Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά,

Τελευταία ενδιαφέρομαι για αγορά κυαλιών, και μου κέντραραν το ενδιαφέρον

τα TS 20x80 - Triplet Objective. Θα ήθελα να μάθω ποιά είναι η γνώμη σας, καθώς και πιθανές εναλλακτικές προτάσεις. Από πλευρά κόστους δεν θέλω να υπερβώ τα 300 ευρώ...

Ευχαριστώ.

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Δημοσιεύτηκε

Τι έγινε βρε παιδιά... Μάλλον δεν τα έχει κανείς...

Έχει κανείς να προτείνει τίποτα άλλο ?

Δημοσιεύτηκε
Απο μια γρήγορη έρευνα, είδα οτι έχουν BAK4 γυαλί και είναι Full broadband multi-coating.Επίσης με διάμετρο 80 mm έχουν πολύ καλή φωτοσυλεκτικότητα.Θα έλεγα οτι είναι αρκετά καλά αλλά ας πεί ο Γιώργος την γνώμη του.
Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω δει τα συγκεκριμένα κιάλια, μπορώ να σου πω, αν και πιθανόν το ξέρεις, ότι θα χρειαστείς οπωσδήποτε τρίποδο τόσο λόγω της μεγάλης μεγέθυνσης αλλά και λόγω του μεγάλου βάρους τους. Αυτό σου περιορίζει, κάπως, το αίσθημα ελευθερίας που σου δίνουν κάποια πιο φορητά και μικρά κιάλια. Προσωπικά αν δεν είχα άλλα κιάλια δε θα έπαιρνα αυτό το θηρίο σαν το μοναδικό μου ζεύγος. Τα κιάλια τα έχω συνδυάσει με παρατήρηση που μπορεί να αρχίσει άμεσα, σε μερικά δευτερόλεπτα από τη θήκη τους στον ουρανό. Οπωσδήποτε, όμως, και τα μεγάλα κιάλια είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά σε λίγο διαφορετικό ρόλο που χρειάζονται στήσιμο, κουβάλημα στήριξης κτλ. Επίσης, τα κιάλια σε απλή στήριξη έχουν το κακό ότι θα βρεθείς σε άβολες στάσεις προκειμένου να δεις αντικείμενα που είναι κάπως ψηλά στον ουρανό. Τη λύση σε αυτό δίνουν τα κιάλια με τα προσοφθάλμια σε γωνία 45 μοιρών. Μου φαίνεται ότι μάλλον ξεφεύγουν από το budget σου αν και δεν ξέρω τιμές. Για "μη θηριώδη" κιάλια, με ένα search θα δεις ότι τα Vixen Ultima έχουν προταθεί πολλές φορές στο forum ως καλά και είναι και στα περιθώρια του budget σου.

Εδώ μια συζήτηση σχετικά με παρόμοια μεγάλα κιάλια:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2397

Δες εδώ ένα θέμα για μια κατασκευή στήριξης κιαλιών:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3135

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω, παιδιά.

Ο πραγματικός λόγος που θέλω τα κυάλια ειναι για την αμεσότητα στην παρατήρηση που προσφέρουν. Σίγουρα, για πολύωρες παρατηρήσεις θα χρειαστεί κάποιας μορφής στήριξη. (Ιδανική θα ήταν μια στήριξη που θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις ξαπλωμένος)

Δεν ξέρω ίσως και να τα πάρω. Και εκτός από αστρονομικές παρατηρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επίγειες.

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά τα παράγγειλα από Γερμανία. Μόλις έρθουν θα σας πώ τις εντυπώσεις μου.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης