Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε άπαντες.

Θέλω να πάρω ένα ζευγάρι κιάλια, γιατί μετά από ένα χρόνο με τηλεσκόπιο, είδα ότι στις καλύτερες νύχτες δεν το είχα μαζί μου ενώ ένα ζευγαράκι κιάλια θα χώραγε άνετα κάπου κοντά μου.

Οικονομικά δεν μπορώ να ανέβω πάνω από τα 150 ΕΥΡΩ (εκτός κι αν πρόκειται για κάποια υπερβολικά καλή ευκαιρία και πάλι όχι πολύ ψηλότερα).

Μίλησα με το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (παρενθετικά, οι άνθρωποι είναι πραγματικά φοβεροί επαγγελματίες.Μακάρι κι άλλοι να δειχναν τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητά τους και τον σεβασμό προς τον πελάτη που δείχνουν αυτοί). Μου πρότειναν την τωρινή προσφορά τους για τα SkyMaster 15x70 (είναι στις προσφορές στο www.astronomy.gr).

Επηρεασμένος και από τον Dickinson, νομίζω πως είναι κάπως βαριά (1.360Kgr), ενώ η μεγάλη τους μεγέθυνση τα κάνει δύσχρηστα με το χέρι.

Τι λέτε για αυτά; Και τι άλλο έχετε να προτείνετε στην τιμή αυτή;

Ευχαριστώ.

\" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"

\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"

(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)

Δημοσιεύτηκε

Εάν πρόκειται να τα τοποθετήσεις σε τρίποδο είναι μια χαρά τα 15Χ70 αλλά μόνο για παρατήρηση με τρίποδο.

Αρκετά καλά για παρατήρηση με τα χέρια είναι τα 7Χ50, 10Χ50, ή τα ultima 9Χ56 (ξεφεύγεις από τα 150 ευρώ αλλά αξίζουν τα χρήματα τους).

Μερικά άκρως κατατοπιστικά links

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2886&highlight=%EA%E9%E1%EB%E9%E1

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2559&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EA%E9%E1%EB%E9%E1&start=0

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1804&highlight=%EA%E9%E1%EB%E9%E1

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=591&highlight=%EA%E9%E1%EB%E9%E1

Φιλικά, Δημήτρης.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Εγώ περιμένω τα TS 20x80 Triplet. (210 ευρώ από γερμανία). Μόλις έρθουνε θα σας πώ την γνώμη μου. Και εγώ τα πήρα για τον ίδιο λόγο. Χωράνε παντού και δεν χρειάζεται να κουβαλάω 10" με το αυτοκίνητο. Άσε που ορισμένες φορές και να θές δεν μπορείς να το κουβαλήσεις. (Πρίν μερικά χρόνια είχα ανέβει στα 2048 μέτρα στην Κρήτη, και νόμιζα ότι βρισκόμουν σε αστεροσκοπείο. Τα κυάλια εκεί πάνω θα ήταν μαγεία)

Κοίταξε στο Cloudynights για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει κανείς στην αγορά κιαλιών.

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Δημοσιεύτηκε

Κι εγω θα σου προτεινα τα Skymaster .Αν θυμαμαι καλα κοστιζουν 150 Ε χωρις καποιο τριποδο .Κανε και μια αναζητηση , αν δεν εχεις κανει , να δεις και παλαιοτερες συζητησεις για αυτα τα κιαλια .

Απαραιτητως θα χρειαστεις τριποδο .Κατι κοντα στα 60 Ε τουλαχιστον για να ειναι και καλο και να σου μεινει για αργοτερα για καμια φωτογραφηση με SLR .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! :D

Έχω τα skymaster 15x70 και μπορώ με βεβαιότητα να πω πως θα σε κουράσουν γρήγορα αν δε τα τοποθετείς σε τρίποδο... Το βάρος μπορεί να το αντέξεις αλλά το γεγονός πως όλα θα κουνάνε πέρα-δώθε συνέχεια θα σε κουράσει αμέσως! Φοβερά με τρίποδο, είδα γαλαξία Ανδρομέδας στο Χολομώντα με τρίποδο και έπαθα πλάκα, καλύτερος από τηλεσκόπιο!!

Αν σκέφτεσαι να πάρεις και τρίποδο αργότερα πάρτα, στα συστήνω ανεπιφύλακτα και μη ξεχνάς πως η μεγένθυση είναι 50% μεγαλύτερη από τα 10x.... ! (βέβαια εδώ που τα λέμε και ένα πιο ελαφρύ ζευγάρι θα ήταν ότι πρέπει για καθημερινή παρατήρηση, αν βγάλει ξανά προσφορά το Lidl θα πάω να πάρω.. Τι να λέει αν είναι χαμηλής ποιότητας, τη δουλειά τους μια χαρά θα την κάνουν...! :wink: )

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Τι λέτε για κιάλια από μάρκες όπως Nikon, Olympus κτλ; Βρήκα 10x50 σε αρκετά χαμηλές τιμές (<100) στο κέντρο της Αθήνας.

πχ 10x42 DPS 1 Olympus ή 10x50 EXPS 1;

Η' τα KONUS VUEXCELL 7x50

http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=755217&CFTOKEN=69935696

\" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"

\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"

(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)

Δημοσιεύτηκε

Όπως έχω ξαναγράψει παλαιότερα, τα 15x70 της Celestron με εντυπωσίασαν πολύ σε παρατήρηση στον Πάρνωνα. Χωρίς τρίποδα στο σκοτάδι δε με κούραζαν καθόλου, αλλά φαντάζομαι ότι με τρίποδα η παρατήρηση θα είναι πιο ξεκούραστη για τους περισσότερους.

Την ημέρα με κουράζουν ακόμη και τα 10x 50 (έχω πάρει της Meade από το Lidl) και προτιμώ τα 7x ή 8x.

Όμως, για παρατήρηση γαλαξιών και νεφελωμάτων μια μεγέθυνση 13x ως 15x μου έχει δώσει τις καλύτερες εικόνες (με διάμετρο κυαλιών 50 χιλ.).

Τώρα για τις μάρκες Olympus και Nikon δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι καλής ποιότητας θα είναι. Τα Konus δεν έχουν γενικά καλή φήμη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης