Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει κάποια εταιρεία στην Ελλάδα που να εμπορεύεται τα τηλεσκόπια της αμερικανικής εταιρείας Orion ;

Eυχαριστώ

Θόδωρος

Δημοσιεύτηκε

Θόδωρε,

Δεν νομίζω αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος. Υπάρχει ένας τύπος στον Καναδά (O'Neill Scopes) που συνεργάζεται με την Orion και δεν έχει καμία αντίρρηση με αποστολές στο εξωτερικό ....

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Αristarchus,

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Παρεπιμπτόντως, έχω επισκεφθεί την ιστοσελίδα σου.Πολύ καλή, συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Φιλικά

Θόδωρος

Δημοσιεύτηκε

Αristarchus,

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία..Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.

Επισκέφθηκα το site.Aπο όσα κατάλαβα, ο τύπος κάνει αποστολές μεγάλων αντικειμένων μόνο στον Καναδά.

Σκέφτηκα όμως την πιθανότητα να κατασκευάσω τελικά μόνος μου ένα τηλεσκόπιο, τύπου Dobsonian.Εχω διαβάσει και σχετικό βιβλίο για κατασκευή 10ιντσου Dob, με αναλυτικά σχέδια.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες στο Internet που κάνουν αποστολές εξαρτημάτων για ΑΤΜ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έχω υπολογίσει το κόστος για ένα Dobsonian 12,5 ιντσών περίπου στα 1.200-1400 Eυρώ.

Εννοείται με πολλή προσωπική δουλειά, και στην τιμή δεν έχω υπολογίσει τυχόν προσοφθάλμια ή άλλα εξαρτήματα.

Επίσης υπάρχει ένας τύπος στην Αμερική, ο οποίος προσφέρει GO-TO δυνατότητα για Dobsonian !!..Aκόμα με μερικές προσαρμογές, υπάρχει δυνατότητα και για αστροφωτογράφιση !!!

Ενδιαφέρον, δεν νομίζεις;

Οσοι έχουν τέτοιο τύπο τηλεσκοπίων, ο τύπος λέγεται Mel Bartell.

To σκέφτομαι σοβαρά λοιπόν να κατασκευάσω ενα Dobsonian, και αργότερα ψάχνοντας, ίσως μπορέσω να το χρησιμοποιώ και για αστροφωτογράφιση!!

Νομίζω ότι είναι και καλό θέμα για δημόσια συζήτηση εδώ.

Φιλικά

Θόδωρος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης