dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2006 Ένα φλέγον και αμφιλεγόμενο θέμα για την έρευνα ζωής στον Άρη το οποίο ξεκίνησαν ανεξάρτητοι επιστήμονες και ερευνητές ανα τον πλανήτη ενω την ίδια στιγμή η NASA, (κατα πολλούς σημαίνει: Νever A Straight Αnswer) σφηρίζει αδιάφορα... Μάλιστα στην περίπτωση του κρινοειδούς απολιθώματος που επισήμανε ο Richard Hoagland η NASA έκανε το απίστευτο: έδωσε εντολή στο ρομπότ και το κατάστρεψε http://www.enterprisemission.com/_articles/03-08-2004/crinoid_cover-up.htm Επίσης το http://xenotechresearch.com/cgi/wp/ του ανεξάρτητου ερευνητή Sir Charles Sults παρουσιάζει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία... Εδώ ένα πιθανό απολίθωμα τριλοβίτη ή παρόμοιου είδους: http://xenotechresearch.com/marsx.htmhttp://xenotechresearch.com/random01.htm ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Ενδιαφέρον Αναμένουμε εξελίξεις.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Εμένα γιατί οι φωτογραφίες "πριν" και "μετά" δε μου μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους...;;
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Τι εννοείς;Σε ποιες φωτογραφίες "πριν" και "μετά" αναφέρεσε ακριβώς και σε ποιο απ'τα δύο site ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2006 Τι βλακες αυτοι της NASA!! Αντι να παρουσιασουν τα απολιθωματα να παρουν την δοξα τα κατεστρεψαν.. Η διαγαλαξιακη αυτοκρατορια εδωσε την εντολη;;; ΥΓ Δημο ολο γυρω γυρω το πας στην συνομοσιολογια .. δεν το πηρες χαμπαρι πως εγινες κουραστικος πια με τετοια σκουπιδια; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
terring Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Μάλιστα στην περίπτωση του κρινοειδούς απολιθώματος που επισήμανε ο Richard Hoagland η NASA έκανε το απίστευτο: έδωσε εντολή στο ρομπότ και το κατάστρεψε Καταρχάς αυτό το πέτρωμα μπορεί απλώς να μοιάζει με απολίθωμα και στην πραγματικότητα να μην είναι (να θυμίσω το πρόσωπο του Άρη. Αλλά ας υποθέσουμε πως πράγματι είναι απολίθωμα.. Είναι δυνατόν να βρίσκονται μπροστά στην σημαντικότερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας (την απόδειξη ύπαρξης ζωής εκτός Γης) και να την καταστρέφουν; Είναι σαν ένας πολύ πεινασμένος να πετάει ένα πιάτο φαγητό που έχει μπροστά του ! "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 giorgosgr δεν το έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει κουραστικός στον ανόητο ρόλο του αυτόκλητου ιεροεξεταστή που έχεις εργολαβικώς αναλάβει εδώ μέσα; σημαντικότερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας (την απόδειξη ύπαρξης ζωής εκτός Γης) και να την καταστρέφουν; Είναι σαν ένας πολύ πεινασμένος να πετάει ένα πιάτο φαγητό που έχει μπροστά τουΦίλε terring. Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω.Εγώ απλά σου μεταφέρω τα γεγονότα.Ένα πιθανό απολίθωμα κρινοειδούς η NASA το αγνόησε εντελώς και αντί να το ερευνήσει παραπάνω έδωσε εντολή στο ρόβερ να σκάψει το βράχο!Και φυσικά το πιθανό απολίθωμα καταστράφηκε πλέον.Αυτά είναι τα γεγονότα.Απο εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 dimos σου έχω δώσει απάντηση συνολική με πμ. Περιμένω να μου απαντήσεις. Απο εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.Μας παρουσίασες το θέμα και όντως ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Χαχαχα βγάζεις πολύ γέλιο ρε messier!! Δες τώρα και κάτι γελοιογραφίες που ταιριάζουν γάντι με το θέμα(αφιερωμένες) ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
virial Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Χαχαχαχα! Έχω ρίξει τρελό γέλιο Δήμο... Στην πρώτη νομίζω ότι η ελληνική λεζάντα θα μπορούσε να είναι "Βλέπουν απολιθώματα και δαιμονίζονται!" Νομίζω ότι και ο messier θα συμφωνήσει
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Φίλε vag_stephanou όσο αφορά για το ερώτημα τις εικόνες "πριν" και "μετά" το σκάψιμο του βράχου (και την καταστροφή του πιθανού απολιθώματος) μπορείς να τις βρεις και στο επίσημο site της NASA εδώ: Eδώ είναι η εικόνα πριν το σκάψιμο: (το απολίθωμα είναι το κυλινδρικό αντικείμενο κοντά στο κέντρο)http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/1/m/034/1M131201699EFF0500P2933M2M1.HTML Kαι εδώ είναι η εικόνα μετά το σκάψιμο: (φυσικά το απολίθωμα ισοπεδώθηκε!)http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/1/m/034/1M131212713EFF0500P2959M2M1.HTML Εδώ είναι το σύνολο των εικόνων μικροσκοπίου "πριν" και "μετά":http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/opportunity_m034.html Oρίστε και τι λέει για το πιθανό κρινοειδές απολίθωμα ένας ειδικός συλλέκτης απολιθωμάτων που ασχολείται πρακτικά με τα θαλάσσια απολιθώματα τα τελευταία 34 χρόνια: (η πρόχειρη μετάφραση δική μου) Είμαι συλλέκτης θαλάσσιων απολιθωμάτων για 34 χρόνια, ερασιτέχνης αλλά με χρόνια εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο. Όταν είδα την εικόνα του «απολιθώματος» (στο “enterprise”) έγινε σαφές σε εμένα ότι συναντούσε έναν αριθμό βασικών κριτηρίων απολίθωσης. O Richard Hoagland ήταν σωστός όταν έλεγε ότι «η κλίμακα δεν έχει σημασία», καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά του αντικειμένου είναι άμεσα εμφανή, και είναι λυπηρό ότι η ομάδα MER δεν παρουσίασε έναν επαγγελματία παλαιοντολόγο για να σχολιάσει. Υπο αυτό το πρίσμα, άκουσα διαφόρων ειδών εξηγήσεις ως προς τι τύπου απολίθωμα μπορεί να είναι, τα πάντα από τμηματικό σκουλίκι (annelid) μέχρι και γαρίδα (crustacean). Θα ήθελα να λάβετε υπόψιν ότι βασιζόμενοι στην συμμετρία του αντικειμένου, αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο κρινοειδές, ένα τρεφόμενο μέσω φίλτρου θαλάσσιο φυτοειδές ζώο, ένας τύπος με εξωσκελετό ασβεστίου-ανθρακικού άλατος (Αυτό είναι βασισμένο στα γήινα δεδομένα φυσικά, ο Αρειανός εξωσκελετός [μπορεί] να αποτελείτε από διαφορετική ανόργανη σύσταση). Έχω συμπεριλάβει μερικές εικόνες για αναφορά στην κλίμακα και στη συμμετρία. Προσέξτε την τριγωνική συμμετρία στις «περιοχές διακλάδωσης», για να μην αναφέρω και τα τμήματα, καθώς και το γεγονός ότι η κλίμακα είναι ανάλογη με το μέγεθος των “blueberries”. ….. Mr. James C. Calhoun (Jim)Lancaster, NY ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Απλά λεω πως το σημείο στις δυο φωτο φαίνεται πως δεν είναι το ίδιο. Και ούτε ξέρεις πόσο κοντά στο έδαφος είναι τραβηγμένες αυτες οι φωτος. Το ότι είπε ο "ειδικός" ότι μοιάζουν με απολιθώματα δε μου λέει κάτι... Τελοσπάντων, το θέμα είναι μάλλον "μούφα", εννοώντας ότι η NASA μάλλον θα ήθελε να προβάλλει παρά να συγκαλύψει κάτι τέτοιο, διότι μια τέτοια ανακάλυψη θα ήταν τεράστια πηγή εσόδων και επιπλέον κονδυλίων...
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Όχι εμένα μου φαίνεται ότι είναι στο ίδιο σημείο!Το σημείο στις δύο φωτογραφίες μικροσκοπίου (πριν και μετά το σκάψιμο του βράχου) είναι το ίδιο. Και αυτό αποδυκνείεται εύκολα από την θέση των 2 σφαιρικών "blueberries" που είναι καρφωμένα στον βράχο (τα σημειώνω με μπλε βέλος) τα οποία είναι στην ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ θέση "πριν" και "μετά". Δες: Φυσικά μετά το "τρόχισμα" του βράχου τα blueberries μετατράπηκαν από σφαιρικά σε "κυκλικού" σχήματος και το απολίθωμα εξαφανίστηκε εντελώς... Bέβαια δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά αυτή είναι η εκτίμηση μου. Για τα υπόλοιπα θα σχολιάσω μάλλον αύριο... ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Εγω παλι γιατι δεν βλεπω καμια ομοιοτητα?Αληθεια φιλε dimos.Πιστευεις σοβαρα πως η nasa βρηκε απολιθωμα κ το καταστρεψε? Κ αν ναι πως διερευσαν οι φωτογραφιες?Τρελοι ειναι οι αμερικανοι κ προσπαθουν να βγαλουν τα ματια τους? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2006 Mα δεν έχουν άμεση ομοιότητα οι εικόνες επειδή απλά ο βράχος σαρώθηκε και τροχίστηκε από το RAT! Πρόσεξες όμως την θέση των σφαιριδίων ("blueberries");; Είναι η ίδια!Η NASA είναι ένας τεράστιος βραδυκίνητος γραφειοκρατικός και ελεγχόμενος από την κυβέρνηση οργανισμός ο οποίος είναι φυσικά και επιρρεπής στα "λάθη".H αλήθεια είναι ότι δεν ψάχνανε ΚΑΘΟΛΟΥ για απολιθώματα.Η NASA δεν ψάχνει καν για απολιθώματα. Η ΜΕR team δεν είχε καν ούτε ειδικούς παλαιοντολόγους που να εξετάζουν τις εικόνες.Η έρευνα για τα απολιθώματα γίνεται ως επι το πλείστον από ανεξάρτητους(εκτός NASA) ερευνητές και επιστήμονες ανα τον πλανήτη οι οποίοι εξετάζουν προσεχτικά τις εικόνες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και αλλού μήπως και βρουν κάτι σημαντικό.Στην περίπτωση του κρινοειδούς απολιθώματος το οποίο (αν δεν κάνω λάθος) πρώτος επισήμανε ο Richard Hoagland, απλά η NASA έκανε την μεγαλειώδη βλακεία, το αγνόησε εντελώς, δεν του έδωσε καμία σημασία και η MER team έδωσε την εντολή να σκάψουν τον βράχο "El Capitan" για να εκτελέσουν κάποιες άλλες γεωλογικές έρευνες άσχετες με το θέμα της έρευνας για απολιθώματα που απ΄ότι φαίνεται δυστηχώς ΔΕΝ είναι προτεραιότητα της NASA...Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο για αυτή την περίεργη στάση της NASA στο θέμα των απολιθωμάτων και γενικότερα στο θέμα της έρευνας ζωής στον Άρη, αλλά έχω κάποιες βάσιμες υποψίες σε συνδιασμό με πληροφορίες από επικοινωνία που είχα με τον Sir Sults του xenotechresearch. Στην παρούσα φάση δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο... ΥΓ: Φίλε vag_stephanou το ότι δεν σου λέει τίποτα ο ειδικός μου φαίνεται παράξενο, γιατί εμένα αντίθετα μου λέει πολλά... ο άνθρωπος έχει 34 χρόνια πείρα πάνω στα θαλάσσια απολιθώματα. Αν δεν ξέρει αυτός να διακρίνει ένα απολίθωμα τότε ποιος ξέρει;;;; Ο άνθρωπος αυτός επίσης έδωσε εικόνες συγκρητικές της κλίμακος και του σχήματος κρινοειδών απολιθωμάτων που βρέθηκαν στην Γη με αυτό που βρέθηκε στον Άρη, και δημιουργεί έτσι ένα πραγματικό δυνατό case για την έρευνα των απολιθωμάτων στον Άρη που για μένα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα των ανεξάρτητων επιστημόνων σήμερα. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα