Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα από ΗΠΑ (http://www.teach12.com) 2 σειρές μαθημάτων σε DVD.

Particle Physics = 4 DVDs (24 30λεπτα μαθήματα) & My Favorite Universe = 2 DVDs (12 30λεπτα μαθήματα)

Κόστος 109,90 για τα DVDs (μετά από έκπτωση, 455 $ αναφέρει σαν αρχική τιμή) + 45.00$ μεταφορικά=154,90$

Σήμερα με πήρανε τηλέφωνο από την μεταφορική, Prime Air Courier. Με ενημερώσαν ότι το δέμα που ήταν 2 ή 2.5 kgr σταμάτησε στο τελωνείο του Βενιζέλος.

Το κόστος για εκτελωνισμό είναι 152 Euro (από τα οποία τα 45 πάνε στη μεταφορική για τον εκτελωνισμό αφού δεν μπορώ να παρεβρεθώ στην Αθήνα για να πάρω)!! #-o

Μου είπανε ότι επειδή είχε τιμολόγιο αξίας πάνω από 25$ το σταματήσανε για έλεγχο. Επίσης λέει ακόμα και αν έγραφε δώρο πάνω ή χαμηλότερη αξία πάλι έχουν δικαίομα να το αξιολογήσουν.

Η ανάλυση του ποσού είναι η εξής (όσο θυμάμαι):

35 για δασμούς και φόρους

16 για αποδείξης και έγγραφα δικπεραίωσης

23 για αποθήκη τελωνείου (για 4 μέρες για επιπλέον μέρα +10)

30 Έξοδα διακήνησης

20 Αμοιβή μεταφορικής για εκτελωνισμό

25 Ένσημο που πληρώνει η μεταφορική για τον εκτελωνισμό

(τα 2 τελευταία θα τα γλίτωνα αν τα έπερνα εγώ από το τελωνείο)

Αυτό που μου τη δίνει είναι ότι για εμπόρευμα αξίας 110$ εγώ εν τέλει πληρώνω 307 Euro!! :evil:

Δημοσιεύτηκε

Η αγανάκτησή σου δικαιολογημένη αλλά δυστυχώς λίγα μπορείς να κάνεις πια.

35 για δασμούς και φόρους

Αυτό είναι το λογικό κόστος στα πλαίσια του νόμου για τους δασμούς.

45 πάνε στη μεταφορική για τον εκτελωνισμό αφού δεν μπορώ να παρεβρεθώ στην Αθήνα για να πάρω

Δυστυχώς έπεσες θύμα της γνωστής αισχροκέρδειας από τα courier που εκμεταλλεύονται ακριβώς το γεγονός ότι δύσκολα κάποιος θα κάνει όλη αυτή τη φασαρία, ειδικά αν είναι μακριά. Γι'αυτό πρέπει να τηρούμε πάντα τον χρυσό κανόνα κατά την παραγγελία από Αμερική: Αποστολή μόνο με USPS δηλαδή τα κρατικά ταχυδρομεία. Σε αυτή την περίπτωση τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν το δέμα σου και το εκτελωνίζουν με ελάχιστο κόστος, χωρίς καθυστερήσεις-παραμονές σε αποθήκες και άλλα τέτοια πράγματα ή κόλπα. Στην περίπτωση που το είχες πάρει με ΕΛΤΑ θα είχες πληρώσει τους δασμούς και ελάχιστα επιπλέον. Δες εδώ μια δική μου περίπτωση:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=27458#27458

κι εδώ του PapGeo ο οποίος αν και διαμαρτυρόταν τότε μάλλον ήταν τυχερός σε σχέση με εσένα!

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=26911#26911

Επίσης λέει ακόμα και αν έγραφε δώρο πάνω ή χαμηλότερη αξία πάλι έχουν δικαίομα να το αξιολογήσουν.

Είναι αλήθεια! Η ένδειξη "δώρο" δεν εξασφαλίζει τίποτα, ίσως μειώνει τις πιθανότητες να το ανοίξουν (και πάλι δεν είμαι σίγουρος) αλλά τυπικά δεν έχει καμία διαφορά.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ξέχασα να αναφέρω μια άλλη κουτοπονηριά της μεταφορικής.

Μου έστειλε λοιπόν email λέγοντας ότι το κόστος εκτελωνισμού είναι 162 Euro χωρίς καμιά διευκρίνηση, λογαριασμό τράπεζας για κατάθεση χρημάτων και μια εξουσιοδότηση προς άτομα της εταιρίας για να προβούν στον εκτελωνισμό.

Όταν τους πήρα τηλέφωνο για ανάλυση του ποσού μου ανάφερε ότι είχαν χρεώσει 33 Euro για αποθήκη και όχι 23 γιατί υπολογίσαν ότι θα έκανα 5 μέρες από σήμερα να στείλω τα χρήματα και όχι λιγότερο από 4 :shock:

Δηλαδή αν δεν έπερνα τηλέφωνο να ρωτήσω και έστελνα τα χρήματα απλά, θα κέρδιζαν άλλα 10 Euro!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης