παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Σκέφτομαι να βάλω πυλώνα στην ταράτσα μου και να τοποθετήσω μόνιμα την HEQ5 pro. Πάνω στην ταράτσα πως θα τον βιδώσω; Θα τρυπίσω και θα βάλω βίδες με ούπα (αυτό το πλαστικό που μπαίνει στον τοίχο και σε αυτό βιδώνουμε) ;Να πάρω έτοιμο (pier - tech 1) ή να πάω σε τορναδόρο να μου φτιάξει; Ευχαριστώ Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Ειναι ασχημο και ακριβο.Γιατι δεν πας σε ενα σιδερα να του πεις τι θελεις?Ετσι κι αλλιως αν παρεις pier tech 1,μονο τα μεταφορικα και τα τελωνεια να βαλεις.....Ριξε και μια ματια στο μαστροβοξ σε ενα σχεδιο που εχω ανεβασει,για να καταλαβει ο τεχνιτης πανω-κατω τι θες.("τροχηλατος πυλωνας για μεγαλα αλτ-αζ & μεγαλες γερμανικες").Εγω αρχιζω να μαζευω τα υλικα σιγα-σιγα.
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Hi Panaiotis, -Hope you can read English. One option for your rooftop pier could be a steel cylinder filled with fine sand. You could have someone cut the appropriate size piece of steel and roll it, then have it welded together along with a top and base plate. A hole could be cut on the side of the pier, towards the bottom, threaded, and have a plug threaded on. This would allow one to "drain" the sand at some latter point in time if the pier required relocation. An adjustable plate could be fabricated to go on top of the pier and interface with your mount, the design of the plate would depend on the make of mount that you are using. Fine sand acts as a decent dempener of vibrations. Hope this is of some help to you. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Ευχαριστώ Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα