Jump to content

Συνάντηση φίλων αστρονομίας στη Μυτιλήνη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πράγματι όπως έγραψε και ο Σταύρος, η φωταύγεια της πόλης της Μυτιλήνης, αν και είμασταν 20 χιλιόμετρα μακρυά και μέσα στο βουνό, μας έκανε εντύπωση γιατί μας έκρυβε ένα τμήμα του ανατολικού ουρανού. Πάντως γύρω στις 01.00 το πρωί απολαύσαμε ένα αρκετά σκοτεινό ουρανό, πράγμα που δεν μπορούμε να δούμε από κατοικημένες περιοχές. Να πω ακόμη πως υπήρχε φωταύγεια και από άλλες αστικές περιοχές της Λέσβου, όπως από την Καλλονή και λιγότερο από την Αγιάσο. Δεν περιμέναμε πως μέσα στο δάσος και σε απόσταση τόσων χιλιομέτρων θα υπήρχε αυτή η φωτορύπανση! Πάντως το κέρδος της απόλαυσης της παρατήρησης του έναστρου ουρανού και του εκπληκτικού γαλαξία μας ήταν μεγάλα και δεν μπορούν ίσως να εκφραστούν με λόγια. Ασχολήθηκα με την πλευρά του Σκορπιού και ακόμη έχω μπροστά στα μάτια μου τις εικόνες του Μ4 δίπλα στον Αντάρη αλλά και των Μ6(Butterfly cluster) και Μ7(Ptolemy's cluster) όπως επίσης και των Μ8 (Lagoon nebula), M20(Trifid Nebula) και Μ21 στον Τοξότη. Ελπίζουμε την επόμενη Παρασκευή της προγραμματισμένης εξόρμησης για παρατήρηση, οι φίλοι μας που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους να αποκομίσουν τις ίδιες εντυπώσεις... Σας περιμένουμε όλους.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όσο κι αν ακούγεται τρελό, στη Λέσβο και περισσότερο στη Χίο υπάρχει πρόβλημα μέτριας φωτορύπανσης από την Σμύρνη. Η Μυτιλήνη ευτυχώς κρύβεται εύκολα πίσω από το βουνό μόλις απομακρυνθεί κανείς.

Οι καλύτερες συνθήκες επικρατούν στο Δυτικό μέρος του νησιού, όπου υπάρχει μόνο το Αιγαίο και το ξερό έδαφος. Το καλύτερο είναι να βρεί κανείς ένα μέρος μακρυά από την πόλη, με ένα στοιχειώδες υψόμετρο και στα νότια του νησιού.

Συστήνω δοκιμή στις περιοχές της Αμαλής για πολύ κοντά στην πόλη, της Μεγάλης Λίμνης / Αμπελικού για μέτρια απόσταση (ακόμα και πάνω στο Όλυμπο αν έχει κανείς την όρεξη), και οπουδήποτε στο δυτικό μέρος του νησιού αν έχει κανείς όρεξη να ταξιδέψει.

Ενας καλός φίλος μου έχει περιγράψει την εξής κατάσταση στον Τσιχλιώντα, που είναι ο χείμαρρος που περνά μέσα από το απολιθωμένο δάσος και εκβάλλει ανάμεσα σε Ερεσσό και Σίγρι.

Στις λιμνούλες του χείμαρρου που σχηματίζονται στην ακτή όταν η ροή του νερού δεν επαρκεί για να διαφύγει μέχρι την θάλασσα, αντικατοπτριζόταν όλος ο ουρανός και φαινόταν καθαρά ο γαλαξίας καθώς η επιφάνεια του νερού ήταν εντελώς ήρεμη και λειτουργούσε σαν καθρέφτης.

Τέτοιες καταστάσεις μόνο σε αυτό το μέρος μπορείτε να βρείτε.

Αγγελος

 

73 και από μένα Daniel!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να ευχηθω και εγω καλη επιτυχια.Να εχετε υπομονη με τον κοσμο(ολοι θα ρωτανε για ουφο,ζωδια κλπ)και προσπαθειστε να επικεντρωθειτε στα παιδια.Κοιταζοντας απο το τηλεσκοπειο καποιος που δεν εχει εμπειρια και γνωσεις δεν βλεπει παρα μικρα φωτεινα σημαδακια.Προτεινω κλασσικα και ευδιακριτα αντικειμενα.Προσοχη στον εξοπλισμο σας,δεν ξερουν ολοι οτι ειναι ευπαθη τα μερη ενος τηλεσκοπειου.

Και μην συζητατε για φωτορυπανση μακρια απο την Αθηνα. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστούμε τον Άγγελο και τον Λέοντα για τις ευχές τους και τις χρήσιμες συμβουλές τους. Πάντα οι συμβουλές των ...παλιότερων είναι χρήσιμες και προστατεύουν από ατοπήματα.

 

Να ενημερώσω ότι από σήμερα το site μας απέκτησε το δικό του domain. Μπορείτε να το επισκεφθείτε http://www.astrolesvos.gr ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία του και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: mailbox@astrolesvos.gr

 

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε όλους για τις συμβουλές τους αλλά και όσους βοηθούν πρακτικά στην προσπάθειά μας:

***το astrovox http://www.astrovox.gr για το φιλόξενο βήμα του και

***το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης http://www.astronomy.gr και γιατί χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να συντονίσουμε τους ενδιαφερόμενους και να κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση στις 14 του Ιούνη αλλά και για το έντυπο υλικό που μας διάθεσε.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά καλησπέρα

Παρακολουθώ την προσπάθειά σας μέσα από το astrovox και διέκρινα το πάθος σας για την αστρονομία και τη διάδοσή της.

Η προσπάθειά σας είναι αξιέπαινη και συγκινητική .

Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα και τις εντυπώσεις από την εκδήλωση που ετοιμάζετε και φυσικά φωτογραφίες.

 

Καλή συνέχεια και καλές παρατηρήσεις.

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιώργο, ευχαριστούμε και σένα για τις ευχές σου. Μας δίνετε όλοι σας κουράγιο και βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη.

Ευχαριστούμε όλους.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλοι Μυτιληνιοί,

συγχαρητήρια για το ενθουσιώδες ξεκίνημα! Είμαι σίγουρος ότι θα χαρείτε πολύ την αστροβραδιά που οραγανώνετε και θα σχηματίσετε μια ωραία ομάδα αστροπαρατηρητών. Οι αντιδράσεις του κόσμου (ιδίως των νέων) θα είναι η καλύτερη αμοιβή για τους κόπους σας.

 

Καλή συνέχεια,

Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στέφανε,

σου αξίζει να χρισθείς επίτιμο μέλος της ομάδας αστροπαρατήρησης της Μυτιλήνης, μιάς και υπογράφεις με στίχο του πατριώτη μας του Οδυσσέα Αλεπουδέλλη...

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άγγελε συμφωνώ και επαυξάνω με την παρατήρηση σου και όχι μόνο θα χαιρόμασταν να γνωρίσουμε τον Στέφανο και από κοντά.

Στέφανε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.

Πάντως για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους ο βασικός διοργανωτής της όλης ιστορίας είναι ο Δανηίλ ο οποίος μας διαφημίζει στο νησί, καθώς και το 'ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ' που βοήθησε στην μεταξύ μας επικοινωνία.Προς το παρών πάντως οι παρατηρήσεις θα είναι σε 'κλειστό' κύκλο 5-6 ατόμων μια που θα γίνονται εκτός πόλης, αν και φυσικά είναι καλοδεχούμενος όποιος έχει όρεξη για παρατήρηση. Σίγουρα θα βοηθήσει και θα φέρει κοντά μας και άλλο κόσμο μια διοργάνωση,ανάλογη με αυτή που ετοιμάζει ο Τηλέμαχος , μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Φιλικά Σταύρος :)

 

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φτάνει αύριο η μέρα - μάλλον η νύχτα - για την εξόρμηση αστροπαρατήρησης. Ήδη έχουν ενδιαφερθεί και κάποια άλλα άτομα εκτός της βασικής ομάδας κι αυτό είναι καλό.

 

ΑΥΡΙΟ λοιπόν! Η συγκέντρωση των φίλων κι ενδιαφερομένων για την παρατήρηση, που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, θα γίνει στις 7.30 το απόγεμα στην πλατεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε και θα συναντηθούμε στις 8.15 μμ με όσους ξεκινήσουν από άλλα σημεία του νησιού, στη διαστραύρωση του δρόμου Καλλονής - Αγιάσου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για το Καμμένο Δάσος και θα παραμείνουμε όσο τραβάει η όρεξή μας.

 

Εκκίνηση λοιπόν αύριο στις 7,30 το απόγεμα στην Πλατεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, και καλή μας αστροπαρατήρηση...

 

ΥΓ/ όσο για άλλες εκδηλώσεις Σταύρο, σίγουρα θα ακολουθήσουν. Ήδη έγιναν κάποιες συζητήσεις με ορισμένα άτομα και μάλλον θα έχουμε καλά αποτελέσματα!

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η βραδιά ήταν υπέροχη και η παρατήρηση των άστρων εντυπωσιακή. Λόγω πίεσης χρόνου δείτε σήμερα ελάχιστα δείγματα από τη χθεσινή βραδιά παρατήρησης στο Καμμένο Δάσος της Λέσβου. Αύριο μάλλον θα δείτε και περισσότερα.

Μας άρεσε και θα το επαναλάβουμε σίγουρα.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν.

 

06063002.jpg.dec8ba629b7545f584e2851aefd5eb59.jpg

"Νέο αίμα" στην αναμονή για παρατήρηση του ουρανού...

 

06063001.jpg.02796ef5e28b3952b06909699a7f804c.jpg

Επίδειξη του εξοπλισμού.

 

06063000.jpg.a58431c5e14de6204b7c2a87a61617a3.jpg

Από την προετοιμασία της ομάδας, περιμένοντας τους επισκέπτες.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ρε θηρία,

στο πεδίο βολής κάνετε παρατήρηση?!

 

Κρίμα που δεν μπορώ να ξεχωρίσω καθαρά τα πρόσωπά σας στις φωτογραφίες για να καταλάβω επιτέλους ποιοί άλλοι περιθωριακοί τύποι εκτός από μένα υπάρχουν στη Μυτιλήνη...

Συγχαρητήρια, να συνεχίσετε τις παρατηρήσεις. Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να έρθω παρέα...

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άγγελε το πεδίο βολής είναι εξαιρετικό μέρος για παρατήρηση από πολλές απόψεις προσβασιμότητα σκοτεινός ουρανός άπλα κτλ,είχαμε βέβαια παρέα και ένα κοπάδι κατσίκες και το σκύλο τους ο οποίος μας έπρηξε λίγο.Προσωπικά το πεδίο βολής είναι ένας χώρος που μου φέρνει αρκετές αναμνήσεις ευχάριστες και μη.

Αίολε δυστυχώς είμασταν λίγοι και εμείς , μείναμε τέσσερα άτομα για παρατήρηση, εύχομαι στο μέλλον να γίνουμε περισσότεροι.

Πάντως η επόμενη παρατήρηση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 21 Ιουλίου όπου εύχομαι να αποδεχτούμε και κάποιους από εσάς.

Φιλικά Σταύρος :)

 

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η αστρονομική παρατήρηση στο πεδίο βολής του Καμένου Δάσους ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Ο ουρανός πεντακάθαρος και ευκρινέστατος. Μπορούσες να κάνεις πολύωρη παρατήρηση ακόμα και με γυμνό μάτι. Από μέρους μου θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους Δάνο, Σταύρο και Κώστα για την πολύτιμη βοήθειά τους και τις συμβουλές που μου παρείχαν.
Skywatcher DOB 8", TS WFT 110, ΕQ-EM10, Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Hyperion 3.5mm - 5mm - 8mm - 13mm - 17mm - 21mm, AllTelescopes 22X100 Binoculars
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγχαριτηρια!Το παν ηταν να γινει η αρχη.Τωρα ποιος σας σταματαει.Πολυ κοντομανικους σας ειδα,δεν ειχε κρυο το βραδυ?Ελπιζω οτι το Σαββατοκυριακο 29-30/7 να μπορεσετε να παμε μαζι για παρατηρηση,κι ας εχει και λιγο φεγγαρι.Να μου δειξετε και το δρομο για το πεδιο βολης(ξερω μονο αυτο της Αγρας).Παντως και για τον κοσμο το φεγγαρι ειναι κατι το εντυπωσιακο. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πράγματι η αρχή έγινε! Είμασταν λίγοι - περιμέναμε περισσότερους - αν και κάποιοι φίλοι που θα ερχόταν έτυχε να έχουν δουλειά που δεν σήκωνε αναβολή ενώ κάποιοι άλλοι θα ερχόταν αργότερα μετά τις 10.30 αλλά τέλειωσαν κοντά στις 12.00 με αποτέλεσμα να μή μπορέσουν να έρθουν. Τηλεφώνησαν τουλάχιστον. Σίγουρα την επόμενη φορά περιμένουμε περισσότερους.

Σε μερικές μέρες θα δημοσιεύσω κι άλλες φωτογραφίες. Έπρεπε το Σάββατο πρωί να φύγω για να έρθω στη Θεσσαλονίκη για δουλειές, οπότε μια ώρα πριν φύγει το πλοίο έβαλα τις τρεις φωτογραφίες που είδατε παραπάνω. Νομίζω πως αν στείλουμε και στις τοπικές εφημερίδες θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλους.

Πάντως όποιος έρχεται στη Μυτιλήνη ας επικοινωνεί μαζί μας και μπορεί να κανονίσουμε καμμιά έκτακτη εξόρμηση...

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αλλαγη πλανων.Τελικα θα ειμαι απο2 εως9 Αυγουστου στην Μυτιληνη.Ηθελα πιο νωρις να προλαβω την αρχη της σεληνης,αλλα δεν εκατσε.Ανυπομονω να τα πουμε απο κοντα. :?
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λέοντα, καλώς να ορίσεις στη Μυτιλήνη. Επικοινώνησε στο τηλέφωνο που ανακοινώσαμε για να βρεθούμε.

Την Κυριακή 9.7.2006 όσοι φίλοι θέλουν μπορούν να παραβρεθούν στη συνάντηση που θα κάνουμε για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμός επόμενης μαζικής εξόρμησης για παρατήρηση. Η συνάντηση θα γίνει στη Μυτιλήνη, στο πολιτιστικό καφενείο ΔΙΑΥΛΟΣ στα λαδάδικα στις 8.00 το απόγεμα. Ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι βρίσκεστε στο νησί.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παραθέτω παρακάτω τη νέα μας ανακοίνωση - κάλεσμα για βραδιά αστροπαρατήρησης στη Λέσβο:

 

Την Παρασκευή 21 Ιούλη προγραμματίζεται η νέα εξόρμηση για παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων των φίλων αστρονομίας της Λέσβου. Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στη θέση Καμμένο Δάσος, 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Οι φίλοι της αστρονομίας μαζί με τον εξοπλισμό τους από κυάλια και τηλεσκόπια θα πραγματοποιήσουν την εξόρμηση αυτή στο πλαίσιο μιας σειράς παρατηρήσεων των πλανητών, των αστερισμών, των γαλαξιών και περιοχών στο βαθύ ουρανό.

 

Στη βραδιά παρατήρησης μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται για την αστρονομία (είτε έχουν σχετικό εξοπλισμό είτε όχι) κι επιθυμούν να γνωρίσουν τη “μαγεία” της παρατήρησης που προσφέρει ο καθαρός νυκτερινός ουρανός μακριά από τη φωτορύπανση της πόλης.

 

Οι νέοι φίλοι της αστρονομίας στην εξόρμηση αυτή θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό (κυάλια, τηλεσκόπια, προσοφθάλμιους φακούς, στηρίξεις, τρίποδες, μηχανισμούς παρακολούθησης), τους χάρτες του ουρανού, τα προγράμματα περιήγησης σε η/υ κλπ.

 

Η εκκίνηση θα γίνει από την πόλη της Μυτιλήνης στις 8.00 μμ από το χώρο της πλατείας υπεραστικών ΚΤΕΛ (κάτω από την πλατεία Αγ. Ειρήνης). Από τις 9.00 μμ θα ξεκινήσει το στήσιμο του εξοπλισμού και η παρατήρηση θα αρχίσει μόλις νυκτώσει και θα διαρκέσει μέχρις ότου αντέξουμε...

 

Πληροφορίες και στο διαδίκτυο: http://www.astrolesvos.gr[/url]

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παραθέτω παρακάτω τη νέα μας ανακοίνωση - κάλεσμα για βραδιά αστροπαρατήρησης στη Λέσβο:

 

Την Παρασκευή 21 Ιούλη προγραμματίζεται η νέα εξόρμηση για παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων των φίλων αστρονομίας της Λέσβου. Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στη θέση Καμμένο Δάσος, 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Οι φίλοι της αστρονομίας μαζί με τον εξοπλισμό τους από κυάλια και τηλεσκόπια θα πραγματοποιήσουν την εξόρμηση αυτή στο πλαίσιο μιας σειράς παρατηρήσεων των πλανητών, των αστερισμών, των γαλαξιών και περιοχών στο βαθύ ουρανό.

 

Στη βραδιά παρατήρησης μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται για την αστρονομία (είτε έχουν σχετικό εξοπλισμό είτε όχι) κι επιθυμούν να γνωρίσουν τη “μαγεία” της παρατήρησης που προσφέρει ο καθαρός νυκτερινός ουρανός μακριά από τη φωτορύπανση της πόλης.

 

Οι νέοι φίλοι της αστρονομίας στην εξόρμηση αυτή θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό (κυάλια, τηλεσκόπια, προσοφθάλμιους φακούς, στηρίξεις, τρίποδες, μηχανισμούς παρακολούθησης), τους χάρτες του ουρανού, τα προγράμματα περιήγησης σε η/υ κλπ.

 

Η εκκίνηση θα γίνει από την πόλη της Μυτιλήνης στις 8.00 μμ από το χώρο της πλατείας υπεραστικών ΚΤΕΛ (κάτω από την πλατεία Αγ. Ειρήνης). Από τις 9.00 μμ θα ξεκινήσει το στήσιμο του εξοπλισμού και η παρατήρηση θα αρχίσει μόλις νυκτώσει και θα διαρκέσει μέχρις ότου αντέξουμε...

 

Πληροφορίες και στο διαδίκτυο: http://www.astrolesvos.gr.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλη επιτυχια και καλο καιρο χωρις συννεφα!Οι καταδικασμενοι Αθηναιοι θα ειμαστε στον Παρνωνα.Το Σαββατο το βραδυ θα παρατηρουμε τον ουρανο απο πολλα σημεια της Ελλαδας.Καλο θα ηταν να μπορεσουμε να εχουμε καποια συγκριση για διαφορετικα γεωγραφικα πλατη,οπως το seing,τη φωτορυπανση,η εμφανιση δορυφορων,μετεωριτων η διαττοντων κλπ.

Αυτο προυποθετει το μεχρι σημερα ακατορθωτο,δηλαδη την συνεχη συνεργασια ολων των αστρονομικων συλλογων της Ελλαδας. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λέοντα γειά σου.

σίγουρα θα ήταν καλό να συνεργαστούμε σε πανελλαδικό επίπεδο. θα μπορούσαμε να κρατήσουμε αναλυτικές σημειώσεις από τη βραδιά παρατήρησης και να τα ανταλλάξουμε την επομένη ώστε να έχουμε μια εικόνα σε δύο ή και περισσότερες περιοχές της χώρας.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για καλύτερα βέβαια συγκρίσιμα αποτελέσματα θα πρέπει να συντονιστούμε και να ορίσουμε σε διάφορα σημεία της χώρας κοινό βράδυ παρατήρησης.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 έτη αργότερα...
Μπράβο παιδιά! Συγχαρητήρια για το σύλλογο, για τις συναντήσεις, για όλα! Κρίμα που μου κινήθηκε τόσο αργά το ενδιαφέρον για την αστρονομία.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης