Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους..

Είμαι σχετικά νέος στον χώρο της αστροπαρατήρησης και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πραγμτάκια καθ'ότι βρίσκομαι σε βρεφονηπιακό επίπεδο σε αυτό τον τομέα.

1. Ποιό ή ποιά τηλεσκόπια προτείνετε για αγορά (για αρχάριο).

2. Που υπάρχουν καταστήματα για αγορά τηλεσκοπίων και παρομοίων αντικειμένων στην Ελλάδα (έχω βρει μέχρι στιγμής Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, Telescopeshop.gr, Παπασωτηρίου και Shop21.gr)?

3. Αξίζει να "σκάσω" αρκετά χρήματα, παρόλο που είμαι σε βρεφονηπιακό ακόμη επιπεδο ή πρέπει πρώτα να ξεκινήσω με κάτι απλό έτσι ώστε να μάθω πρώτα τα βασικά για αρχή?

4. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με την αστροφωτογράφηση. Μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες με όλα τα τηλεσκόπια και εαν ναι πώς?

Ζητώ συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, απλά καταλαβαίνετε και από την φύση τους ότι προσπαθώ να αποκτήσω τις βασικές πρώτα γνώσεις για το αντικείμενο και έπειτα με πολυ μεράκι και σεβασμό να αναπτύξω τις γνώσεις μου και να βοηθήσω και εγώ με την σειρά μου άλλα άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για την μαγεία εκεί έξω...

Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων...

Με εκτίμηση

A.
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Αβραμιδη καλος ηρθες στην παρεα μας.

1:Για το πρωτο τηλεσκοπειο σου σου πρωτινω αρχικα να ειναι διοπτρικο,6ιντσο η και 8ιντσο εαν σου το επιτρεπουν τα οικονομικα σου.Ριξε μια ματια στο www.telescopeshop.gr το οποιο βρισκεται στον Πειραια θα σε βοηθησουν εκει αρκετα.

2:Για αρχη σου πρωτινω να παρεις ενα ζευγαρι κιαλυα και να γνωρισεις τους αστερισμους και να μπορεις να τους χρεισημοποιεις στη συνεχεια με το τηλεσκοπειο σου(και μην την πατησεις οπως εγω που πηρα κατευθειαν το τηλεσκοπειο και τον πρωτο καιρο ειχα ξενερωσει διοτι μην γνωρζοντας τους αστερισμους απλος πεδευομουν.Εαν ομως βλεπεις πως εχεις παθος παρασυντομα το πρωτο σου τηλεσκοπειο.

3:Για να κανεις μιας καλης ποιοτητας αστροφωτογραφηση θα πρεπει να διαθετεις μια καλη ψυφιακη φωτογραφικη μηχανη και ενα καλο τηλεσκοποιο τυπου bresser,etx η και celestron.

Αυτα για αρχη και οτι αλλο θελεις μην διστασεις να μας το ζητησεις.

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν καλωσόρησες στην παρέα μας :) Λοιπόν...

1) Ένα νευτώνιο σε βάση Dobson διαμέτρου τουλάχιστον 8" είναι ενα πολύ καλό ξεκίνημα.

2) Υπάρχει και η A K T I S http://www.aktistar.gr όπου και υπάρχει ενα πολύ καλο TS-GSO 8" στα 360 €

3) Να ξεκινήσεις με κάτι απλό όπως ενα ζευγάρι καλά κιάλια για να μάθεις τον ουρανό.Επιπλέον υπάρχει ενα βίβλιο, το NightWatch που είναι το καλύτερο στο είδος του.Θα σου μάθει ολα οσα θέλεις να μάθεις για το αντικείμενο της αστρονομίας και για αυτό τον λόγο ΠΡΕΠΕΙ να το προμηθευτείς.

4) Είναι πολύ νωρίς για να σκέφτεσαι την αστροφωτογράφηση.Όλος ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι πανάκριβος και χρειάζεται πείρα με τον καιρό καθώς είναι μια πολύ δύσκολη ασχολία.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω με τον nickthegreek13_7!

Ειναι κριμα να δωσεις λεφτα για τηλεσκοπιο απο την αρχη και αν απογοητευτεις ή τελικα δεν σου αρεσει να πανε χαμενα τοσα χρηματα.

Ξεκινα με κυαλια και το nightwatch και αν δεις οτι σου αρεσει και τραβαει (που το ελπιζω) μολις μαθεις τον ουρανο συνεχιζεις με τηλεσκοπιο.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα σου πω (όπως λέω πάντα) να "πηδήξεις" το στάδιο των κυαλιών!

Θα πάρεις πάση θυσία το βιβλίο Nightwatch!

Θα το ξεκοκκαλίσεις λίγο, και μετά είναι σίγουρο πως θα ξέρεις και ποιο τηλεσκόπιο να παρεις, και τι να κάνεις με αυτό...Διότι αν πάρεις τηλεσκόπιο τώρα σε αυτό το στάδιο, ούτε Σελήνη δεν θα δεις! :P

1)Παίρνεις το Nightwatch(διαθέσιμο σε Παπασωτηρίου και www.astronomy.gr)

2)Το διαβάζεις

3)Παίρνεις τηλεσκόπιο...

Για καταστήματα με κάλυψε ο nick the greek...Αυτος που λείπει απο την λίστα σου είναι ο AKTIS, που κατα την γνώμη μου είναι πολύ πιο φθηνός και εξυπηρετικός απ'όλους τους άλλους...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, καταρχάς, σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε σε κάθε νέο άτομο του χώρου.

Διαβάζω και παλαιότερες συζητήσεις του forum και παρατηρώ ότι τελικά γίνεται ένας χαμός. Οι απόψεις των παιδών του astrovox, άλλες συμφωνούν και άλλες συγκρούονται...

Αυτό είναι όμως καλό γιατί έχουμε να κάνουμε και με την ανθρώπινη διαφορετικότητα, επομένως, ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις όλων, μπορούμε να σχηματίσουμε μία πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων και έπειτα ο καθένας να ακολουθήσει την δική του πορεία.

Παραγγελίες από το AKTIS πώς κάνουμε...?

Φιλικό TIP: Έχει παρακολουθήσει κανείς το ντοκιμαντέρ Star Gazing του Discovery Channel? Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, και εγώ με την σειρά μου, σε όλους τους νέους του χώρου διότι, εμένα προσωπικά, με βοήθησε αρκετά στο να πάρω μία πρώτη γεύση της μαγείας των άστρων.

A.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης