HalRama Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι,Είμαι νέος στην αστροπαρατήρηση (έχω τηλεσκόπιο λιγότερο από ένα μήνα - έχω παρατηρήσει μόνο Σελήνη και Δία) και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Αύριο θα πάω στη Μάνη εκδρομή στο σπίτι ενός φίλου μου (συνεπώς, εξαιρετικό seeing) και θέλω να πάρω μαζί μου το 8'' μου τηλεσκόπιο. Θα ήθελα να μου υποδείξετε προς τα που να το στρέψω ώστε να αποζημιωθώ για την εκδρομή μου, μιας και δεν έχω συχνά την ευκαιρία να κάνω παρατήρηση από ένα σκοτεινό μέρος. Το τηλεσκόπιό μου είναι TS-GSO 200 (εστιακή απόσταση 1200mm) και τα προσοφθάλμια που έχω είναι 32, 25, 15, 9, 6mm και ένα barlow 2Χ. Το κακό είναι ότι αύριο θα έχει φεγγάρι, αλλά κάθε συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ: Γαλαξίες??? Ανδρομέδα??? Whirlpool??? εύκολα???
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Λογω της μεγαλης σεληνης τα ειδωλα σου θα χανουν πολυ σε ποιοτητα. Μ57 δακτυλοειδες νεφελωμα στη Λυρα,Μ27 νεφελωμα dumbbell (πολυ ωραιο) κ.α.Μ13 στον Ηρακλη οποσδηπωτε (ειναι εξαισιο), Μ22 Τοξοτης κ.α. Τον Whirpool προσπαθω καιρο τωρα να τον εντοπισω αλλα χωρις επιτυχια. Η Ανδρομεδα βγαινει αργα και δεν φαινεται τιποτα ιδιαιτερο.Για την ακριβεια θα απογοητευτεις (οπως και εγω οταν την ειδα) καθως θα διακρινεις με το ζορι τον πυρηνα (ενα φωτεινο σημειο τιποτα παραπανω) και γυρω του κατι σαν νεφος, ουτε σπειρες ουτε τιποτα! Το nightwatch θα σε βοηθουσε πολυ για το ποια αντικειμενα μορεις να δεις και πως να τα βρεις.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Με φεγγάρι δεν θα μπορέσεις να κάνεις πολλά πράγματα γιατί η φωτεινότητα του είναι πολύ μεγάλη και τα αντικείμενα βαθύ ουρανού γίνονται πολύ αμυδρά. Όπως έγραψε κι ο Σάββας μόνο τα ανοιχτά και σφαιρωτά σμήνη είναι πιο εύκολα υπ΄αυτές τις συνθήκες.
MARINOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2006 ...Θα ήθελα να μου υποδείξετε προς τα που να το στρέψω ώστε να αποζημιωθώ για την εκδρομή μου, μιας και δεν έχω συχνά την ευκαιρία να κάνω παρατήρηση από ένα σκοτεινό μέρος. Προλαβαίνεις να πεταχτείς στον Παπασωτηρίου να πάρεις το Nightwatch;...ΥΓ: Γαλαξίες??? Ανδρομέδα??? Whirlpool??? εύκολα???Με φεγγάρι ξεχνάμε τους γαλαξίες. Η Ανδρομέδα μπορεί να φαίνεται αμυδρά αλλά οι υπόλοιποι θα είναι "άφαντοι".Μάλλον θα επικεντρωθείς στο ίδιο το φεγγάρι και στο Δία, δεν είναι καθόλου άσχημα. Χρήστος Μαρινός
tsirigas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Αγόρασε οπωσδήποτε το ΝΙGHTWATCH του TERENCE DICKINSON....τα έχει όλα.....θα συμφωνήσω με τον φιλο μου τον σαββα...το σφαιρωτό σμήνος Μ13 στον Ηρακλή είναι εντυπωσιακό....Καθαρούς Ουρανούς φίλε...... Δp*Δq > h / 4π(αρχή αβεβαιότητας)
Astral-Force Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 δυστυχως η σεληνη ειναι οντως καποιο προβλημα. γιατι μολις θα σου προτεινα το highlight της εποχης: milky way. αξιζει να θυσιασεις αλλη μια νυχτα απο το προγραμμα σου για να το παρατηρησεις . εγω με το 114 αρι μου και εμεινα εκπληκτος. εσυ που φυσικα θα παρεις το κατι παραπανω οπτικα θα το απολαυσεις ακομη περισσοτερο. επισης στρεψε το τηλεσκπιο στον διπλο β λυρας (Sheliak). καλες παρατηρησεις φιλαρακο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα