Jump to content

Τι τηλεσκόπιο προτέινετε για έναν αρχάριο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους..

Είμαι σχετικά νέος στον χώρο της αστροπαρατήρησης και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πραγμτάκια καθ'ότι βρίσκομαι σε βρεφονηπιακό επίπεδο σε αυτό τον τομέα.

1. Ποιό ή ποιά τηλεσκόπια προτείνετε για αγορά (για αρχάριο).

2. Που υπάρχουν καταστήματα για αγορά τηλεσκοπίων και παρομοίων αντικειμένων στην Ελλάδα (έχω βρει μέχρι στιγμής Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, Telescopeshop.gr, Παπασωτηρίου και Shop21.gr)?

3. Αξίζει να "σκάσω" αρκετά χρήματα, παρόλο που είμαι σε βρεφονηπιακό ακόμη επιπεδο ή πρέπει πρώτα να ξεκινήσω με κάτι απλό έτσι ώστε να μάθω πρώτα τα βασικά για αρχή?

4. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με την αστροφωτογράφηση. Μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες με όλα τα τηλεσκόπια και εαν ναι πώς?

Ζητώ συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, απλά καταλαβαίνετε και από την φύση τους ότι προσπαθώ να αποκτήσω τις βασικές πρώτα γνώσεις για το αντικείμενο και έπειτα με πολυ μεράκι και σεβασμό να αναπτύξω τις γνώσεις μου και να βοηθήσω και εγώ με την σειρά μου άλλα άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για την μαγεία εκεί έξω...

Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων...

Με εκτίμηση

A.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταρχας καλως ορισες στην παρεα μας! :D

Καλυτερα να ξεκινησεις με καλα κυαλια και ενα βιβλιο για να μαθεις τον ουρανο.Πιστευω οτι κυαλια 10χ50 ειναι καλα.Επισης το βιβλιο που θα σου πουν ολοι να αγορασεις ειναι το nightwatch.Θα σε βοηθησει αφανταστα. :wink:

Αργοτερα αφου μαθεις τον ουρανο αγοραζεις και τηλεσκοπιο αναλογα με το τι θελεις να κανεις.

Καλη συνεχεια! :wink: :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλώς ήρθες στην παρέα :cheesy:

Ψάξε για προηγούμενες δημοσιεύσεις π.χ.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3682&postdays=0&postorder=asc&start=0

Γενικότερα διάβασε όσες περισσότερες δημοσιεύσεις μπορείς από τη θεματική ενότητα Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός...

Εκεί θα βρεις όλες τις απαντήσεις για τα ερωτήματα που έθεσες και άλλα πολλά που θα σου παρουσιαστούν στο μέλλον :!:

Κι εγώ αυτό κάνω \:D/

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
welcome friend....σου προτείνω το κατοπτρικό τηλεσκόπιο(8'' ή 10'') με στήριξη DOBSON.Πρόκειται για ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο με υψηλές αποδόσεις. Αν θες την γνώμη μου,, αξίζει να σκάσεις αρκετά χρήματα....εφόσον είσαι και αρχάριος,,αγόρασε οπωσδήποτε το βιβλίο του TERENCE DICKINSON, to NIGHTWATCH(εκδόσεις:πλανητάριο θεσσαλονίκης).. τα έχει όλα..... ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΦΙΛΕ!!!!!!!!!!!!! =D>
Δp*Δq > h / 4π(αρχή αβεβαιότητας)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Είμαι σχετικά νέος στον χώρο της αστροπαρατήρησης και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πραγμτάκια καθ'ότι βρίσκομαι σε βρεφονηπιακό επίπεδο σε αυτό τον τομέα.

1

4. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με την αστροφωτογράφηση. Μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες με όλα τα τηλεσκόπια και εαν ναι πώς?

Θα χρειαστεις ισημερινη στηριξη .Καθε τυπος τηλεσκοπιου ειναι προτιμοτερος απο αλλους τυπους για διαφορετικους στοχους .

Ο τροπος εξαρταται απο το τί θες να φωτογραφησεις και με τι καμερες .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης