vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Χθες το βράδυ, περίπου στις 03:15 και ενώ κοιτούσα με τα κυάλια τον βορειανατολικό ουρανό, εμφανίζεται στο πεδίο ένας αρκετά φωτεινός δορυφόρος! Άρχισα να τον ακολουθώ, ευτυχώς είχα και τα κυάλια σε τρίποδο. Πριν προλάβω καλά καλά να χαρώ, βλέπω πίσω του, περίπου μια μοίρα απόσταση, έναν δεύτερο να τον ακολουθεί (φαινομενικά τουλάχιστον), με την ιδια ταχύτητα, κρατώντας την απόσταση μεταξύ τους σταθερή... Τους ακολούθησα λοιπόν και τους δύο για κανα λεπτό περίπου, μέχρι που χαθήκαν πίσω από την πολυκατοικία μου, περίπου στα νοτιοανατολικά... Έψαξα μετά στο Starry Night αλλά και στο heavens-above.com αλλά δεν βρήκα κάτι για τη συγκεκριμένη ώρα, που να ταιριάζει σε αυτό που είδα. Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες ας τις μοιραστεί.
vossinakis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Αυτο που ειδες ηταν δορυφόροι NOSS (Naval Ocean Surveillance System) οι οποίοι είναι 2 ή 3, κινούνται σε σχηματισμό και χρησιμοποιούνται στον εντοπισμό πλοίων με τριγωνισμό. Ειναι απόρρητοι, δηλαδή δεν πρόκειται να βρεις τροχιακά στοιχεία για να δεις πότε θα ξαναπεράσουν. http://satobs.org/noss.html Βοσινάκης Ανδρέαςhttp://www.ofa.gr Βοσινάκης Ανδρέας
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Μάλιστα... Ευχαριστώ πολύ!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Βλεπω ενδιαφερον για καινουργια πραγματα και χαιρομαι (στους υποψηφιους παρατηρητες δορυφορων συμπεριλαμβανω φυσικα και τον εαυτο μου ).Μπραβο Ηλια και Γιωργο,που με τη δουλεια σας,αποδειξατε οτι τελικα.......γινεται!!!!
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Και για να τελειώσει η επιτυχής "δορυφορική βραδιά" μετά και από την παρατήρηση του ISS με το Discovery (βλέπε και http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=31846#31846) , είπα να δω και ένα Iridium flare! Για πολύ καλή μου τύχη η αντίστοιχη αναζήτηση στο heavens-above μουέδωσε πολύ καλά αποτελέσματα! Ο Iridium 57 θα έκανε flare με κέντρο ακριβώς πάνω από εμένα! Και με μέγεθος -8!!!!! Φυσικά καταλαβαίνετε πως για κάποιον "άψητο" σαν κι εμένα τέτοια ευκαιρία δεν χάνεται!! Στ'ηνομαι λοιπόν με τα κυάλια κοιτώντας τον Κύκνο, σε μια όχι και πολύ βολική στάση θα έλεγα αφού η πρόβλεψη ήταν για τις 60 μοίρες... Μετά από λίγο, ακριβώς στην ώρα του κάνει την πρώτη εμφάνισή του ο δορυφόρος. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα έγινε και το flare που ήταν απίστευτα λαμπρό, σαν ένας φάρος που γύρισε προς στιγμήν προς το μέρος μου. Στη συνέχεια, ακολούθησα για λίγο το Iridium και για να συνεχιστεί η έκπληξή μου μέσα στο πεδίο εμφανίζεται ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ δορυφόρος, κατά πάσα πιθανότητα ένας εκ των Μilstar 3 Cent Rocket και Suzaku. Αφού ακολούθησα και αυτόν για λίγο είπα να αφήσω και κανα δορυφοράκι για άυριο!!! Αυτά για σήμερα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα