Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αυτη η απορεια μου δημηουργηθηκε, μετα απο ενα θεμα που ειχα δημοσιευση πριν απο καμια βδομαδα, οπου ανεφερα, οτι εxω μαζεψει τα χρηματα για να την αγορασω, και ενω περιμενα το τελικο Ο.Κ απο τα μελη του astrovox, ολοι ηταν αρνητικοι,και μου ειπαν να επενδυσω αλλου... Τελικα, αξιζει η οχι η ΕQ6??? :?: :-s
Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε

Μα δεν εχει κατηγορησει κανεις την στηριξη που λες!Αντιθετως οι εντυπωσεις και τα σχολια των κατοχων ειναι παρα πολυ θετικα.Αυτο που τιθεται υπο αμφισβητηση λοιπον δεν ειναι η ποιοτητα της βασης,αλλα η επιλογη της.Αν νομιζεις οτι κατεχεις το θεμα "ισημερινη βαση και παρελκομενα",προχωρα το.

Εγω προσωπικα προτιμω την "αδυναμια" των fork mounts,απο την δυσκολια και τον μπελα της "ισημερινης" ακριβειας.

Και επειδη η δαπανη ειναι αρκετη,οι προειδοποιησεις ειναι απλα για να το σκεφτεις καλα. 8) 8) 8) 8)

Δημοσιεύτηκε
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την EQ6 από όσους την έχουν. Για τα λεφτά της είναι καταπληκτική βάση. Πάντως εγώ θα έπαιρνα την EQ6 pro που είναι ακόμα καλύτερη και την έχω δει από κοντά να σηκώνει πολύ βάρος χωρίς να έχει προβήματα tracking. Εξαρτάται και γιατί την θες εξάλλου.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Ως κάτοχος της συγκεκριμένης βάσης μπορώ να σου πώ χωρίς φόβο και πάθος, πως έχει την καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής στην κατηγορία της.

Έχω κάνει >1 min exposure χωρίς pec και guiding στα 1500 εστιακή :D

Γνωστός και μη εξαιρεταίος φίλος έχει ανέβει πάνω από 30 λεπτά με autoguiding στα 1200 αν θυμάμαι καλά :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
εχω λιγο καιρο την Sky scan EQ6 pro ειναι καταπληκτικη βαση 1500 ευρο απο πλανηταριο δεν θα το μετανιοσεις ειναι τελεια

Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας)

http://astropanorama-panorama.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Ωραια...Τωρα, αλλη ερωτηση, ποιες ειναι οι διαφορες της SKyScan απο την απλη των 750€?? Μετα την αγορα αυτης της στηριξης, αξιζει να αγορασω μια ΕΟS της ΚΑΝΟΝ ή μια WebCam ...Με την ΕΟS και την ΕQ6 θα μπορω να εχω καλα αποτελεσματα σε πλανητες? Σε DeepSky???
Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε
Εγω προσωπικα που εχω τεσταρει την βαση του φιλου Κωστα (diminio) εχω μεινει με ανοιχτο το στομα! Εκπληκτικη βαση και τελειο tracking. Αφου σκεφτομαι να τη χτυπησω το χειμωνα :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
[...]...και τελειο tracking

Xμμμ...δε θα το έλεγα και τέλειο...

Το αν το tracking είναι καλό η όχι φαίνεται στη φωτογράφιση!

Φίλε kots εσύ φωτογραφίζεις?

Η οπτική παρατήρηση δεν έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις!

Αnyway ,για φωτογράφιση , το θέμα είναι ότι η απόκριση του autoguiding είναι πολύ καλή και όλα τα προβλήματα διορθώνονται... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Γιαννη εχεις απολυτο δικιο σ αυτο. Απλα η αισθηση που σου εδινε οταν κινουσες τους αξονες ηταν τελεια.

Παντως απ οτι ακουσα πριν λιγο καιρο καποιος μου ειπε οτι για αστροφωτογραφηση δεν ειναι και τοσο τελεια. Ισχυει?

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Παντως απ οτι ακουσα πριν λιγο καιρο καποιος μου ειπε οτι για αστροφωτογραφηση δεν ειναι και τοσο τελεια. Ισχυει?

Κοίταξε, τίποτα δεν είναι τέλειο!

Εγώ πάντως πέτυχα πολύ καλό κομμάτι (έχω τη μαύρη EQ6) με πολύ καλή καμπύλη περιοδικού σφάλματος.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, η απόκριση του autoguiding είναι πολύ καλή και άμα παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις μπορείς να κάνεις απεριόριστες εκθέσεις σε μεσαίες εστιακές(1000-2500)!

Αυτό είναι ότι ακριβώς θέλει ένας φωτογράφος βαθέως ουρανού!

Δημοσιεύτηκε

φωτογραφιζω πανω στην EQ6 SKYSCAN PRO και παω χωρις οδηγηση 60 δευτερα εκθεσεις πολλες. με το διοπτρικο εχω φτασει και τα 120 δευτερα χωρις οδηγηση.

Τα αποτελεσματα ειναι καταπληκτικα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης