Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω άπειρες φωτογραφίες που θα ήθελα να ανεβάσω στο site αλλα δυστυχώς πρέπει να τις μικρίνω σε ανάλυση 1000x1000...

 

Θα πρέπει να πω στους υπεύθυνους πως απο τα πολλά forum που γράφω το AstroVox είναι το μόνο που έχει τέτοιου είδους περιορισμό, και λυπάμαι που το μόνο site που έχει τέτοια πολιτική είναι αστρονομικό...

 

Ρεαλιστικά μιλώντας, ένας τέτοιος περιορισμός δεν έχει και πολύ νόημα μιας που ήδη υπάρχει περιορισμός ως προς το μέγεθος (σε KB) της εικόνας...Είναι γνωστό πως σώζοντας μια φωτογραφία σε .jpg το μέγεθος μειώνεται δραματικά, χωρίς ενοχλητική αλλαγή της ποιότητας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο την ανάλυση της φωτογραφίας...

 

Το AstroVox δεν απαιτεί απο τον χρήστη να κάνει μια εικόνα "Save as JPEG", απαιτεί να κάνει crop, κάτι συγγνώμη που το λέω, πρωτότυπο για site!

 

Προτείνω την άρση του παραπάνω μέτρου!

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

απαιτεί να κάνει crop

 

Δεν απαιτούμε κανένα crop. Μπορείς άνετα να κάνεις resize όλη τη φωτό αντί να την κόψεις.

 

ένας τέτοιος περιορισμός δεν έχει και πολύ νόημα

 

Το νόημα ήταν να φορτώνουν γρήγορα (περιορισμός μεγέθους) και να είναι ολόκληρες ορατές στον browser ενός τυπικού υπολογιστή χωρίς να πρέπει να κάνεις scroll (περιορισμός διαστάσεων) κάτι που το 1000χ1000 κάνει αρκετά καλά.

 

Βέβαια καταλαβαίνω ότι σύμφωνα με την άποψή σου δεν εξυπηρετεί κάποιες ανάγκες αλλά πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και την άλλη περίπτωση. Για παράδειγμα, ένας χρήστης ανεβάζει αχρείαστα φωτό διαστάσεων 2500χ1800 και αναγκάζει κάποιον να κάνει scroll (χωρίς λόγο) ή να χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο resize που έχουν κάποιοι browser (όμως σε αυτή την περίπτωση θα ήταν προτιμότερο πιο μικρή φωτογραφία με λιγότερη συμπίεση ή μικρότερο μέγεθος αρχείου).

 

Οπως έχω διαπιστώσει οι περισσότερες αστροφωτογραφίες που δημοσιεύονται δεν αξιοποιούν καν το όριο των 1000 pixel. Φυσικά σε κάποιες έχει υπάρξει ανάγκη για μεγαλύτερες διαστάσεις οπότε θα κοιτάξω τι μπορεί να γίνει για τον καλύτερο συμβιβασμό λειτουργικότητας και ποιότητας φωτογραφιών.

 

Είναι γνωστό πως σώζοντας μια φωτογραφία σε .jpg το μέγεθος μειώνεται δραματικά, χωρίς ενοχλητική αλλαγή της ποιότητας

 

Εξαρτάται από το πόσο καθώς και τις προσωπικές προτιμήσεις. Εγώ προσωπικά αντιπαθώ έντονα τα οποιαδήποτε σημάδια συμπίεσης στις φωτογραφίες και προτιμώ σαφώς μικρότερες διαστάσεις και καθαρή εικόνα. Φυσικά, μια εικόνα 1200χ1200 άνετα βγαίνει καλή (αν το παράπονό σου αφορούσε 200 pixel παραπάνω) αλλιώς αν μιλάμε για φωτό από μηχανές των 5-6 Mega Pixels (2500-3000 pixels η μεγάλη διάσταση) τότε θα διαφωνήσω ότι θα φαίνονται καλύτερα χωρίς το resize και με απλή συμπίεση ώστε να είναι κάτω από 200 KB. Προσωπικά θα ζητούσα αύξηση μεγέθους αρχείου παρά διαστάσεων. Οπως σου είπα, πάντως, θα το κοιτάξω το θέμα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

επισης εχω παρατηρησει οτι ολες οι φωτος οταν κανεις save picture as αποθηκευονται με το ιδιο ονομα.καλο θα ηταν καθε φωτο να ειχε το δικο της ονομα στο save!!!
##########
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αφού λοιπόν θες να υπάρχει περιορισμός στην ανάλυση, δεν το κάνεις καλύτερα 1024x768, να πλησιάζει την τυπική ανάλυση wallpaper?

 

Επαναλαμβάνω οτι είναι το πρώτο site που έχω συναντήση τέτοιον περιορισμό...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλοι.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στις διαστάσεις, το 1000χ1000 είναι σχετικά καλό.

Το πρόβλημα είναι περισσότερο στα 204800 bytes πράγμα που αναγκάζει για μεγαλύτερη συμπίεση. Αυτό πρέπει να αυξηθεί λίγο με το τίμημα όμως της μείωσης ίσως της χωρητικότητας του Αστροβόξ.

Ο αγαπητός φίλος Αγάπιος στο AtroCyprus την τιμή αυτή την έχει καθορίσει στα 250000 bytes και επιτρέπει έτσι λιγότερο συμπιεσμένες εικόνες.

Έτσι κι αλλιώς ο αγαπητός φίλος Ανδρέας είπε ότι θα δει το όλο θέμα.

Δημήτρης

Δημήτριος Κολοβός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

foehammer το γνωριζω....γι αυτο και προτεινω καθε φωτο να εχει το δικο της!!!

 

ενταξει δεν ειναι και πολυ σημαντικο αυτο αλλα οταν θες να κατεβασεις πολλες φωτος κατανταει κουραστικο..

##########
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης