Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σε λιγες ημερες θα αγορασω το nightwatch, εν τω μεταξυ θα αρχισω να μαζευω φραγκα για τα κιαλια και οταν διαβασω καλα το βιβλιο θα τα παρω και θα αρχισω την περιηγηση μου στον μεγαλο ουρανο.Ησασταν εκπληκτικοι.Οποτε χρειαστω κατι θα σας ξαναενοχλησω... σας ξαναευχαριστω για την προσοχη σας!!χαρηκα πολυ που ανακαλυψα αυτο το site και ποσο μαλλον αυτο το forum!!Και παλι ευχαριστω!

Susula μπράβο =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> Πήρες την καλύτερη απόφαση :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Δημοσιεύτηκε
Σε λιγες ημερες θα αγορασω το nightwatch, εν τω μεταξυ θα αρχισω να μαζευω φραγκα για τα κιαλια και οταν διαβασω καλα το βιβλιο θα τα παρω και θα αρχισω την περιηγηση μου στον μεγαλο ουρανο.Ησασταν εκπληκτικοι.Οποτε χρειαστω κατι θα σας ξαναενοχλησω... 8-[ σας ξαναευχαριστω για την προσοχη σας!!χαρηκα πολυ που ανακαλυψα αυτο το site και ποσο μαλλον αυτο το forum!!Και παλι ευχαριστω! :mrgreen:

Και να σαι σίγουρη πως το nightwatch θα σε βοηθήσει στα ΠΑΝΤΑ και φυσικά στο να πάρεις κύαλια και αργότερα τηλεσκόπιο....

Καλως ήρθες κι απο μένα...

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή susula,

Διαβάζοντας και χρησιμοποιώντας χάρτες και κυάλια για να μάθεις τον ουρανό είσαι στον σωστό δρόμο. Α, και να διαβάζεις το astrovox, είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη!!!

Ακόμα καλή ιδέα θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο οργανωμένο σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας, θα βρεις και άλλα άτομα τα οποια θα σε βοηθήσουν πολυ. Είδα στο προφίλ σου ότι είσαι από Θεσσαλονίκη, οπότε μια επίσκεψη στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ) Θεσσαλονίκης (http://www.ofa.gr) να ήταν ενδιαφέρουσα..αν είσαι μέλλουσα φοιτήτρια και πας σε άλλη πόλη τότε ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.astrovox.gr/clubs.html.

Καλή συνέχεια!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή susula, καλώς ήλθες και καλή συνέχεια!

Ακόμα καλή ιδέα θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο οργανωμένο σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας, θα βρεις και άλλα άτομα τα οποια θα σε βοηθήσουν πολυ. Είδα στο προφίλ σου ότι είσαι από Θεσσαλονίκη, οπότε μια επίσκεψη στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ) Θεσσαλονίκης (http://www.ofa.gr) να ήταν ενδιαφέρουσα..αν είσαι μέλλουσα φοιτήτρια και πας σε άλλη πόλη τότε ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.astrovox.gr/clubs.html.

Συμφωνώ κι εγώ. Αυτή θα πρέπει να είναι η δεύτερη κατά σειρά κίνηση, μετά την αγορά του Nightwatch και πριν την αγορά οποιουδήποτε οπτικού οργάνου, αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς ιδιαίτερα με την ερασιτεχνική αστρονομία. Μέσα από έναν Σύλλογο θα μάθεις πολλά και θα δεις περισσότερα. Μετά ξοδεύεις όσα θέλεις για εξοπλισμό, αλλά τότε θα γνωρίζεις, χωρίς δισταγμούς, τί ακριβώς χρειάζεσαι.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Επιτρεψτε μου να κανω λιγο το συνηγορο του διαβολου.

Mπορει για εναν αρχαριο , η ορθη οδος να φαινεται πως ειναι :

nightwatch ---> κυαλια και χαρτες---> τηλεσκοπιο .

Πλην ομως αυτο δεν ταιριαζει σε ολους.

Δε λεω πως το συγκεκριμενο βιβλιο δεν ειναι πηγη γνωσεων για εναν αρχαριο, λεω απλα πως για καποιον που εχει ορεξη και αρεσκεται στο σερφαρισμα στο διαδικτυο, μπορει να συλλεξει (ή να εχει συλλεξει )πολυ περισσοτερες πληροφοριες απο αυτες που υπαρχουν στο συγκεκριμενο βιβλιο.

Οσον αφορα τα κυαλια. Πραγματικα πιστευετε πως μπορουν να βοηθησουν στη γρηγορη εκμαθηση του νυχτερινου ουρανου οταν ο παρατηρητης κατοικει σε μια πολη

οπως η Αθηνα ή η Θεσσαλονικη κι οταν δεν μπορει να διακρινει βασικους αστερισμους;

Δε λεω πως δε βοηθανε τα κυαλια αλλά θεωρω πως η μελετη χαρτων που μας προσφερονται δωρεαν μεσα απο το διαδικτυο (και μεσα απο δωρεαν προγραμματα αστρονομιας ) ειναι η καλυτερη βαση για ν αναγνωρισεις ακομα και δια γυμνου οφθαλμου τα αντικειμενα που μελετησες (και ειδικα οταν βρεθεις σε σκοτεινο ουρανο).

Κοστος μηδεν.

Φυσικα αν η ασχολια με το διαδικτυο δεν ειναι απ τις αγαπημενες τοτε βιβλια σαν το nightwatch ειναι απαραιτητα για ξεκινημα .

Οντως η επαφη και η ανταλλαγη αποψεων με αλλους ερασιτεχνες αστρονομους ειναι σπουδαια.

(Οπως λεει κι ενα φιλαρακι... "αξία συναλλαγής, ανεκτίμητη")

Υ.Γ: [Γαλιλαιος εγραψε : Επιτέλους μια νέα κοπέλα στο astrovox…!

(Με το νέα εννοώ κάτω των 18 ) το αναφέρω αυτό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις… ]

Γαλιλαιε, αν εχεις την καλοσυνη , διευρυνε το οριο προς τα πανω για το ποια γυναικα θεωρειται νεα... αλλιως τ αστερακια που θα δεις στον Παρνωνα, πολυ φοβαμαι πως θα ειναι απο τις .... φαπες ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Υ.Γ: [Γαλιλαιος εγραψε : Επιτέλους μια νέα κοπέλα στο astrovox…!

(Με το νέα εννοώ κάτω των 18 ) το αναφέρω αυτό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις… ]

Γαλιλαιε, αν εχεις την καλοσυνη , διευρυνε το οριο προς τα πανω για το ποια γυναικα θεωρειται νεα... αλλιως τ αστερακια που θα δεις στον Παρνωνα, πολυ φοβαμαι πως θα ειναι απο τις .... φαπες !

Ότι θέλει το Κατερινάκι μας (που απ’ ότι κατάλαβα θα ταξιδέψουμε μαζί στις 25... :cheesy:

Φυσικά και είσαι νέα... :wink: Απλά σπάνια βρίσκεις κορίτσι 17 χρονών να ενδιαφέρεται για την αστρονομία και γι’ αυτό το τόνισα...

ps.Κατ' αρχήν σκέψου πόσο μικρή είσαι σε σχέση με την ηλικία του σύμπαντος... :shock:

Χε! Χε! Πλακίτσα! Πλακίτσα! :lol: :lol:

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Δημοσιεύτηκε

Σε γενικές γραμμές συμφωνήσω με την Κατερίνα.

Καλό είναι να λαμβάνεις υπόψη σου τις διάφορες συμβουλές, αλλά στο τέλος κάνε ότι νομίζεις εσύ ότι είναι καλύτερο.

Το Nightwatch είναι καλό, αλλά εγώ τσάμπα το αγόρασα μιας και ότι έλεγε τα είχα είδη μάθει μέσα από το διαδίκτυο.

Καλύτερα να μην δόσεις πολλά λεφτά για κιάλια. Βρες κανα απλό ζευγάρι στο σπίτι ή απο φίλους. Εγώ είχα αρχικά κιάλια αγορασμένα από τους γνωστούς "πλανόδιους" πωλητές και με βολέψανε μια χαρα.

Δημοσιεύτηκε

Καλύτερα να μην δόσεις πολλά λεφτά για κιάλια. Βρες κανα απλό ζευγάρι στο σπίτι ή απο φίλους. Εγώ είχα αρχικά κιάλια αγορασμένα από τους γνωστούς "πλανόδιους" πωλητές και με βολέψανε μια χαρα.

Συμφωνω απολυτα μονο ομως αν θελουμε τα κιαλια για εκπαιδευση.

Αν ομως τα θελουμε κ για να απολαυσουμε τον ουρανο τοτε πρεπει να τα σκασουμε χοντρα.

Εγω ξεκινησα με 10χ50 πολυ καλα κιαλια δανικα απο ενα φιλο.Συνεχισα με κιαλια 10χ60 κινεζικα κατω του μετριου.Δε με ενιαξε καθολου.Την δουλεια μου (να μαθω τον ουρανο) την εκανα μια χαρα.

Επισης για μενα τα κιαλια πρεπει να ειναι ελαφρια.Αμα ειναι για να βλεπω να πρεπει να τα σηκωνω σε τριποδα προτιμω να εχω τηλεσκοπιο που θα μου διξει πολυ περισοτερα πραγματα

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παιδια αρχισαν οι αποψεις να διηστανται!:)μεσα απο το διαδυκτιο πιστευω και εγω οτι μπορεις να μαθεις πραγματα. Αλλα οσο καιρο ασχολουμαι με το διαδυκτιο (6 χρονια περιπου) καταλαβα οτι συνεχως υπαρχουν παντου και για ολα τα θεματα υπαρχουν αποψεις τελειως αντιθετες. ειναι λιγο σαν τις φημες. Εννοω οτι στο ιντερνετ τιποτα δεν ειναι σιγουρο!Παντα θα ακουσεις κατι που υποτιθεται οτι ισχυει και μετα απο 2 λεπτα θα ακουσεις το αντιθετο του που και αυτο υποτιθεται οτι ισχυει.γι'αυτο και δεν το εμπιστευομαι και τοσο το ιντερνετ οσο αυτο το βιβλιο για παραδειγμα που ολοι ξερουν οτι λεει πραγματα που ισχυουν.ενω στο ιντερνετ εχουν ολοι τα περιθωρια να πουν οτι βλακεια τους κατεβει(και φυσικα δεν αναφερομαι σε κανεναν σας. ολοι ξερουμε τι γινεται).τι λετε?? :roll:

σας ευχαριστω και παλι θερμα!! :cheesy:

Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!! :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Αν ρωτησεις 10 ατομα για ενα θεμα τοτε θα σου δωσουν 10 διαφορετικες απαντησεις που σημαινει 10 διαφορετικες αποψεις. Το βιβλιο δεν πεφτει σε αντιλογιες γιατι ειναι οι αποψεις ενος ατομου, του συγγραφεα.Αν ομως συγκρινεις δυο βιβλια διαφορετικου συγγραφεα παλι θα βρεις διαφορετικες αποψεις και αντιλογιες.Θελω να πω δεν συμβαινει μονο στο ιντερνετ αλλα παντου.
Δημοσιεύτηκε
Αυτό που λες συμβαίνει μόνο σε υποκειμενικά θέματα. Υπάρχουν όμως και αντικειμενικά θέματα, κάποιες βασικές αρχές που διέπουν την ερασιτεχνική αστρονομία. Όταν τα μάθεις αυτά, θα έχεις μια σφαιρική άποψη για το τι "παίζει" και στη συνέχεια θα βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
Δημοσιεύτηκε
ναι βρε παιδακι μου δεν διαφωνω αλλα το βιβλιο αυτο το συστηνουν ολοι.οσα πρεπει να μαθω ειναι εκει μεσα.στο ιντερνετ πιστευω οτι απλα θα μπερδευτω πολυ πιο ευκολα...ε? :|
Δημοσιεύτηκε
οκ παιδια παω πασο.παντως θα ηθελα να το εχω αυτο το βιβλιο μονο και μονο για μια καθοδηγηση. θα το εμπιστευτω περισσοτερο απο το ιντερνετ και αν στο τελος δεν μου αρκουν αυτα που εχει μεσα θα στραφω και στο ιντερνετ.. :| :) να ρωτησω και κατι αλλο.γενικα εγω μαζευω φωτογραφιες οποιουδηποτε θεματος(εχω γυρω στις 2500 μεχρι τωρα) και αρχισα να μαζευω τωρα και φωτο με θεμα τους γαλαξιες, τα νεφελωματα κτλ. Βλεπω ομως καποιες φωτο που δεν μπορω να καταλαβω εαν ειναι πραγματικες, τελειως ψευτικες η απλα πειραγμενες.:))))

m31.gif.c4efb89af3e88e4a955a2fbcac8f53ec.gif

galaxy.jpg.e0c342b89bc35611f05880ab49e47196.jpg

Δημοσιεύτηκε
και αρχισα να μαζευω τωρα και φωτο με θεμα τους γαλαξιες, τα νεφελωματα κτλ.

Eδω θα βρεις πολλες.Ειναι η φωτογραφια της μερας απο την ΝΑSΑ.Ορεξη να εχεις να κατεβαζεις

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html

Πανω αριστερα πατα στο Discover the cosmos! κ θα βρεις τις παλαιοτερες

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Δεν ανήκω στους αστροφωτογράφους της παρέας και γιαυτό θα μεταφέρω την άποψή μου με σχετική επιφύλαξη: Οι περισσότερες φωτογραφίες μπορούν να θεωρηθούν «πειραγμένες» υπό την έννοια ότι, με τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται, δημιουργούνται διάφορες χρωματικές εκδοχές του ιδίου αντικειμένου. Ίσως οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από το διάστημα (λ.χ. Hubble), να είναι οι πλέον αντιπροσωπευτικές σε σχέση με τις άλλες. Αλλά και αυτά που αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός στο οπτικό μέρος του φάσματος, δεν αποτελούν παρά μόνο ένα μικρό μέρος της «πραγματικότητας» του κάθε ουράνιου αντικειμένου.

Τώρα, ως προς τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν πάνω στην σύγκριση των βιβλίων με τα κείμενα του ίντερνετ, θα έλεγα ότι όλα χρειάζονται. Σερφάροντας σωστά στο ίντερνετ, μπορείς να λάβεις πλήθος πληροφοριών για το οτιδήποτε, με σχετική ασφάλεια. Το πόσο σχετική είναι, εξαρτάται από το πού μπαίνεις. Υπάρχουν λ.χ. διευθύνσεις αστρονομικών ιδρυμάτων ή ενώσεων ερασιτεχνών, όπου οι πληροφορίες είναι προσεγμένες. Και στα φόρουμ υπάρχει δυνατότητα να βρεις τεράστιο όγκο πληροφοριών, ιδίως σε θέματα που δεν θα τα συναντήσεις αλλού, αλλά και πάλι, θα πρέπει να είσαι σε θέση, όχι μόνο να διασταυρώνεις την κάθε πληροφορία, αλλά και να καταλαβαίνεις ή έστω να αισθάνεσαι την ευσυνειδησία που διακρίνει τον καθένα, όταν κάθε φορά ακουμπάει τα δάχτυλά του στο πληκτρολόγιο για να γράψει μια απάντηση. Κι αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο.

Και τα βιβλία όμως είναι αναντικατάστατα, γιατί συνήθως αποτελούν ολοκληρωμένα εγχειρήματα, που παρουσιάζουν με δομημένο και συστηματικό τρόπο το ζήτημα που πραγματεύονται, και γιαυτό αποτελούν τον πυρήνα της συγκροτημένης μάθησης και συχνά-πυκνά την αφετηρία για περαιτέρω αναζήτηση πληροφοριών μέσα από άλλα βιβλία ή δημοσιεύσεις στο ίντερνετ. Υπάρχει άραγε ερασιτέχνης αστρονόμος που να στηρίζεται αποκλειστικά σε εκτυπώσεις από το ίντερνετ, χωρίς να διαθέτει έστω ούτε ένα βιβλίο?

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης