Jump to content

Επάγγελμα:Αστρονόμος!!!(?)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους!

Θα ήθελα τη συμβουλή όσων θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Πρόκειται για (συνηθισμένο ζήτημα στην ηλικία μου!) την επαγγελματική μου κατάρτιση.

Θα ήθελα πολύ να γίνω αστρονόμος-αστροφυσικός.Ξέρω πως ο πιο σύντομος δρόμος μέχρι εκεί είναι το φυσικό.

Αλλά, όλοι -ΟΛΟΙ όμως- με αποτρέπουν.Ακόμη και οι ίδιοι οι φυσικοί!Τόσο χάλια πια το φυσικό;

Δεν αντιλέγω, επιλέγει κανείς ότι πραγματικά θέλει και όχι ότι του λένε οι άλλοι.Μα κάπου με έχουν πείσει να μην επιλέξω φυσικό και μάλιστα λένε πως θα μπορούσα να πιάσω (λόγω βαθμολογίας) καλύτερη σχολή από το φυσικό.

Έπειτα αν -όπως ακούω- το πτυχίο από το φυσικό είναι τόσο λίγα υποσχόμενο όπως και τα μεταπτυχιακά στην αστρονομία γιατί να μην μείνω απλώς ερασιτέχνης;Η ερασιτεχνική αστρονομία όμως απαιτεί κεφάλαιο που πιθανά να μη διαθέτω!Με άλλα λόγια δεν προσφέρει μα απορροφά χρήματα.Και για να λέμε την αλήθεια η αστρονομία είναι 'ακριβό' χόμπυ!

Δεν ξέρω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν.Ιδιαίτερα χρήσιμες θα ήταν απαντήσεις φοιτητών ή γενικά όσων ξέρουν για το φυσικό(Αθηνών συγκεκριμένα).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα Stella_K !

 

Αν δε σου κάνει κόπο πήγαινε να διαβάσεις το παρακάτω link μιας και παρόμοιο θέμα είχε ανοιχτεί πριν λίγο καιρό.

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3339&highlight=%F6%F5%F3%E9%EA%EF+%F0%E1%F4%F1%E1%F2

 

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στέλλα η απάντηση δεν είναι εύκολη και εξαρτάται ΜΟΝΟΝ από το κατα πόσο εσύ το θέλεις.

Κι εμένα με έπριζαν όλοι να μην δηλώσω Φυσικό(τι θα πας να κάνεις εκεί με τόσα μόρια, γίνε Γιατρός, Μηχανικός κλπ....),αλλά τελικά δεν τους άκουσα ευτυχώς!

Περνάω μια χαρά στη σχολή μου , τα μαθήματα μου αρέσουν, έχω κάνει φίλους με κοινά ενδιαφέροντα και ασχολούμαι με αυτό που με γεμίζει, δηλαδή την αστρονομία \:D/

 

Οι περισσότεροι θεωρούν το Φυσικό δύσκολη σχολή, αλλά εγώ προσωπικά θα δυσκολευόμουν πολύ περισσότερο να τελειώσω ενα τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ή ένα ΤΕΙ Γεωπονικής γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσουν!.

 

Άμα πραγματικά θες να γίνεις αστρονόμος τότε ΟΡΜΑ και μη φοβάσε τίποτα!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στέλλα,

Παρόμοια απορία είχα κι εγώ πριν από λίγο… :-note Φέτος τελείωσα την Γ’ λυκείου και όλοι προσπάθησαν να με αποτρέψουν από το Φυσικό… [-( Στο να πάρω την “σωστή” (κατά τη γνώμη μου) απόφαση με βοήθησε η δημοσίευση ενός μέλους του astrovox που ενώ είχε τελειώσει πολυτεχνείο κατάλαβε ότι αυτό που πραγματικά του ταίριαζε ήταν η αστρονομία αλλά δυστυχώς για να μπορέσει να κάνει μεταπτυχιακό σε αυτό έπρεπε να περάσει από 1000 κύματα(κατατακτήριες κ.τ.λ.)… ](*,)'

Αν σου αρέσει το φυσικό εκεί να πας…Αν το πάθος σου είναι η αστρονομία και είσαι καλή σ’ αυτό θα τον βρεις τον δρόμο σου…

Για το φυσικό Αθηνών έχω ακούσει τα καλύτερα…Αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι από τα πιο οργανωμένα τμήματα της Ελλάδας(πολύ καλοί “δάσκαλοι”, αρκετά εξοπλισμένα εργαστήρια)…Έτσι έχω μάθει τουλάχιστον…

Σε κανά 2μηνο που θα πάω θα σου πω ακριβώς τι κατάσταση επικρατεί…Χε!Χε!... \:D/ \:D/ \:D/

:arrow: Και για το φυσικό Θεσσαλονίκης και Πάτρας έχω ακούσει καλά λόγια…

ps. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις φυσικό(ή όποια άλλη σχολή τεςπα) πες μου να σου στειλω pm με τα πραγράμματα σπουδών ή ότι άλλο…

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν θες να σου πω τη γενικοτερη γνωμη μου..

 

Βασικα ειναι το τι δρομο θες να διαλεξεις στη ζωη σου. Δυο ειναι οι πιθανοι. Ο δρομος της επιτυχιας ειναι ο πρωτος, και ο δρομος της ευτυχιας ο δευτερος.

 

Αν διαλεξεις το πρωτο τοτε μη το σκεφτεσαι. Συγκεντρωσε μορια και πηγαινε σε καποια αλλη σχολη η οποια θα σου δωσει χρημα και επιτυχια. Ειναι αρκετα υποβαθμισμενος ο τομεας της αστρονομιας απ οσο ακουω (δε κοβω το κεφαλι μου). Εαν θες να διαλεξεις το δευτερο δρομο τοτε κανε αυτο που σου λεει η καρδια σου.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητή Στέλλα,

 

Θα συμφωνήσω με τον Vegan στα παραπάνω. Η περίπτωσή του μου θυμίζει τα δικά μου..Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι έπραξα σωστά που μπήκα στο Φυσικό και που ακολούθησα αυτό που πραγματικά έλεγε η καρδιά μου. Φαντάζομαι ότι θα το μετάνιωνα για πάντα εάν δεν το έκανα. Οπότε εξαρτάται από εσένα, το πόσο πολύ το θέλεις και πόσο σίγουρη είσαι για την επιλογή σου. Μην φοβάσαι να ακολουθήσεις τις επιθυμίες σου. Κάνε αυτό που πραγματικά θες εσύ και μην ακούς τους άλλους, όποιοι και αν είναι. Το κάνουν σίγουρα για το καλό σου (έτσι νομίζουν..) αλλά κάποιες φορές δεν ξέρουν για τι μιλάνε ή έχουν χάσει το ρομαντισμό τους. Αμάν πια..δεν είναι τα χρήματα το μόνο που έχει αξία στην ζωή! Ακόμα, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα! Από το Φυσικό μπορείς να κάνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πράγματα. Αν το θες, το αξιζεις και προσπαθήσεις θα πετύχεις! Αυτό είναι (φυσικός) νόμος για μένα! :wink:

 

Όπως και να χει σου εύχομαι καλή συνέχεια στο σχολείο και να πάρεις μια απόφαση που θα είσαι σίγουρη για αυτή.

 

Υ.Γ. Στο παραπάνω λινκ της Κατερίνας θα βρεις και άλλες πληροφορίες για τα Φυσικά. Είχα γράψει και εκεί την άποψή μου.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και μια μικρή παρέμβαση όσον αφορά τα χρήματα...

 

Ξέρετε αλήθεια πόσο είναι ο πρώτος μισθός ενός support-astronomer (ενός βοηθού ας πούμε, ούτε καν ερευνητή...) σε Αστεροσκοπεία του εξωτερικού? Πιστέψτε με, είναι πολύυυυυυ ικανοποιητικός και σίγουρα καλύτερος από τον πρώτο μισθό κάποιου στην Ελλάδα που έχει βγάλει μια πιο "υψηλόβαθμη" σχολή!

 

Βέβαια, θα πρέπει να φύγει κάποιος από τη χώρα του και να εγκατασταθεί στο εξωτερικό, αλλά νομίζω ότι αν είναι να κάνει κανείς αυτό που πραγματικά θέλει, δε βλέπει τέτοια πράγματα ως εμπόδια.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρεπει να εισαι πολυ ταγμενος σε αυτο που θες να κανεις και να θυσιασεις οικογενεια φιλους Ελλαδα κλπ..

 

Ειναι πολυ δυσκολο. Βεβαια αν τα καταφερεις και απαρνηθεις ολα τα παραπανω κοιτωντας τυφλα μονο στο στοχο σου θα ανεβεις πολυ ψηλα με μεγαλη καριερα και πολλα χρηματα. Οταν μιλαμε για το εξωτερικο μιλαμε παντα για επιτυχια και χρημα.

 

Φιλε quendi σιγουρα τα χρηματα δεν ειναι το μονο που αξιζει στη ζωη. Αλλα πιστεψε με, σου μιλαω χωρις υπερβολες, ετσι οπως εχει γινει η κατασταση σ αυτη τη πονεμενη χωρα μετα την ΥΓΕΙΑ που ειναι το βασικοτερο 2ο ερχεται το χρημα. Γιατι με αυτο βρισκεις ολα τα αλλα. Ζουμε στη χωρα του συμφεροντος και του δηθενισμου. Η Ελλαδα ειναι η χωρα που συνοστιζονται τα υπερτροφικα "ΕΓΩ"!

 

Με αλλα λογια για να κανεις κατι σ αυτη τη χωρα πρεπει να πουλησεις και να εχεις τα πιο τρελα κονε σε συνδιασμο με την αξια σου. Αλλα πρωτα τα κονε και το πουλημα. Στο εξωτερικο αυτη σειρα αλλαζει και ειδικα στην Αμερικη. Εκει εχεις αλλες ευκαιριες μιας και οντας εξυπνοτεροι οι ανθρωποι εκει κοιτανε να εκμεταλευτουν την αξια σου. Και φυσικα στο τελος ο κερδισμενος μετα απο αυτους εισαι εσυ! :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Την ίδια δύσκολη απόφαση έχω να πάρω και εγώ αλλα νομίζω ότι έχω πλέον κατασταλάξει: ΦΥΣΙΚΟ και μόνο ΦΥΣΙΚΟ

 

Αν αυτό σε γεμίζει ,τι να τα κάνεις όλα τα άλλα..βέβαια θέλει θυσίες αλλά

Αν έχεις μεράκι και δυνατότητες δεν θα χαθείς..Αυτό είναι σίγουρο..

:cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ Μαθηματικός είμαι , έχουμε κάνει αρκετά πράγματα που βοηθάνε

όπως σφαιρικές γεωμετρίες Riemann στην Αστρονομία Ι, Κοσμολογία,

Και Δυναμική αστρονομία.

Επίσης χρειαζεται να ξέρεις Διαφορικές εξισώσεις και αρκετή Ανάλυση. (για το μεταπτυχιακό Αστροφυσικής πάντα, όπου έχουμε από κοινού πρόσβαση με τους φυσικούς)

 

Πάντως καλή επιτυχία ότι κι αν διαλέξεις :)

www.myspace.com/astrovoxgr
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδία είμαι φοιτητής στο φυσικό και κακώς μας αποτρέπουν από αυτή την σχολή. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα το επάγγελμα του αστροφυσικού-ερευνητή έξω από την πανεπιστημιακή κοινότητα δεν έχει μέλλον. Παρολό αυτά οι ευκαιρίες είναι αρκετες για το εξωτερικό, αν βέβαια κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με το αντικέιμενο. Ο τομέας στο Τμήμα Φυσικής είναι αρκετά δύσκολος και θέλει πολύ μεράκι και αφοσίωση. Αλλά είναι πραγματικά όμορφος και ενδιαφέρον. Βέβαια οι επαγγελματικές δυνατότητες είναι λίγες, τα ενδιαφέροντα όμως πολλά. Αξίζει τον κόπο για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται όχι για παρατήρηση μόνο αλλά για αστροφυσική, δηλαδή την πραγματική ουσία.
:D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο τομέας στο Τμήμα Φυσικής είναι αρκετά δύσκολος και θέλει πολύ μεράκι και αφοσίωση.

Οι καθηγητές που είχαμε πάντως (Παπαγιαννόπούλος, Παπαθανάσογλου κτλ.) ήταν αρκετά καλόι. Και το αστεροσκοπείο στο φυσικό είναι πολύ αξιόλογο.

 

Αξίζει τον κόπο για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται όχι για παρατήρηση μόνο αλλά για αστροφυσική, δηλαδή την πραγματική ουσία

 

Το μεταπτυχιακό Αστροφυσικής όντως έχει πιο πολυ πολύ να κάνει με τεχνικά ζητήματα (από φωτομετρία μέχρι ανάλυση φασμάτων) και λιγότερο με παρατηρησιακή Αστρονομία. Επαγγελματικά . Εδώ λίγα πραγματα. Ισως στο Δημοκριτο ή σε κάποια άλλα αστεροσκοπείο αλλά θέλει αρκετό ψαξιμο.

Πιο πολλές ευκαιρίες δίνονται στο εξωτερικό..

 

Keck, Arecibo, Esa.. :mrgreen:

www.myspace.com/astrovoxgr
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

 

Το μεταπτυχιακό Αστροφυσικής όντως έχει πιο πολυ πολύ να κάνει με τεχνικά ζητήματα (από φωτομετρία μέχρι ανάλυση φασμάτων) και λιγότερο με παρατηρησιακή Αστρονομία. Επαγγελματικά .

 

Μα αυτα που λες ειναι παρατηρησιακη αστρονομια, ο ορισμος!!!!

Δηλαδη για σενα τι ειναι η παρατηρησιακη ????

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητή Στέλλα,

 

Χαίρομαι πάρα πολύ κάθε φορά που ανοίγει ένας νέος άνθρωπος ένα τέτοιο θέμα που αφορά την επαγγελματική του κατάρτιση.

 

Είμαι Φυσικός και εξασκώ το επάγγελμα εδώ και μία επταετία κάνοντας φροντιστήρια. Ποτέ δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. Σπούδασα κάτι που ήθελα, έμαθα πράγματα που σε καμία άλλη σχολή δεν θα μπορούσα να τα προσεγγίσω με αυτόν τον τρόπο, αλλά κυρίως έμαθα να σκέφτομαι.

Οι καθηγητικές σχολές και μάλιστα αυτές των θετικών επιστημών έχουν το τρομερό πλεονέκτημα ότι σε μαθαίνουν να σκέπτεσαι σωστά και να προσεγγίζεις τα ζητήματα που τίθονται με πολύ όμορφο τρόπο.,

 

Παρόλα αυτά το να σπουδάσεις Φυσικός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θέλει αφοσίωση, σοβαρή μελέτη και πάθος για γνώση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σχολές σαν το Φυσικό και το Μαθηματικό θεωρούνται (και είναι κατά την δική μου γνώμη) πιο δύσκολες από σχολές του Πολυτεχνείου. (Σε αυτό το σημείο να με συγχωρέσουν οι φίλοι που έχουν σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, αλλά είμαι σε θέση να συγκρίνω αφού έχω μεταπτυχιακό και από εκεί.)

 

Να σπουδάσεις Φυσικός!!!! Αλλά να το θέλεις! Και να ασχοληθείς με την αστροφυσική! Ποτέ δεν ξέρεις ποιοι δρόμοι θα ανοιχτούν μπροστά σου. ΄

Άλλωστε αν είσαι καλή στον τομέα σου, δεν θα χαθείς!!!! Και αυτό στο υπογράφω. Υπάρχουν τόσα ερευνητικά προγράμματα και τόσοι αξιόλογοι καθηγητές για να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις.

 

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια της χώρας μας, θα σου πρότεινα να σπουδάσεις ή στο Ηράκλειο Κρήτης ή στα Ιωάννινα. Ακολουθεί η Πάτρα ενώ τα τμήματα Φυσικής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά την γνώμη μου υπολείπονται, καθαρά για λόγους επικοινωνίας μεταξύ καθηγητών και φοιτητών. Γενικά τα επαρχιακά Πανεπιστήμια λειτουργούν πιο οργανωμένα, ενώ και οι καταλήψεις δεν είναι τόσο συχνές όσο στα κεντρικά Πανεπιστήμια. Για την ιστορία αποφοίτητησα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι εντυπώσεις μου είναι θετικές τόσο από πλευράς ιδρύματος, όσο και από πλευράς φοιτητικής ζωής.

 

Ελπίζω να σε διαφώτισα σχετικά! Καλή επιτυχία σε ότι διαλέξεις να ακολουθήσεις!

Και εγένετω φως....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

[...] ενώ τα τμήματα Φυσικής [...] της Θεσσαλονίκης, κατά την γνώμη μου υπολείπονται, καθαρά για λόγους επικοινωνίας μεταξύ καθηγητών και φοιτητών.

 

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, έχοντας ζήσει τα πράγματα από μέσα για 5 χρόνια... Ειδικά όσον αφορά τον Τομέα και το Αστεροσκοπείο...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, έχοντας ζήσει τα πράγματα από μέσα για 5 χρόνια... Ειδικά όσον αφορά τον Τομέα και το Αστεροσκοπείο...

 

Δεν έχω κανένα σκοπό να αντιπαραθέσω την ποιότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων, απλά έκρινα με βάση την γνώμη συναδέλφων άλλων τμημάτων Φυσικής αλλά και την δική μου εμπειρία από κάποια από αυτά. Είναι γεγονός πάντως ότι κάθε τμήμα Φυσικής υπερέχει σε κάποιο τομέα. Άλλα έχουν πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο, άλλα καλύτερα και περισσότερα εργαστήρια, άλλα πολύ καλύτερους καθηγητές... Πάντως σε όλα πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά, με τα επαρχιακά Πανεπιστήμια όμως να διακρίνονται για την συχνή επαφή μεταξύ καθηγητή και φοιτητή. Πάντως το τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης είναι αρκετά αξιόλογο! Και δύσκολο απ'όσο ξέρω!

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα έπρεπε να εξελίξουμε το thread σε έναν συναγωνισμό Πανεπιστημίων. Αν φαίνεται σαν να το ξεκίνησα εγώ, ζητάω συγνώμη! Πρωτίστως θα πρέπει να δώσουμε στους εκκολαπτόμενους συναδέλφους την δυνατότητα να γνωρίσουν την Φυσική, να την αγαπήσουν και να την σπουδάσουν χωρίς να ενδιαφέρονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Άλλωστε όποιος θέλει να δουλέψει, δουλεύει!!!!

 

Οι γονείς μου ήθελαν πάντα Πολυτεχνείο. Εγώ δεν θα μπορούσα να γίνω τίποτα άλλο παρά Φυσικός! Και χαίρομαι πολύ για αυτό και ας κουράστηκα και ας παιδεύτηκα!

Και εγένετω φως....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν έχω κανένα σκοπό να αντιπαραθέσω την ποιότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων[...] Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα έπρεπε να εξελίξουμε το thread σε έναν συναγωνισμό Πανεπιστημίων.

 

Nai re sy ennoeitai... Kai de nomizo oti prokeitai gia synagonismo. Apla ithela na toniso oti kai sti Thessaloniki yparxei poly syxna kali kai steni sxesi, idios sto Asteroskopeio (pou profanos endiaferei kapoion pou thelei na asxolithei me to antikeimeno).

 

Apo kei kai pera, pisteuo pos to kalytero pou exei na kanei kapoios einai na dei tous Odigous Spoudon tou kathe tmimatos, na dei pou dinei basi to kathe tmima, na dei poios didaskei kai na riksei kai ena psaksimo sto ADS gia tin ereuna tou kathenos oste na kserei me ti pragmata mporei na asxolithei!...

 

To simantiko einai na erxetai neo aima stin Astronomia!!!

 

s.

 

PS Sorry gia ta greeklish... Linux-pc...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

 

Nai re sy ennoeitai... Kai de nomizo oti prokeitai gia synagonismo. Apla ithela na toniso oti kai sti Thessaloniki yparxei poly syxna kali kai steni sxesi, idios sto Asteroskopeio (pou profanos endiaferei kapoion pou thelei na asxolithei me to antikeimeno).

 

Εννοείται ότι δεν υπάρχει κάποια παρεξήγηση και φυσικά χαίρομαι πολύ που στην Θεσσαλονίκη υπάρχει αυτό που λέμε σχέση καθηγητή - φοιτητή. Έτσι πρέπει να συμβαίνει παντού!

 

Apo kei kai pera, pisteuo pos to kalytero pou exei na kanei kapoios einai na dei tous Odigous Spoudon tou kathe tmimatos, na dei pou dinei basi to kathe tmima, na dei poios didaskei kai na riksei kai ena psaksimo sto ADS gia tin ereuna tou kathenos oste na kserei me ti pragmata mporei na asxolithei!...

 

To simantiko einai na erxetai neo aima stin Astronomia!!!

 

Συμφωνώ απολύτως με αυτήν την άποψη σου. Μακάρι οι νέοι φοιτητές να μπαίνουν "στον κόπο" να κάνουν αυτήν την έρευνα γύρω από το αντικείμενο του κάθε τμήματος. Συνήθως οι μαθητές μου δεν ξέρουν τι θέλουν να σπουδάσουν απλά και μόνο επειδή δεν καταλαβαίνουν καν τους τίτλους κάποιων σχολών. Αλλά δεν ψάχνουν κιόλας..... Εκεί είναι που πρέπει ο εκπαιδευτικός να αναλάβει να τους κατευθύνει σωστά!

Και εγένετω φως....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 11 μήνες αργότερα...

Hi again...

 

Επιτέλους τελείωσε η Γ λυκείου -οριστικά- αφού κατέθεσα και το μηχανογραφικό..Ο αριθμός των μορίων μου είναι 18,025 (για το 2ο και 4ο πεδίο) και αποτελεί -όπως είπε κι ένας "σοφός" στα θέματα αυτά- μια επιβράβευση για τις προσπάθειές μου ένα εισιτήριο για πολλές σχολές αλλά, ως εκεί..Όχι το λόγο για τον οποίο θα μπω σε κάποια σχολή...

 

Γι αυτό και επέλεξα τελικά, ΦΥΣΙΚΟ αθηνών!!!!!!!

...ή τον δρόμο της ευτυχίας, αν προτιμάς, KOTS. :wink:

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ Vegan,Γαλιλαίο,KOTS,Quendi,dimidour!!! Οι δημοσιεύσεις σας ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα όταν έφτιαχνα το post μου!Επίσης Κατερίνα,virial,Tηλέμαχε,Anyone_anywhere,Ipparxos,inest ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές!

 

Βλέπω ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο astrovoxikos πληθυσμός ετών 10(!!) έως 18...Εύχομαι σ αυτούς, όχι να σκίσουν στις πανελήνιες, ούτε να βγάλουν το 19+, αλλά μόλις δώσουν το μηχανογραφικό τους να νιώσουν αυτή τη χαρά που νιώθω και γω τώρα έχοντας επιλέξει τη σχολή μου και που είναι η καλύτερη επιβεβαίωση πως έκανα τη σωστή επιλογή!

 

Μπορεί και να έκανα λάθος που πήγα φυσικό και όχι..πολυτεχνείο για παράδειγμα, αλλά και πάλι..Θέλω να είναι, ακόμη και το λάθος, δικό μου! Αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...

 

:cheesy: καλές διακοπές! :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπραβο Στελλα!!! :cheesy: :cheesy: =D> =D> \

Χαιρομαι να βλεπω οτι υπαρχουν και αλλα ατομα που προτιμουν να κανουν αυτο που πραγματικα αγαπουν,οπως κι εγω!

 

ΥΓ:Σε καποιο αλλο post ειχα γραψει τι μου ειχε πει ενας αστροφυσικος σε μια συζητηση ποπυ ειχαμε,αν θελεις διαβασε το :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο Στέλλα!!! Σίγουρα μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο (ή και αδύνατο) να συνδιάσουμε ένα επάγγελμα που μας αρέσει, με κάτι που να θεωρήτε καλό απο πλευράς επαγγλματικής σταδιοδρομίας. (Ή αλλιώς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο)

Εγώ έχω να σου πω τα εξής: Είναι η επιλογή που διάλεξες εσύ μετά από σκέψη, και η επιλογή που σου αρέσει, άρα δεν είναι λάθος ούτε πρόκειτε να μετανιώσεις ποτέ!

Είμαι σίγουρη οτι αν κάνεις μια καλή προσπάθεια στη σχολή θα μπορέσεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με κάτι που θα σε γεμίζει!!! Καλή επιτυχία στη σχολή! :D

http//enastros.blog.com.gr/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητή (συνάδελφε :wink:) Στέλλα συγχαρητήρια! Εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σου και όλα να έρθουν όπως τα ονειρεύεσαι! Θα συμφωνήσω με τη Σοφία: "Είναι η επιλογή που διάλεξες εσύ μετά από σκέψη, και η επιλογή που σου αρέσει, άρα δεν είναι λάθος ούτε πρόκειται να μετανιώσεις ποτέ!"

 

Μία νέα, όμορφη και σημαντική περίοδος της ζωής σου αρχίζει..ζήσε τη όσο καλύτερα γίνεται..και για ότι χρειαστείς θα μας βρεις στο Astrovox! :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια μικρή συνάδελφε!!! Σου εύχομαι να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις με όρεξη τις σπουδές σου σε μία από τις πιο όμορφες επιστήμες όπως είναι η Φυσική. Να διαβάσεις πολύ αλλά να χαρείς και τα φοιτητικά σου χρόνια, να αντιμετωπίσεις το οποιοδήποτε ευτράπελο με χιούμορ και να έχεις σαν στόχο σου πάντα την γνώση!!!!

Πολλές ευχές για καλή συνέχεια!!!

Και εγένετω φως....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν εχω διαβασει ολα τα παραπανω.Παντως η γνωμη μου ειναι να κανεις οτι σου αρεσει χωρις να κοιτας τι δουλεια θα βρεις και τλπ.Αν καποιος ειναι καλος σε αυτο που κανει θα τα καταφερει.

 

Εγω, που βεβαια με ενδιαφερει η ηλεκτρονικη, ειμουν αναμεσα στο τμημα εφαρμοσμενων μαθηματικων και στο φυσικο.Τελικα διαλεξα το φυσικο.

 

Μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ,και ακομα δεν εχω δει τιποτα αφου μολις τωρα τελειωνο το πρωτο ετος.

 

Φυσικα ειναι μια δυσκολη σχολη,με πολλα αναποδα αλλα τι να κανεις...

 

Παντως δεν ηξερα οτι εχει εδω μεσα τοσους φυσικους.Αυριο λεω να παω στη παρατηρηση που θα γινει στο φυσικο.Θα ερθει κανεις απο εσας??

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ηθελα να πώ στα παιδιά εδώ να σπουδάζουνε και να κάνουνε αυτό που θέλουν και τους αρέσει. Να μην ακούνε τους γονείς ή άλλον που τους λέει πήγαινε στην τάδε ή δείνα σχολή, αλλά να ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι. Αυτό που τους λέει η καρδιά τους. Δεν χρειάζομαι έναν γιατρό που έγινε γιατρός λόγω γονιών, χρειάζομαι έναν γιατρό που έγινε γιατρός γιατί αυτό ήθελε.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης