο είναι αρκετό για να κάνει την (σύντομη) παρατήρηση δυνατή, ακόμα και στη μέγιστη μεγένθυνση. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα