Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σιγά τη γονιδιακή συγγένεια που έχεις με τους αρχαίους Έλληνες, έχει σπάσει προ πολλού...

Μα αποδειχθηκε πως το DNA μας ειναι ιδιο με τους αρχαιους Ελληνες κατα 96-97%

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • Απαντήσεις 216
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

... έχουμε πάντα κακά ξεμπερδέματα!

Όπως φάνηκε και από αυτήν την δημόσια συζήτηση, ένα σχετικά αθώο θέμα για την θεωρία περί ηλιοκεντρικού συστήματος του Αρίσταρχου, κατέληξε σε ένα μείζον πολιτικό θέμα για την πρωτοπορία των αρχαίων Ελλήνων. Πρωτοπορία που για μερικούς επεκτείνεται λίγο-πολύ σε όλα τα πεδία της επιστήμης, και σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Πέραν του καταφανώς γελοίου του πράγματος, το οποίο δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο και ούτε θέλω να απαντηθεί, εδώ έχουμε το εξής φαινόμενο: μια θεωρία για την ανωτερότητα των αρχαίων Ελλήνων υπηρετείται με νύχια και με δόντια, στο σημείο μάλιστα να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να μπορέσει να παραμείνει ακλόνητη. Το έργο είναι γνωστό και συμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής, ακόμη και στην επιστήμη, τα πιο τρανταχτά όμως φαινόμενα τα έχουμε -πάντα- στην πολιτική. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά, εκείνων που θέλουν να μας πείσουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ένα μάτσο ρεμπεσκέδες που καθόντουσας και συζητούσαν όλη μέρα, οπότε μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια συζητήσεων προέκυψαν τυχαία κάποια πράγματα, τα οποία φαντάζουν σήμερα εντυπωσιακά.

Η ιστορική πραγματικότητα διδάσκει ότι στην αρχαία Ελλάδα, ευτυχώς, η επιστήμη ήταν σχετικά πιο απελευθερωμένη και λιγότερο εξαρτημένη από την πιο καταπιεστική και βάναυση μορφή πολιτικής εξουσίας, την θρησκεία. Αυτό επέτρεψε στους επιστήμονες της εποχής να ασχοληθούν σχετικά πιο απερίσπαστοι με την μελέτη της φύσης, και να βασίζονται στις μελέτες και σε επιχειρήματα για να βγάλουν τις θεωρίες τους. Είναι συγκλονιστικό ότι η επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα βασίζεται στην επαλήθευση μέσω πειράματος, μια αρχή η οποία, μετά τα σκοτεινά χρόνια του Βυζαντίου και του Μεσαίωνα, κατακτήθηκε και πάλι από τους Ευρωπαίους επιστήμονες κατά την Αναγέννηση. Άρα, αν κάτι ή κάποιος φταίει για το ότι ο υπόλοιπος κόσμος άργησε να ανακαλύψει το ηλιοκεντρικό σύστημα, αυτό δεν είναι η γενετική κατωτερότητα των υπόλοιπων λαών, αλλά το γεγονός ότι άργησαν τόσο πολύ να απελευθερωθούν από την καταπιεστικό έλεγχο της καθολικής εκκλησίας. Να μην ξεχνάμε ότι κάτι ανάλογο έγινε και με τους λαούς της ανατολικής μεσογείου με την κυριαρχία του βυζαντίου, αλλά και με εμάς εδώ με την κυριαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Και για να μην νομισθεί ότι τα έχω βάλει με την θρησκεία συγκεκριμένα, υποχώρηση της επιστήμης είχαμε και σε άλλες περιπτώσεις. Παράδειγμα, στην ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, όπου η εκρηκτική πρόοδος των θετικών επιστημών συνοδεύτηκε με την εκτέλεση εν ψυχρώ των πολιτικών ελευθεριών, της πολιτικής και κοινωνικής επιστήμης, της φιλοσοφίας κλπ. Ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν είναι ευρύτερα γνωστό, και ίσως φαντάζει παράδοξο, ακόμη και οι θετικές επιστήμες υπέστησαν πλήγμα από τους ναζί. Πώς γίνεται αυτό? Μα, τα μεγάλα επιτεύγματα των ναζί ήταν κυρίως στο πεδίο των εφαρμοσμένων τεχνολογιών και συγκεκριμένα στην πολεμική τεχνολογία. Στο επίπεδο της δομής της ύλης και της κβαντικής φυσικής, επικράτησαν ιδεαλιστικές θεωρίες (βλ. Heiesenberg - ο κρυφός ναζί), οι οποίες αντικειμενικά πήγαν πίσω την υπόθεση της κατανόησης του μικρόκοσμου.

Κάτι ανάλογο γίνεται σήμερα και στις ΗΠΑ, όπου διάβαζα τελευταία ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση προτίθεται να διακόψει την χρηματοδότηση της βασικής έρευνας, διότι δεν είναι άμεσα αποδοτική, μια αυτοκτονική κατά την γνώμη μου κίνηση.

Δημοσιεύτηκε
... έχουμε πάντα κακά ξεμπερδέματα!

Πέραν του καταφανώς γελοίου του πράγματος, το οποίο δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο και ούτε θέλω να απαντηθεί,

Είναι συγκλονιστικό ότι η επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα βασίζεται στην επαλήθευση μέσω πειράματος.

Διαφωνώ με όλα.

Εγώ βλέπω μία "ζωηρή" ανοιχτή συζήτηση, με αρκετές βέβαια παρεκτροπές, αλλά μέσα στα πλαίσια της φρεσκάδας και της ζωντάνιας, που το αντικείμενο συζήτησης, αυτό καθ' αυτό, δικαιολογεί, όπως επίσης και η ηλικία πολλών από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση.

Δε μπορώ να καταλάβω, γιατί κάποιος που βρίσκει κάτι γελοίο νοιώθει υποχρεωμένος να ασχολείται με αυτό. Δε μπορείς να συμμετέχεις σε μία συζήτηση χαρακτηρίζοντάς της εξ' αρχής γελοία (το ίδιο και τους συμμετέχοντες).

Προσωπικά προτιμώ ένα "ζωντανό" forum από ένα "πεθαμένο".

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Όλες οι απόψεις, ακόμα και οι πιο ακραίες, που διατυπώθηκαν στη συγκεκριμένη συζήτηση αντανακλούν "τάσεις" της κοινωνίας μας, που τις βιώνουμε καθημερινά.

Οπωσδήποτε συμφωνώ πως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας.

Δημοσιεύτηκε
Μα αποδειχθηκε πως το DNA μας ειναι ιδιο με τους αρχαιους Ελληνες κατα 96-97%

Αν είναι μόνο τόσο έχουμε πρόβλημα, γιατί περίπου τόσο έχουμε με τους πιθήκους.... Το γονιδίωμα σε όλο το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, το οποίο παρόλο που κάποιοι δεν το γουστάρουν είναι ΕΝΑ είδος και όχι όσα είναι οι φυλές του, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το ίδιο.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Το γονιδίωμα σε όλο το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, το οποίο παρόλο που κάποιοι δεν το γουστάρουν είναι ΕΝΑ είδος και όχι όσα είναι οι φυλές του, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το ίδιο.

Το DNA μεταφέρει εκτός απο φυσικά χαρακτηριστικά και εμπειρίες, και συνήθιες και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Πρόσφατα αποδείχθηκε απο την επιστήμη, είναι ωστόσο γνωστό απο τα πανάρχαια χρόνια καθώς πάντα παρατηρείται το παιδί να παίρνει χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και ροπής απο τους γονείς, τα οποία διαδίδονται στις γενεές. Συνεπώς, εφόσον υπάρχει συνέχεια στις γενεές υπάρχει και στο έθνος.

Οι αρχαίοι έλληνες θεωρούσαν ως πρωταρχική προυπόθεση του να είσαι Έλλην το όμαιμον (απο την εποχή του Όμήρου). Δηλαδή το ομόαιμον, δηλαδή το γενεανολογικό σου δέντρο να έχει ελληνικές ρίζες. Δε θα μας πεις εσυ τώρα ότι το Ανθρώπινο είδος έχει το ίδιο DNA. Έχεις το ίδιο DNA με τους κινέζους; έχεις το ίδιο DNA με τους βραζιλιάνους; ΙΔΙΟ DNA δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχουν μόνο παρόμοια DNA, και εμείς με τους αρχαίους έλληνες έχουμε κοινό DNA όπως έχουν οι Κινέζοι με τους αρχαίους Κινέζους και όσο και να σε πονάει αυτή είναι η αλήθεια.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Καλά τραγούδα......

1ον οι συνήθειες μεταφέρονται από πολιτισμικά και εθιμικά στοιχεία και όχι απο το DNA...

2ον όσο και αν πονάει ΕΣΕΝΑ έχεις το ίδιο DNA με τους κινέζους και τους ζουλού, εκτός από ίσως μερικά γονίδια που αφορούν στο χρώμα του δέρματος και το σωματότυπο... Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν είσαι καμιά ανώτερη "ράτσα" ανθρώπου...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Παραθέτω από http://en.wikipedia.org/wiki/Human_genome

The chimpanzee genome is approximately 95% identical to the human genome. On average, a typical human protein-coding gene differs from its chimpanzee ortholog by only two amino acid substitutions; nearly one third of human genes have exactly the same protein translation as their chimpanzee orthologs. A major difference between the two genomes is human chromosome 2, which is the product of a fusion between chimpanzee chromosomes 12 and 13.[9]

Εσύ τώρα νόμιζε ότι έχεις διαφορετικό DNA από το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος....

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσω. Το γονιδίωμα ανθρώπου και χιμπατζή είναι κατά 98% ίδιο. Οπότε, αν έχουμε μόλις 97% κοινό DNA με τους αρχαίους, πάει να πει πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ο χαμένος κρίκος στην εξέλιξη, ή έστω ο κοινός πρόγονος ανθρώπων και χιμπατζήδων...

Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχουν φυλές γενετικά καθαρές. Η έννοια είναι γελοία. Ας μην επεκταθούμε όμως, γιατί δεν έχει κάμία σχέση με το θέμα μας.

Ρε Ιφικράτη τι τη θες την παράθεση αρχαίων ρήσεων όταν στα νέα ελληνικά είσαι ανορθόγραφος;

Δημοσιεύτηκε

Θα σκίσω το πτυχίο μου στις βιολογικές επιστήμες με αυτά που ακούω...

Το DNA μεταφέρει εκτός απο φυσικά χαρακτηριστικά και εμπειρίες, και συνήθιες και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Πρόσφατα αποδείχθηκε απο την επιστήμη

Αφού αποδείχθηκε πρόσφατα γιατί δε μας παραθέτεις και την πηγή από την οποία την άντλησες αυτή την κοσμοϊστορική είδηση; Απλά δεν έχεις ιδέα τι είναι το DNA, αλλιώς δε θα έλεγες ανοησίες που σε εκθέτουν και σε κάνουν να φαίνεσαι ασόβαρος. Μη ρίχνεις το επίπεδο του φόρουμ! Μη μας αναγκάσεις να ξεκινήσουμε μαθήματα "Η Βιολογία για τους αδαείς, γρήγορη μέθοδος εκμάθησης, σίγουρη επιτυχία".

Δημοσιεύτηκε
Αφού αποδείχθηκε πρόσφατα γιατί δε μας παραθέτεις και την πηγή από την οποία την άντλησες αυτή την κοσμοϊστορική είδηση;

Δυστυχώς το άκουσα στη τηλεόραση και δεν έχω στα χέρια μου τη πηγή, ελπίζω να τη βρω και τότε θα δούμε ποιός θα σκίσει πτυχίο.

Με μια γρήγορη ματια στο google απο το focus (http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=16633)

"Στο DNA μας, λοιπόν, είναι προκαθορισμένο από ποιες ασθένειες έχουμε την προδιάθεση να προσβληθούμε, πόσα χρόνια θα ζήσουμε, ακόμα κι ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα μας.

Επιπλέον, σ' αυτή τη μακριά αλληλουχία βάσεων είναι καταγραμμένη η ιστορία του είδους μας. Οι νέες αυτές γνώσεις ίσως να μην απαντούν τελεσίδικα στα ερωτήματα που ανέκαθεν βασανίζουν την ανθρωπότητα: "Ποιοι είμαστε;", "Από πού ερχόμαστε;", "Πού πηγαίνουμε;". Ωστόσο, βάζουν τις βάσεις για τις απαντήσεις. "

"

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλύτερα να μην το πάμε τη συζήτηση στο DNA, μιας και η επιστήμη δεν έχει βγάλει ακόμα σαφή συμπεράσματα, ιδιαίτερα στον νευροψυχολογικό τομέα. Πάντως για μεταφορά εμπειριών έχω ακούσει κι εγώ, αλλά πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα, το οποίο σηκώνει πολύ συζήτηση.

Όσον αφορά τη γονιδιακή μας συγγένεια με τους αρχαίους, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Όποιος έχει ελληνική παιδεία, με την ευρύτερη ένοια της λέξης, μπορεί να θεωρείται Έλληνας, ασχέτως καταγωγής.

Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει μόνο εμείς οι Έλληνες να τιμάμε τους αρχαίους. Η κληρονομιά που αφήσανε ανήκει σε όλοι την ανθρωπότητα, και όλοι πρέπει να νιώθουν το ίδιο περήφανοι για αυτούς.

Δημοσιεύτηκε
σ' αυτή τη μακριά αλληλουχία βάσεων είναι καταγραμμένη η ιστορία του είδους μας.

Που είδες να λέει για φυλές Mr.Gonidioma?? Στο ίδιο ΕΙΔΟΣ είμαστε όλοι, βιολογικά, ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ!!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

http://dienekes.angeltowns.net/articles/greekadna/

Είσαι και συ βιολόγος; αλλα ξέρω εσείς δεν ακούτε ποτέ επιστήμονες, είστε όλα μόνοι σας.

Δε είπα ότι η μια φυλή είναι ανώτερη απο την άλλη!!!! Αν είναι δυνατόν. Λέω ότι είμαστε στη ίδια φυλή με τους αρχαίους έλληνες.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Δυστυχώς το άκουσα στη τηλεόραση και δεν έχω στα χέρια μου τη πηγή

Δυστυχώς το άκουσες στην τηλεόραση και δυστυχώς το πίστεψες.

Στο DNA μας, λοιπόν, είναι προκαθορισμένο από ποιες ασθένειες έχουμε την προδιάθεση να προσβληθούμε, πόσα χρόνια θα ζήσουμε, ακόμα κι ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα μας.

Πέρα του ότι άλλο ο χαρακτήρας και άλλο οι "εμπειρίες και οι συνήθιες" που ανέφερες εσύ λίγο πριν (ό,τι έζησες εσύ θα γραφτεί στο DNA σου και θα μεταβιβαστεί στους απογόνους σου; γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ επίκτητων και κληρονομίσημων χαρακτήρων;), όλα αυτά που αναφέρεις, δυστυχώς είναι γνώμες (συχνά ούτε καν αυτό) και υπεραπλουστεύσεις που αναπαράγει το σύστημα της μαζικής κουλτούρας. Και το Focus είναι ένα από τα βασικά συστατικά στοιχεία με τα οποία διαδίδεται η ημιμάθεια. Στο συγκεκριμένο θέμα που παραθέτεις, λέω πως η υπεραπλούστευση που κάνει είναι τόση που ξεπερνά τα όρια του ψέματος, είναι ψέμα. Αν αντλείς τις γνώσεις σου από τέτοιας ποιότητας αναγνώσματα, καλύτερα να αρχίσεις να ανησυχείς. Τώρα, ένα αγαπημένο μου ρητό είναι εκείνο το πάνσοφο του Βιτγκεστάιν "Για όσα δε γνωρίζει κανείς καλύτερα να σιωπά", ή κατά το εξίσου πάνσοφο της διαφήμισης, "μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς".

Δημοσιεύτηκε
Η μεταφορά εμπειριών μέσω DNA έχει διαπιστωθεί και σε πειράματα. Για παράδειγμα πάει σε κάποιος μέρος που δεν έχει ξαναπάει ποτέ ούτε σε φωτογραφία το χει δει, κι όμως να του φαίνεται οικείο σα να οτ χει ξαναζήσει επειδή το είχε επισκευτεί κάποιος πρόγονός σου. Αυτή είναι μια απόδειξη, αν και τα πειράματα αυτά είναι ακόμα σε αρχικά στάδια.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Δεν είπες μόνο ότι είμαστε στην ίδια φυλή με κάποιους, είπες ότι έχουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ DNA με κάποιους άλλους, που δεν ισχύει... Μια φυλετική ομάδα μπορεί να διακρίνεται για την έλλειψή της απλά και σε ένα γονίδιο, λόγω γεωγραφικού αποκλεισμού και πολλών άλλων. Αλλά 1, 10 ή 100 γονίδια δεν αλλάζουν το γονιδίωμα του ανθρώπου!

Εδώ έχουμε απο τα 289 γονίδια για γνωστές ανθρώπινες ασθένειες 175 κοινά με τη μύγα Drosophila Melanogaster αλλά και συγκρίσιμο αριθμό γονιδίων με ΦΥΤΑ, και θα μου πεις ότι διαφέρεις με άλλους του ίδιου είδους;;

Επίσης έχει αποδειχθεί ότι μεγαλύτερες είναι οι διαφορές ΜΕΣΑ σε μια φυλετική ομάδα, παρά αυτές μεταξύ ατόμων διαφορετικών ομάδων.

Scientists already know at least one interesting thing about these kinds of genetic variation. Although there are genetic differences between groups, the extent of such difference is small compared with the amount of difference found within a group. People within "ethnic groups" are genetically more different from each other than their group is from other groups.

Από το www.stanford.edu και όχι την τελεόραση ή το Focus....

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
ΜΕΣΑ σε μια φυλετική ομάδα

Το πες μόνος σου. Φυλετική ομάδα.

Αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι έχει γίνει ειδική μελέτη απο καθηγητές πανεπιστημίου (συγκεκριμένα του τμήματος βιολογίας της Θεσαλλονίκης αλλα μου διαφεύγει το όνομα τώρα, συγνώμη) η οποία λέει ότι σύμφωνα με έρευνα DNA σε κρανία και οστά προιστορικών και νεολιθικών ανθρώπων του ελλαδικού χώρου προκύπτει ότι είμαστε το ΙΔΙΟ έθνος και αποδυκνείεται η συνέχεια του ελληνικού γένους που τόσο σας πονάει όταν το ακούτε.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Φυλετική ομάδα δεν είναι το έθνος, τα έχεις μπλέξει.... Στην ίδια φυλετική ομάδα ανήκουν και οι Σκοπιανοί και οι Γιουγκοσλάβοι και οι Βάσκοι... Τα προϊστορικά απολιθώματα, ακριβώς γι'αυτό τα λένε και προϊστορικά, υπήρχαν πριν οι λαοί χωριστούν σε κράτη και έθνη.....

Μη λέμε τώρα ότι μας κατέβει, τα έχεις μπλέξει λίγο.

Όσο για το θέμα με τις "αναμνήσεις από το πουθενά" η μνήμη συγκρατεί εικόνες σε πολλά μικρά κομμάτια, και έτσι όταν ένα ποσοστό από αυτά τα κομμάτια ταιριάζουν δημιουργείται η εντύπωση ότι έχεις δει κάτι ή κάποιον στο παρελθόν, όχι επειδή οι αναμνήσεις περάσανε στο DNA, ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΑΚΟΥΩ!?!?!

Επειδή το θέμα ξέφυγε από το αρχικό του σκοπό, (τουλάχιστον να έλεγες και τίποτα αξιόλογο) σταματάω τη γονιδιο-συζήτηση εδώ. Όταν ξανακούσεις στην τηλεόραση ΤΙ είναι το γονίδιο και το DNA έλα με την πολύτιμη γνώση σου να τα ξαναπούμε...!

bye

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Όσο για το θέμα με τις "αναμνήσεις από το πουθενά" η μνήμη συγκρατεί εικόνες σε πολλά μικρά κομμάτια, και έτσι όταν ένα ποσοστό από αυτά τα κομμάτια ταιριάζουν δημιουργείται η εντύπωση ότι έχεις δει κάτι ή κάποιον στο παρελθόν, όχι επειδή οι αναμνήσεις περάσανε στο DNA, ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΑΚΟΥΩ!?!?!

Εδώ θα διαφωνήσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι αναμνήσεις να μην είναι κληρονομικές.

Δημοσιεύτηκε
Η μεταφορά εμπειριών μέσω DNA έχει διαπιστωθεί και σε πειράματα. Για παράδειγμα πάει σε κάποιος μέρος που δεν έχει ξαναπάει ποτέ ούτε σε φωτογραφία το χει δει, κι όμως να του φαίνεται οικείο σα να οτ χει ξαναζήσει επειδή το είχε επισκευτεί κάποιος πρόγονός σου. Αυτή είναι μια απόδειξη, αν και τα πειράματα αυτά είναι ακόμα σε αρχικά στάδια.

ελεος!!!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Γιατί τα γονίδια είναι αυτά που είτε εκφράζουν κάποια πρωτεινή είτε απλά χρησιμεύουν για τη σύνδεση του DNA. Μια πρωτεϊνη δε νομίζω ότι κουβαλάει μια ανάμνηση...

Γιατί δεν το νομίζεις. Πώς λειτουργεί η μνήμη στον εγκέφαλο, πως αποθηκεύονται τα δεδομένα ;

Ουσιατικά τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά, μιας κι η φυσιολογία της μνήμης δεν είναι ακόμα γνωστή.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης