gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Σε αυτην την φωτογραφια βλεπουμε τρεις ζωνες.Την κοκκινη,την πρασσινη και την μπλε.Η καθε μια απο αυτες συμβολιζουν και καποια θερμοκρασια.Η κοκκινη ζωνη συμβολιζει την θερμη-καυτη περιοχη του ηλιακου μας συστηματος ενω αντιθετως η μπλε συμβολιζει την ψυχρη ζωνη του ηλιακου μας συστηματος.Και αντιστοιχα καθε ζωνη χαρακτηριζει και τους πλανητες οι οποιοι βρισκονται μεσα σε αυτες τις ζωνες σε ψυχρους και καυτους.Τωρα στην τριτη και πιο σημαντικη για μας ζωνη την πρασσινη οπου υπαρχει και απολυτη ισορροπια αναμεσα στη καυτη και τη ψυχρη ζωνη βρισκεται ενας τοσο δα πλανητης ο οποιος αναλογικα εχει και την τελεια θερμοκρασια με αποτελεσμα να δημιουργειτε ζωη.Αρα εκει και μονο εκει ωφειλουμε τον λογο της υπαρξεις μας.Ομως οπως ολοι γνωριζεται ο Ηλιος λειτουργει σαν ενας τεραστιος μαγνητης ο οποιος ελκει η αποθει καποια αλλα μαγνητικα αντικειμενα.Ετσι και ο Ηλιος αποθει ολους τους πλανητες με αποτελεσμα σε καπιο χρονικο διαστημα η γη να φυγει απο την τελεια αυτη ζωνη και η ζωη πανω της να εξαφανιστει.Για αυτο τον λογο εχουμε ενδειξεις οτι καποτε ο Ερμης ειχε μορφες ζωης πανω του διοτι βρισκοταν μεσα σε αυτην την ζωνη και εφυγε απο την παρεμβαση του Ηλιου.
gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Ποια ειναι η γνωμη σας?Α,ξαχασα να προσθεσω πως και τα χρωματα εαν τα ποσεξεται θα παρατηρησεται πως το κοκκινο και το μπλε μας δεινουν το πρασσινο.Αχ, πως τα εχει καταφερει η φυση και το διαστημα να τα ταιριαξει ετσι ολα μαζι!!!!
quendi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Τωρα στην τριτη και πιο σημαντικη για μας ζωνη την πρασσινη οπου υπαρχει και απολυτη ισορροπια αναμεσα στη καυτη και τη ψυχρη ζωνη βρισκεται ενας τοσο δα πλανητης ο οποιος αναλογικα εχει και την τελεια θερμοκρασια με αποτελεσμα να δημιουργειτε ζωη.Αρα εκει και μονο εκει ωφειλουμε τον λογο της υπαρξεις μας. Φίλε μου, τέλεια θερμοκρασία για το δικό μας είδος, μη το ξεχνάς αυτό. Δεν έχουμε κανένα νόμο που να μας επιβάλλει ότι μόνο σε θερμοκρασίες σαν της Γης μπορεί να δημιουργηθεί ζωή. Και μάλιστα αποδεδειγμένα πάνω στον πλανήτη μας έχουν βρεθεί παράξενες μορφές ζωής στα πιο εκπληκτικά μέρη που ο νους του ανθρώπου δεν το χωρούσε, όπως θερμικοί πίδακες και ηφαίστεια με εκατοντάδες βαθμούς κελσίου, στους πάγους των πόλων, στους παγωμένους βυθούς των ωκεανών που δεν φτάνει καν το φως.. Για αυτό οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν ελπίδες να υπάρχει ζωή και αλλού στο ηλιακό μας σύστημα. Ακόμα το θεωρητικό εύρος κατοικίσιμης ζώνης για ένα αστέρι σαν τον ήλιο μας ξεκινάει, εάν θυμάμαι καλά, κοντά στην τροχιά της αφροδίτης έως τον πλανήτη Άρη.. Ομως οπως ολοι γνωριζεται ο Ηλιος λειτουργει σαν ενας τεραστιος μαγνητης ο οποιος ελκει η αποθει καποια αλλα μαγνητικα αντικειμενα.Ετσι και ο Ηλιος αποθει ολους τους πλανητες με αποτελεσμα σε καπιο χρονικο διαστημα η γη να φυγει απο την τελεια αυτη ζωνη και η ζωη πανω της να εξαφανιστει.Για αυτο τον λογο εχουμε ενδειξεις οτι καποτε ο Ερμης ειχε μορφες ζωης πανω του διοτι βρισκοταν μεσα σε αυτην την ζωνη και εφυγε απο την παρεμβαση του Ηλιου. Χμ..εδώ τα έχεις μπερδέψει λίγο. Αυτό με το μαγνήτη δεν ισχύει όπως το λες και δεν μετακινούνται με αυτόν τον τρόπο οι πλανήτες. Και αυτό με τον Ερμή δεν ισχύει! Που το διάβασες? Δεν έχουμε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι φιλοξενούσε μορφές ζωής, ούτε ισχύει ότι ήταν κάποτε στην ζώνη που αναφέρεις.. *Αυτό το θέμα δεν ταιριάζει στην ενότητα " Η αστρονομία στην Ελλάδα"..Προσέχετε λίγο παιδιά, μετά γίνεται πολύ δύσκολη η εύρεση ενός θέματος όταν είναι σε άσχετη κατηγορία! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Πρωτον μπερδευτηκα λιγο ηθελα να πω για τον Αρη και ακομα εκανα και ενα αλλο λαθος που δεν το προσεξα αυτο που ειπα για τον Ηλιο συσχετιζοντας τον με μαγνητη οτι δεν απποθει αλλα αντιθετως ελκει διαφορα σωματα προς το κεντρο του πυρηνα του.Αλοστε ειναι αποδεδειγμενο πως οι πλανητες μας ειναι σαν τεραστιοι μαγνητες.
gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Ετσι κι αλλιως δεν μιλαμε για μικροοργανισμους οπως τα βακτιρια οι οποιοι μπορουν να ζησπυν σε οποιες δηποτε θερμοκρασιες και συνθηκες αλλα για κανονικη ζωη ανεπτυγμενη.
Stella_K Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Για αυτο τον λογο εχουμε ενδειξεις οτι καποτε ο Ερμης ειχε μορφες ζωης πανω του διοτι βρισκοταν μεσα σε αυτην την ζωνη και εφυγε απο την παρεμβαση του Ηλιου. Δε γνωρίζω για την ύπαρξη τέτοιων ενδείξεων αλλά νομίζω πως είναι λάθος η κίνηση αυτή των πλανητών που αναφέρεις.Δηλαδή από τα δεξιά στ αριστερά σύμφωνα με την εικόνα, έτσι ώστε ο Ερμής κάποτε να υπήρξε στην πράσινη ζώνη και τώρα να μετακινήθηκε πιο κοντά στον ήλιο. Αυτό δεν είναι σύμφωνο νομίζω με τη θεωρία δημιουργίας του ηλιακού συστήματος (θεωρία της νεφελικής συμπύκνωσης). Σωστά;
gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 gohan Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17-08-2006, 11:33 Θέμα δημοσίευσης: -------------------------------------------------------------------------------- Πρωτον μπερδευτηκα λιγο ηθελα να πω για τον Αρη και ακομα εκανα και ενα αλλο λαθος που δεν το προσεξα αυτο που ειπα για τον Ηλιο συσχετιζοντας τον με μαγνητη οτι δεν απποθει αλλα αντιθετως ελκει διαφορα σωματα προς το κεντρο του πυρηνα του.Αλοστε ειναι αποδεδειγμενο πως οι πλανητες μας ειναι σαν τεραστιοι μαγνητες.
virial Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Φίλε gohan ομολογώ πως αυτό με το μαγνήτη με έχει μπερδέψει... Τί εννοείς? Γενικά, σε αυτό που λες για τον Άρη (και όχι τον Ερμή, όπως σωστά διόρθωσες) έχεις δίκιο. Ο Άρης ήταν όντως κάποτε στην κατοικίσιμη ζώνη αλλά τώρα δεν βρίσκεται όχι γιατί έφυγε αυτός από εκεί, αλλά γιατί έφυγε η ζώνη από αυτόν! Δες την παρακάτω παρουσίαση... Δυστυχώς, κάποια κομμάτια της είναι αρκετά προχωρημένου επιπέδου, παρόλα αυτά υπάρχουν κανα δυο σχεδιάκια που θα σε βοηθήσουν. http://www.mpia-hd.mpg.de/EXTRA2005/talks/Franck.ppt Στέλλα, [...] η κίνηση αυτή των πλανητών που αναφέρεις. [...] Αυτό δεν είναι σύμφωνο νομίζω με τη θεωρία δημιουργίας του ηλιακού συστήματος (θεωρία της νεφελικής συμπύκνωσης). Σωστά; Οι πιο πρόσφατες θεωρίες για τη δημιουργία του Ηλιακού συστήματος περιλαμβάνουν και το κομμάτι της μετανάστευσης (planet migration theory) δηλαδή ότι οι πλανήτες δεν δημιουργήθηκαν ακριβώς στις θέσεις που είναι τώρα, αλλά έχουν μετακινηθεί - το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος αρχικά ήταν εσωτερικότερος του Ουρανού, αλλά εκδιώχθηκε εξωτερικά λόγω του συντονισμού 2:1 του Δία με τον Κρόνο σε κάποια φάση της ζωής του Ηλιακού συστήματος. Γενικότερα, η μελέτη του Ηλιακού συστήματος από δυναμικής άποψης είναι ένα αρκετά περίπλοκο ζήτημα που ακόμα είναι ανοιχτό. Στέλιος
just_jim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Α,ξαχασα να προσθεσω πως και τα χρωματα εαν τα ποσεξεται θα παρατηρησεται πως το κοκκινο και το μπλε μας δεινουν το πρασσινο.Αχ, πως τα εχει καταφερει η φυση και το διαστημα να τα ταιριαξει ετσι ολα μαζι!!!! Το κοκκινο και το μλπε κανουν το μοβ, το μπλε και το κιτρινο κανουν το πρασινο... Επισης εγω νομιζα απο αυτα που ειχα διαβασει οτι επιδει ο ηλιος μεγαλωνει, η "πρασινη" ζωνη, πηγαινει απο τη γη προς τον αρη και οτι ο αρης θα ειναι κατοικισιμος σε "μερικα" χρονια.... Λαθος?? Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Το κοκκινο και το μλπε κανουν το μοβ, το μπλε και το κιτρινο κανουν το πρασινο... Επισης εγω νομιζα απο αυτα που ειχα διαβασει οτι επιδει ο ηλιος μεγαλωνει, η "πρασινη" ζωνη, πηγαινει απο τη γη προς τον αρη και οτι ο αρης θα ειναι κατοικισιμος σε "μερικα" χρονια.... Λαθος?? Αυτο που λες δεν το γνωριζω μπορει να υπαρχει μια περιπτωση να γινεται και αυτο αλλα πιστευω μηδαμινη.Οσο για τον Ηλιο αλλα και καθε πλανητης εχει μαγνητικες (μπορει και ηλεκτρομαγνητικες και να μπερδευομαι) ενεργειες για αυτο αλλωστε και υπαρχουν και οι τροχιες και το ηλιακο μας συστημα λειτουργει σαν ενα τεραστιο μαγνητικο (η ηλεκτρμαγνητικο) πεδιο.Ελκει λοιπον η αποθει αντικειμενα οπως καποιους μαγνητες.Οι πλανητες τωρα εχουν τελεια αναλογια για αυτο ειναι και οπως ειναι.
virial Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Χμ... Φίλε gohan...... Τι????? Μήπως δεν έχεις ακόμα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο μυαλό σου???
gohan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Τι εννοεις?Για το μαγνητικο η ηλεκτρομαγνητικο?Το ξερω πως ιναι τελειως αντιθετα αλλα εχουν κατι κοινο που εδω μας χρησιμευει.Οτι τα ηλεκτρομαγνητικα και τα μαγνητικα σωματα μπορουν να αποθουν η να ελκειουν καποια αλλα ομοια σωματα. Υ.Γ:Εαν γνωριζεις οι πλανητες ποιες απο τις δυο ιδιοτητες εχουν πες διοτι το ειχα διαβασει καπου αλλα τωρα δεν το εχω ψιλο μπερδεψει.
stemi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δεν έχω δει πουθενά να λένε ότι η ηλεκτρομαγνητική δύναμη επιρεάζει απομακρυσμένα ουράνια σώματα!Την ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση την υφίστανται μόνο όσα σώματα έχουν ηλεκτρικό φορτίο, όπως τα e και τα κουάρκ. Η ηλεκτρομαγνητική δύναμη μεταξύ 2 e είναι πολύ πιο ισχυρή από τη βαρυτική, 10^24 φορές περίπου! Υπάρχουν όμως 2 είδη ηλεκτικού φορτίου το + και το -. Η δύναμη μεταξύ δύο + φορτίων όπως και μεταξύ δύο - είναι απωστική, αλλά η δύναμη μεταξύ ενός + και ενός - φορτίου είναι ελκτική. Ένα μεγάλο σώμα όπως η Γη και ο Ήλιος, περιέχει περίπου ίσα πλήθη σωματιδίων με + και - φορτίο. Έτσι οι ελκτικές και απωστικές δυνάμεις μεταξύ των σωματδίων σχεδόν αλληλοεξουδετερώνονται, και παραμένει τελικά μια πολύ μικρή ηλεκτρομαγνητική δύναμη. Η βαρυτική δύναμη είναι αυτή που ελέγχεο κυρίως τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και αυτό γιατί είναι πάντα ελκτική.
stemi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2006 Επίσης κατά πόσο η "μπλε" ζώνη εμπεριέχει και τον Άρη δεν είναι και τόσο σήγουρο. Δεν ξέρουμε πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Άρης είχε μεγαλύτερη μάζα και τεκτονικές κινήσεις. Τότε ίσως να δημιουργόνταν ένα φαινόμενο θερμοκηπίου σε μικρή έκταση ικανό να διατηρεί μια θερμοκρασία που να διατηρεί το νερό υγρό το οποίο θα έπεζε βασικό ρόλο στην ανακύκλωση του CO2 όπως συμβαίνει και στη Γη.
Stella_K Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος αρχικά ήταν εσωτερικότερος του Ουρανού, αλλά εκδιώχθηκε εξωτερικά λόγω του συντονισμού 2:1 του Δία με τον Κρόνο σε κάποια φάση της ζωής του Ηλιακού συστήματος. Στελιο ευχαριστώ για την παρέμβαση.Αλλά τι εννοείς όταν λες πως οι δύο πλανήτες συντονίστηκαν 2:1;Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο και με τη Γη λόγω συντονισμού του Ερμή με την Αφροδίτη;Δεν γνώριζα για τη θεωρία αυτή αλλά σίγουρα όταν ο Ποσειδώνας εκδιώχθηκε θα υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις και σε όλο το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα, π.χ θα επηρεάστηκε και η τροχιά του Κρόνου!(...
virial Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 Στέλλα, όταν λέμε συντονισμός 2:1, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εννούμε ότι όταν ο ένας πλανήτης ολοκληρώνει 2 πλήρεις περιφορές γύρω από τον Ήλιο, ο άλλος ολοκληρώνει μία. Ακριβώς επειδή είναι οι μαζικότεροι πλανήτες του Ηλιακού συστήματος, πολύ σωστά υποθέτεις ότι επηρεάστηκε όλο το σύστημα... Ρώτα και την καϋμένη τη Σελήνη μας, πόσους μετεωρίτες "έφαγε" εκείνη την περίοδο - ο λεγόμενος Late Heavy Bombardment. Επίσης, έχουμε ένα λόγω παραπάνω να είμαστε ευτυχείς για τη θεωρία αυτή, γιατί στην ομάδα που τη δημοσίευσε πρωτοστατεί ένας δικός μας επιστήμονας, ο Μένιος ο Τσιγγάνης. Για απευθείας πληροφορίες πάνω στο θέμα, θα μπορούσες ίσως να δεις εδώ: http://adsabs.harvard.edu/abstract_service.html, όπου στο πάνω αριστερά κουτάκι που λέει Authors να βάλεις Tsiganis, K. και μετά να πατήσεις το μπλε κουμπάκι send query λίγο πιο πάνω. Θα σου βγάλει διάφορα αποτελέσματα. Τα ενδιαφέροντα είναι τα τρία πρώτα, που είναι στο περιοδικό Nature. Το ίσως το ξανατονίζω, γιατί αυτά τα τρία άρθρα είναι οι δημοσιεύσεις της ομάδας, οπότε μπορείς να φανταστείς ότι το επίπεδο είναι άκρως.... επιστημονικό Κάτι πιο "εύπεπτο" αυτή τη στιγμή δεν έχω, αλλά ένα ψάξιμο στο Google ποτέ δεν έβλαψε κανέναν... Φιλικά, Στέλιος ΥΓ Μην ανησυχείς για τη Γη μας... Μια χαρά είναι εδώ που είναι, και εδώ θα παραμείνει. Εκτός κι αν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, που λέγανε κάποτε σε ένα μικρό, γαλατικό χωριό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα